Keresési találatok erre a cimkére: klímaváltozás

Elrajtolt a fakitermelő bajnokság - Az országos bronzérmes magabiztosan győzött Császáron

Egy rendkívül színvonalas és nagyon izgalmas regionális versennyel indult a 2024-es STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság a Komárom-Esztergom vármegyei Császáron. Április 20-án ugyanis a Vérteserdő Zrt., Császár Önkormányzata és a helyi szakkereskedés, az Agrogold Gazdabolt által szervezett regionális fordulón 9 csapat, köztük tavalyai dobogósok, újoncok, valamint fiatalok vettek részt. A versenyt végül a 2023-as döntő bronzérmese, a Bajnai Erdészet & Alba Berkenye & Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóság négyese nyerte meg.

Tovább >>>

Hétvégén rajtol az országos fakitermelő bajnokság

2024-ben is hat regionális fordulóval és egy országos döntővel várja a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság hazánk legügyesebb favágóit. Az első megmérettetést április 20-án, Császáron tartják.

Tovább >>>

A többműveletes fakitermelő gépek alkalmazásáról is szó lesz a konferencián

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának Erdő- és Természeti Erőforrás-gazdálkodási Intézete és az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Gépesítési Szakosztálya Prof. Dr. Horváth Béla 75. születésnapja alkalmából konferenciát szervez, mely egyben az MTA Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottságának ülése is.

Tovább >>>

Április végén rajtol a 2024-es fakitermelő bajnokság

2024-ben is hat regionális fordulóval és egy országos döntővel várja a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság hazánk legügyesebb favágóit. Az első megmérettetést április 20-án, Császáron tartják, majd Ásotthalmon, Gödöllőn, Keszegen, Somogyszobon és Bükkzsércen zúgnak fel a láncfűrészek. A jelentkezőket már várják, érdemes részese lenni a sorozatnak!

Tovább >>>

Az erdők megőrzése a cél - Támogatják Zambiát

Az Egyesült Királyság kormánya jelentős mennyiségű támogatást ajánl fel Zambiának, amellyel elősegíthetik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, valamint ösztönözhetik a fenntartható földhasználatot és az erdők megőrzését elősegítő projekteket.

Tovább >>>

Faiskolából loptak csemetéket, elfogták a tolvajokat

A zalaegerszegi rendőrök tetten értek három személyt, akik egy helyi faiskolából próbáltak meg növényeket elvinni, hogy később eladják - írja a police.hu.

Tovább >>>

Ötletes magyar startup segíti a csapdázó hivatásos vadászokat

Miben segíti a csapdázók munkáját a Solo-Sam vadcsapda megfigyelő? Erről beszélgettünk Somos Balázzsal a FeHoVa kiállításon. Ha érdekel a start up, tarts velünk, az Erdő-Mező videóból minden kiderül.

Tovább >>>

VIDEÓ: a legkisebb és a legnagyobb STIHL akkumulátor - és amiket működtetnek

Dezső Gábort kifaggattuk az aksis gépek előnyeiről, jellemzőiről a FeHoVán. 

Tovább >>>

VIDEÓ: Mire figyeljünk, ha vadászkést, vadászbakancsot, céltávcsövet vagy vadászautót választunk?

A 2024-es FeHoVa Fegyver, Horgászat, Vadászat Kiállításon arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen tippekkel látnák el vásárolóikat a kiállítók. 

Tovább >>>

Újra itt a FeHoVa! - Gyere, és találkozzunk!

Hamarosan megnyitja kapuit az immár 30. alkalommal megrendezésre kerülő FeHoVa – Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Tovább >>>

6500 éves rönkre bukkanttak, hangszer készül belőle

Hangszer készül egy több ezer éves ezüstfenyő rönkjéből, amelyet a Triglav Nemzeti Parkban egy természet-helyreállítási projekt során találtak jó állapotban megőrződve.

Tovább >>>

A páncélozott fülkéjű STEYR traktorok katonai környezetben is helytállhatnak

A németországi Ingolstadtban, a Katonai Műszaki Kiválósági Központban nemrégiben megrendezett kiállításon a STEYR bemutatta, hogy a speciális ágazatok számára gyártott egyedi traktorokhoz is kiválóan ért.

Tovább >>>

Több mint 40 ezren voltak kíváncsiak az AGROmashEXPO-ra

Véget ért a 42. AGROmashEXPO és AgrárgépShow. A négy napos kiállításra több mint 40 ezren voltak kíváncsiak a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási központban, ahol – a rekordszámú kiállító miatt – mind a 8 pavilont megnyitották a szervezők. Az agrárium legnagyobb hazai rendezvényén a mezőgazdaság minden ágazata és összes jelentős szakmai szervezete képviseltette magát, és ott voltak a legfontosabb gép- és termékforgalmazók is. 

Tovább >>>

Erdészeti gépeket is láthatunk az AGROmashEXPO-n

Írjátok fel a naptárba: 2024. január 24. és 27. között rendezik meg az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítást, melyen ahogy már megszokhattátok, erdészeti gépeket is felvonultatnak majd. Nézzük, mely cégek azok, akik biztosan bemutatják gépeiket hazánk legnagyobb agrárrendezvényén.

Tovább >>>

Cserélhető akkumulátorral érkezik a STIHL legújabb sövénynyírója

A közelmúltban új termékeket mutatott be a STIHL a kertápolásban is. A HSA sövénynyíró széria akkumulátoros gépei évről évre egyre népszerűbbek, ám a kisebb kategóriában a HSA 45-öt eddig kizárólag beépített akkumulátorral lehetett elérni. Mostantól azonban a legkisebb kertek tulajdonosai számára is elérhetővé válik a rugalmas megoldás, aminek segítségével egyetlen akkumulátorral több gép is üzemeltethető lesz.

Tovább >>>

1. / 52. oldal > >>