Keresési találatok erre a cimkére: erdőtelepítés

Az Ipoly Erdő nógrádi területe 82 hektár új erdővel gyarapodott

Az Ipoly Erdő Zrt. Nógrád vármegye legnagyobb zöldvagyonának kezelője, mintegy 65 ezer hektár erdőt tart fenn Nógrád és Pest vármegyékben, mely az ország legerdősültebb térsége. Az állami erdészeti társaság az elmúlt 4 év során csak a Nógrád vármegyei területein 82 hektár új erdőt telepített – osztotta meg közleményében az Ipoly Erdő Zrt.

Tovább >>>

Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról
Támogatott tartalom

Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról

Teljesen megtelt a stuttgarti Porsche Aréna november 3-án. A STIHL Timbersports Világbajnokság csapatversenyén nagyszerű hangulatban vághatták a fát a nemzeti válogatottak, köztük a magyar négyes, Bozsó Zoltán, Juhász István, Strúbel Bence és Juszkó Zsolt. A bravúr ezúttal részükről elmarad, bár az mindössze 4 századmásodpercen múlt. Ausztrália magabiztosan szerezte meg újabb, nyolcadik világbajnoki címét.

Tovább >>>

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók
Támogatott tartalom

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók

Ezúttal is a legjobb sportfavágókkal küzd meg a magyar csapat a STIHL Timbersports Világbajnokságon, amit 2023-ban Németországban rendeznek meg. A stuttgarti Porsche Arénában november 3-án, pénteken lép színpadra a Bozsó-Juhász-Strúbel-Juszkó négyes.

Tovább >>>

Strúbel Bence sérülés miatt kihagyja a VB-kvalifikációs versenyt - STIHL Timbersports

Bár nagy reményekkel készült a svédországi VB-kvalifikációs versenyre, végül nem lehet ott a skandináv megmérettetésen Strúbel Bence. A 21 éves sportfavágó munka közben szenvedett ujjsérülést, ami miatt vissza kellett lépnie, így biztos, hogy nem lesz magyar versenyző az egyéni STIHL Timbersports Világbajnokságon – tájékoztat a STIHL Timbersports Magyarország.

Tovább >>>

Új generáció a dobogón, Strúbel Bence ismét győzött – Ilyen volt a karádi STIHL Timbersports favágó verseny

Meglepő hibázások, fülledt meleg, feladott továbbjutás, kétszer is kieső versenyző, hibátlan bajnok és új generációs dobogósok. Röviden így lehetne összefoglalni a július 29-i, karádi STIHL Timbersports felkészülési versenyt, amit megkérdőjelezhetetlenül a 21 éves Strúbel Bence nyert meg - zsinórban a negyedik felnőtt megmérettetését. Mögötte a mindössze egy éve versenyző dányi Szabó Péter állhatott dobogóra, míg Andráska Zoltánnak is meglett a régóta áhított dobogós eredmény.

Tovább >>>

A Volvo hidrogénüzemű elektromos teherautókat tesztel közutakon

A csak vízgőzt kibocsátó hidrogénüzemű üzemanyagcellás teherautók a Volvo Trucks nulla kibocsátású termékportfóliójának fontos részét képezik. A járművek most egy fontos mérföldkövet tettek meg a közutakon való tesztvezetéssel.

Tovább >>>

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)
Támogatott tartalom

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)

2023-ban 10. alkalommal rendezték meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság dél-alföldi regionális versenyét. Ásotthalmon ezúttal 12 csapat ragadott fejszét és motorfűrészt. Az április 22-i, jubileumi alkalom kifejezetten éles versenyt hozott, a dobogósok között mindössze apróbb hibák döntöttek, és nagy volt a harc a legjobb ötbe kerülésért is. Idén ugyanis hat regionális versenyről öt-öt gárda juthat be a szeptemberi országos döntőbe.

Tovább >>>

Idén több száz hektáron végzett erdőmegújítást a Pilisi Parkerdő
Sajtóközlemény

Idén több száz hektáron végzett erdőmegújítást a Pilisi Parkerdő

A Pilisi Parkerdő Zrt. a főváros környéki állami erdők kezelőjeként stratégiai küldetésének tartja a felelős, fenntartható erdőgazdálkodást. Éppen ezért kiemelt figyelmet fordít erdőterületeinek fenntartható kezelésére, az erdők természetességének fokozása érdekében végzett erdészeti beavatkozásokra. A Pilisi Parkerdő 2022-ben több mint kétmillió facsemetét ültetett – ezek közel felét saját alaptevékenysége részeként –, és több száz hektáron végzett erdőmegújítás és erdőtelepítés keretében csemeteültetési és magvetési munkálatokat. 

Tovább >>>

Szürke tölggyel a klímaváltozás ellen?

Az előrevetített klímaváltozás rámutat erdeink veszélyeztetettségére, ezért sürgősen cselekedni kell. A kutatások azt mutatják, hogy az őshonos fafajokat a közeli rokonságban lévő cserefafajokkal lehetne felváltani. Dr. Patocskai Zoltán cikke, a Bakonyerdő Zrt. decemberi, vállalati újságában.

Tovább >>>

Felszámolják az invazív fafajokat a dunaalmási Kőpite-hegyen

Dunaalmáson, a természetvédelmi oltalom alatt álló Kőpite-hegy északkeleti oldalán, spontán terjeszkedő óriási, szinte elegyetlen bálványfa állomány alakult ki. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Vérteserdő Zrt. megtisztítja a területet.

Tovább >>>

A karbonsemlegessé válás útján – Erdőtelepítő programot indít a MOME

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) erdőtelepítő programot indít három nemzeti parkkal együttműködve; a programról csütörtökön írták alá a stratégiai megállapodást Budapesten.

Tovább >>>

Tánczos Barna: indul Románia legátfogóbb erdőtelepítési kampánya

Indul az ország legátfogóbb erdőtelepítési kampánya, 57 ezer hektár erdőt telepítenek – jelentette be Tánczos Barna RMSZ-es környezetvédelmi miniszter.- a Maszol.ro portálról

Tovább >>>

Visszatér a STIHL Timbersports Világbajnokság - a magyar csapatnak is szurkolhatunk

Új-Zéland, Németország, az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és további nagy sportfavágó nemzetek között a négyfős magyar válogatottnak is drukkolhatunk az október 28-án és 29-én zajló STIHL Timbersports Világbajnokságon. A pénteki csapatverseny során Juhász István, Strúbel József Dedi, Hamvasi Ferenc és Strúbel Bence ölti magára a nemzeti mezt a svédországi Partille Arénában, ahonnan élő közvetítés is lesz.

Tovább >>>

Románia: 2026-ig 56 000 hektárt erdősítenek, megreformálják az Erdőőrséget

Összesen 56 000 hektárnyi területet erdősítenek Romániában 2026-ig, jelentette be Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter kedden, miután közvitára bocsátották az erdősítésre és erdőfelújításra vonatkozó útmutatókat.

Tovább >>>

Kihirdették a magyar sportfavágó válogatott keretet

Összeállt a 2022-es STIHL Timbersports nemzeti válogatott, a délután folyamán hivatalosan is kiderült, hogy kikből áll majd az október 28-i és 29-i, svédországi Világbajnokságra készülő magyar sportfavágó keret.

Tovább >>>

1. / 2. oldal > >>