Keresési találatok erre a cimkére: klímaváltozás

STIHL Timbersports videó: fiatalok állhattak a dobogóra Parádon

Két év után tért vissza Parádra a STIHL Timbersports sportfavágó versenyszéria. A nyári kánikulában 12 versenyző mutatta meg tudását a Martin Komárek Emlékversenyen, és a fordulatos megmérettetést ismét a hazai pályán fát vágó Strúbel Bence nyerte meg – méghozzá magabiztosan. Ezzel pedig készülhet a nemzetközi kvalifikációs versenyre.

Tovább >>>

Új magyarországi képviselőnél a ROTTNE

A Magtár Kft. már évekkel ez előtt nyitott két kaput az erdészeti felhasználók irányába. Az ALBACH aprítógépek, illetve a népszerű STEYR traktorok professzionális erdészeti verziójával már sikeresen bemutatkozott. Az Ausztriában messze piacvezető STEYR-Forest erőgépek 75 és 350 lóerő között minden tekintetben kiválóan alkalmazkodnak a speciális erdészeti körülményekhez. A gyári, CE-minősített, robusztus haspáncél és bukókeret a legnagyobb biztonságot garantálja. Az erdészeti gumikkal szerelhető gépek szintén gyári tervezésű, 180 fokban elfordítható kezelőállása teljes kezelői komfortot biztosít, hiszen hátrafelé is komplett pedálzat és csúszókormány, illetve az üzemeltetéssel kapcsolatos információk is rendelkezésre állnak.

Tovább >>>

Elmaradt a favágó meglepetés, győzött a Ritrovi-Mecsekerdő, de nem árt figyelniük

Nem történt meglepetés a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság dél-dunántúli fordulóján, Somogyszobon, ahol 6+3 csapat ragadott motorfűrészt és fejszét. A régiós versenyt ugyanis a Rittlinger Róbert vezette Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt. csapat nyerte meg.

Tovább >>>

Kemény mezőnyben bravúros győzelem - A Tarjáni Fanyűvők nyerték a keszegi fakitermelő versenyt

Újabb öt csapattal bővült a szeptember 6-i országos döntő mezőnye, hiszen a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság negyedik regionális selejtezője is lezajlott - méghozzá egy hagyományos helyszínen, Keszegen. Izgalmas csatában, a délelőtti eredményeken fordítva végül a Tarjáni Fanyűvők diadalmaskodtak, pedig a kóspallagiak 1-es csapata korábban még az élen fordult, és 16 másodperces szereléssel már egyből jelezték: nem veszíteni érkeztek a Nógrád vármegyei településre.

Tovább >>>

A jövő erdészeti szakembereit segíti a STIHL és a Soproni Egyetem partnersége

Az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. és a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara között régóta zajló közös munka eredményeként együttműködési megállapodás került aláírására, amelyet az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. ügyvezetője Bakon Gábor, az egyetem részéről Prof. Dr. Alpár Tibor, az innovációért és vállalati kapcsolatokért felelős rektorhelyettes, továbbá Dr. Heil Bálint dékán látott el kézjegyével.

Tovább >>>

Tökéletes döntés, elszakadt lánc, sportszerű légkör - A valkóiak nyertek a gödöllői fakitermelő versenyen

Hétvégén összeállt a mezőny fele a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjére, miután egy rendkívül színvonalas, a szokott módon jól szervezett versenyen csaptak össze a régió fakitermelői Gödöllőn, az Arbo-Parkban. A jelentős részben Pilisi Parkerdőben dolgozó szakemberek közül ezúttal a valkóiak emelkedtek ki.

Tovább >>>

Izgalmas versenyen megállíthatatlanok voltak a gemenci favágók - STIHL Bajnokok Bajnoka fakitermelő kupa

Idén is nagyszerű, izgalmas összecsapásoknak lehetett tanúja a közönség a szegedi Erzsébet-ligetben, ahol hagyományosan a Hídi Vásárral egybekötve rendezték meg a STIHL Bajnokok Bajnoka fakitermelő versenyt. Az egyeneskiesés megmérettetésre a tavalyi év legjobb 8 csapata kapott meghívást, ami garancia volt a kemény küzdelmekre. A kupát végül a Gemenc Zrt. négyese emelhette a magasba.

Tovább >>>

Jóval a rajzás előtt figyelték meg a díszes nyárfacincért

Május elején a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság egyik szakembere egy díszes nyárfacincér (Saperda perforata) kifejlett példányát pillantotta meg Kunadacs külterületén. A meglehetősen adathiányos faj megfigyelése azért is érdekes, mert a rajzása jóval később, júniusban történik.

Tovább >>>

Harmadszor is az élen a gemenci fakitermelő csapat Ásotthalmon

Ásotthalmon ezúttal sem lehetett hibázni, hiszen a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság regionális fordulói közül csak ezen a helyszínen nincsen kétfordulós megmérettetés, aminek következtében sokkal nagyobb hangsúlyt kap a pillanatnyi forma és szerencse. Ebből a helyzetből május 11-én zsinórban harmadszor a Gemenc Zrt. csapata jött ki a legjobban.

Tovább >>>

Elrajtolt a fakitermelő bajnokság - Az országos bronzérmes magabiztosan győzött Császáron

Egy rendkívül színvonalas és nagyon izgalmas regionális versennyel indult a 2024-es STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság a Komárom-Esztergom vármegyei Császáron. Április 20-án ugyanis a Vérteserdő Zrt., Császár Önkormányzata és a helyi szakkereskedés, az Agrogold Gazdabolt által szervezett regionális fordulón 9 csapat, köztük tavalyai dobogósok, újoncok, valamint fiatalok vettek részt. A versenyt végül a 2023-as döntő bronzérmese, a Bajnai Erdészet & Alba Berkenye & Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóság négyese nyerte meg.

Tovább >>>

Hétvégén rajtol az országos fakitermelő bajnokság

2024-ben is hat regionális fordulóval és egy országos döntővel várja a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság hazánk legügyesebb favágóit. Az első megmérettetést április 20-án, Császáron tartják.

Tovább >>>

A többműveletes fakitermelő gépek alkalmazásáról is szó lesz a konferencián

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának Erdő- és Természeti Erőforrás-gazdálkodási Intézete és az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Gépesítési Szakosztálya Prof. Dr. Horváth Béla 75. születésnapja alkalmából konferenciát szervez, mely egyben az MTA Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottságának ülése is.

Tovább >>>

Április végén rajtol a 2024-es fakitermelő bajnokság

2024-ben is hat regionális fordulóval és egy országos döntővel várja a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság hazánk legügyesebb favágóit. Az első megmérettetést április 20-án, Császáron tartják, majd Ásotthalmon, Gödöllőn, Keszegen, Somogyszobon és Bükkzsércen zúgnak fel a láncfűrészek. A jelentkezőket már várják, érdemes részese lenni a sorozatnak!

Tovább >>>

Az erdők megőrzése a cél - Támogatják Zambiát

Az Egyesült Királyság kormánya jelentős mennyiségű támogatást ajánl fel Zambiának, amellyel elősegíthetik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, valamint ösztönözhetik a fenntartható földhasználatot és az erdők megőrzését elősegítő projekteket.

Tovább >>>

Faiskolából loptak csemetéket, elfogták a tolvajokat

A zalaegerszegi rendőrök tetten értek három személyt, akik egy helyi faiskolából próbáltak meg növényeket elvinni, hogy később eladják - írja a police.hu.

Tovább >>>

1. / 53. oldal > >>