Keresési találatok erre a cimkére: Continental

Bemutatták a favédelem legújabb megoldásait

A faápolás legfontosabb kérdéseiről és a favédelem legújabb megoldásairól szólt a Kertész Unio Zrt, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete és a Garden Kft. szervezésében létrejött szakmai nap Budapesten, az ELTE Botanikus Kertjében, a Füvészkertben. Tovább >>>

Nem maradhat el idén sem a Faápoló Magyar Bajnokság

Ahogy arról már írtunk, augusztusban újra STIHL fakitermelő versenyen drukkolhatunk a legjobb csapatoknak Bükkzsércen. Az esemény augusztus 28-án zajlik majd, miközben Szegeden egy szintén nagyon kedvelt versenyt rendeznek meg: augusztus 27. és 29. között jön a Faápoló Magyar Bajnokság!

Tovább >>>

A tavaszi faápolási munkák három nélkülözhetetlen professzionális eszköze

Március közepével megkezdődött a tavaszi munkák időszaka a mezőgazdaságban, a kertépítésben és az önkormányzati szolgáltató szektorban is. A STIHL professzionális kerti gépeinek segítségével a fák metszése minden eddiginél gyorsabban és könnyebben megvalósíthatóvá válik, ultrahatékony kompakt kiegészítő szerszámaival pedig a kisebb munkák is gördülékenyen elvégezhetők.Tovább >>>

Faápoló szakmérnöki képzés indul a Szent István Egyetemen

A Magyar Faápolók Egyesületének támogatásával és részvételével favizsgáló és faápoló szakirányú továbbképzési szak indul a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karán. A képzés célja hogy a hallgatók naprakész tudást szereznek a favizsgálat és faápolás minden területéről.

Tovább >>>

Faápoló helyezte vissza a fekete gólya viharban leesett fészkét

Viharban sérült meg az a fekete gólya fészek, amit a napokban állítottak helyre és helyeztek vissza egy Szentgotthárd közeli erdőben, az Őrségi Nemzeti Park területén. A nem mindennapi feladatra az M&B Tree Tech Nagykanizsa faápolóját, Mátai Mihályt kérték fel, aki örömmel vett részt a természetvédelmi feladatban. 

Tovább >>>

Hatalmasat fejlődött a magyar faápoló szakma, és ezt meg is mutatták a Margit-szigeten (+KÉPEK)

Színvonalas pályákon, látványos versenyen mutathatták meg tudásukat magyar és külföldi faápolók a Margit-szigeten július utolsó hétvégéjén. A jubileumi, V. Faápoló Magyar Bajnokságon 25 szakember teljesítette az öt versenyfeladatot, ami minden esetben a tényleges munkát imitálta: a dobózsinór dobást, a gyorsmászás két változatát, a társmentést vagy éppen a munkamászást.

Tovább >>>

A Margit-sziget fáinak tetején versenyeznek hazánk legjobb faápolói

2019. július 27-28. között izgalmas programlehetőség kínálkozik a Margit-szigeten, ugyanis ott kerül megrendezésre az V. Faápoló Magyar Bajnokság. Az ingyenes rendezvényre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Tovább >>>

A Margitszigeten tartják az ötödik Faápoló Magyar Bajnokságot

Idén ötödik alkalommal gyűlnek össze az ország legjobb faápolói, hiszen július 26. és 28. között a Margitszigeten rendezik meg az idei Faápoló Magyar Bajnokságot. A rangos és látványos eseményen ezúttal is komoly verseny várható.

Tovább >>>

Komoly izgalmakkal, látványos versennyel jön a IV. Faápoló Magyar Bajnokság
Sajtóközlemény

Komoly izgalmakkal, látványos versennyel jön a IV. Faápoló Magyar Bajnokság

A FŐKERT Nonprofit Zrt. kezelésében álló Városmajor gyönyörű parkja és fái adnak otthont a IV. Faápoló Magyar Bajnokságnak 2018. augusztus 25-26-án. Az ingyenesen látogatható rendezvényen látványos bemutatók során nyerhetnek bepillantást a látogatók az aktuális faápolási módszerek világába.

Tovább >>>

Ismét magyar faápoló nyerte az osztrák bajnokságot

Negyedik alkalommal is Kmety Krisztián nyerte meg az osztrák faápoló bajnokságot. A Linz melletti Pleschinger See mellett a nagykátai születésű, Ausztriában dolgozó szakember, aki évek óta hivatásszerűen foglalkozik faápolással, az elmúlt hétvégén ismét mindenkit maga mögé utasított a látványos versenyen. Minderről a Smith Tree Solutions Facebook oldal számolt be.

Tovább >>>

Kisfilm készült a városi erdészekről és faápolókról

A már online is elérhető Örökzöld történetek című kisfilm-sorozat célja bemutatni a FŐKERT tevékenységének különlegességeit, kulisszatitkait, mégpedig olyan szakemberek közérthető tolmácsolásában, akik minden nap Budapest zöldebbé tételén munkálkodnak.

Tovább >>>

Bemutatkozott Big John - Nagyon profi faátültető géppel gazdagodott a Főkert (+KÉPEK)

Az idősfa-átültetés több évszázadra visszatekintő fásítási módszer, amelyet régen fáradságos kézimunkával, nagy hibaszázalékkal végeztek. Mára viszont gépesítették a feladatot, a fák megmaradási aránya pedig elérte a 90 százalékot. A FŐKERT Nonprofit Zrt. gépparkja most egy nagyteljesítményű idősfa-átültető géppel bővült - olvasható a társaság hivatalos Facebook oldalán, ahol számos fotót is megosztottak az Odisys Bt.-től beszerzett Big John munkájáról.Tovább >>>

Fakivágás Dányban a felsővezetékek árnyékában - Így dolgoztok ti (+KÉPEK, VIDEÓ)

Nem mindennapi feladatot kapott két faápoló, alpin technikával dolgozó fakivágó olvasónk, Duhonyi László és Barati Richárd. Dányban 34 fát kellett kidönteniük az út széléről, ám a munkálatokat elektromos vezetékek és épületek is nehezítették. "Így dolgoztok ti" cikksorozatunkban ezúttal az ő feladatukat mutatjuk be képekkel, videóval is illusztrálva.Tovább >>>

1. / 2. oldal > >>