Gribek Tímea szerző cikkei

Orfűn rendezik meg a STIHL fakitermelő verseny második fordulóját

Az Országos Fakitermelő Versenysorozat második, dél-nyugat magyarországi regionális fordulóját május 6-án, szombaton rendezik meg az alábbi kísérőprogramokkal.

Tovább >>>

Hogyan befolyásolják az erdei ökoszisztémák a méhek életét?

Hogyan befolyásolják az erdei ökoszisztémák a méhek túlélését? Egy németországi kutatás erre a kérdésre keresi a választ.

Tovább >>>

Őzre támadó sakálok, rendellenes trófeák a FeHoVán

A FeHoVán kések, fegyverek, vadászruhák és egyéb portékák közül válogathatunk. Képviseltetik magukat az állami erdőgazdaságok, de megtalálhatók a vadászathoz köthető egyesületek és szervezetek is. A hagyományokhoz híven a kiállítás szívében található dioráma is megtelt preparátumokkal, trófeákkal, emléktárgyakkal. Kedvcsinálóként megmutatjuk, hogy milyen kiállításokkal készültek idén a szervezők.

Tovább >>>

Bogárgyűjtéstől az afrikai kalandokig – Dr. Sáska László életét mutatják be a FeHoVán

A FeHoVa – Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítás minden évben megemlékezik hazánk kiváló vadászairól. Nincs ez másképp az idei rendezvényen sem: 2023-ban többek között Dr. Sáska László életét és munkásságát ismerhetik meg a látogatók a hagyatéki gyűjtemény segítségével. 

Tovább >>>

Barna medvét rögzített egy vadkamera a Bükkben (+KÉP)

Barna medvét fotózott egy, a Bükk nyugati peremén kihelyezett vadkamera - osztotta meg a hírt közösségi oldalán a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület kedden.

Tovább >>>

Trófeaszemlét tartanak Vas megyében

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. és az OMVK Vas Megyei Területi Szervezete gímszarvas trófeaszemlére várja az érdeklődőket 2022. október 14-én, pénteken.

Tovább >>>

1. / 1. oldal