Keresési találatok erre a cimkére: erdő

Emberre támadt egy medve Erdélyben

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében vasárnap, a férfi a fején és végtagjain sérült meg – írta a Beszterce-Naszód megyei katasztrófavédelem (ISU) közlése alapján a News.ro.

Tovább >>>

Országos erdészeti fórumsorozatot indít a NAK

„Párbeszéd az erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók, szakmai vállalkozások jövőjéért” címmel szinte minden vármegyét, több mint 20 települést érintő országos erdészeti tájékoztató rendezvénysorozatot indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Tovább >>>

Fakitermelő- és magvetőgépet is árvereznek a Zalaerdőnél
Támogatott tartalom

Fakitermelő- és magvetőgépet is árvereznek a Zalaerdőnél

A Zalaerdő Zrt. nyilvános árverés keretében értékesít többek között Toyota Hiluxokat, csemetekerti magvetőgépet, darabológépet és fakitermelőgépet. Mutatjuk a teljes listát!

Tovább >>>

VIDEÓ: sűrű ködben csaptak össze a sportfavágók

Egyelőre teljesen legyőzhetetlen a Mátrában Strúbel Bence, hiszen a Martin Komárek Emlékversenyek után ezúttal a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságot is megnyerte. 

Tovább >>>

Felavatták hazánk első hűtött erdészeti magtárolóját

Az erdők egyrészt megoldást jelentenek a klímaváltozás ellen, másrészt azonban elszenvedik annak hatásait. Ezért a sikeres erdősítések érdekében a szaporítóanyag termelésben új eszközöket és módszereket kell alkalmaznunk – mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára, szerdán, Abaligeten, ahol átadták Magyarország első hűtött erdészeti magtárolóját.

Tovább >>>

Már online is elérhető a "Magyarország erdészeti tájai" könyvsorozat

A XXVIII. Erdők Hetéhez kapcsolódva az Agárminisztérium Erdőrendezési Főosztálya elérhetővé tette a nagyközönség számára a Magyarország erdészeti tájai című teljes könyvsorozatot elektronikus formában. 

Tovább >>>

Több mint 300 település újabb 6000 fával gazdakodik

Megkezdődött a Településfásítási Program idei őszi ültetési időszaka, amelyben 317 településre újabb 6000 fát szállítanak, ezzel 56 ezerre növelve a kezdeményezés során elültetett fák számát - jelentette be Nagy István agrárminiszter. A falvak és városok zöldítése a Magyarország zöldvagyonát megóvó és gyarapító, az agrártárca által koordinált stratégia része.

Tovább >>>

Ismét megjelent a madárinfluenza vírusa vadon élő madarakban

A magas patogenitású madárinfluenza vírus H5N1 altípusát mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Hajdú-Bihar és Fejér vármegyében elhullott nyári ludakból. A vírus újbóli megjelenése miatt a hatóság hangsúlyozza a járványvédelmi intézkedések szigorú és következetes betartásának fontosságát.

Tovább >>>

Elpusztult a 300 éves romhányi törökmogyorófa

Kiszáradt a 300 éves romhányi törökmogyorófa, amely a 2022-es aszály után kezdett el haldokolni. Az Ipoly Erdő Zrt. a  nool.hu portált arról tájékoztatta, hogy az ikonikus romhányi törökmogyorófa menthetetlen, azonban mégis van remény arra, hogy biztosítva legyen az „utódlása”.

Tovább >>>

Nem jöttek haza üres kézzel, de így is csalódott a magyar fakitermelő csapat
Támogatott tartalom

Nem jöttek haza üres kézzel, de így is csalódott a magyar fakitermelő csapat

Vegyes érzésekkel térhetett haza a magyar fakitermelő válogatott a hétvégi, bécsi Világbajnokságról, ahol végül felnőtt összesítettben a 11. helyen végeztek. Ez a legutóbbi versenyhez képest előrelépés, főleg, hogy egy U24-es bronzérem is összejött. A szlovéniai folytatáshoz viszont mindent át kell majd értékelni.

Tovább >>>

Medve támadt egy fiatalra a Transzfogarasi hegyi út közelében

Romániában 14 éves fiút támadott meg egy medve kedden Arges megyében, a Transzfogarasi hegyi út közelében – írta az Arges megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása alapján a News.ro.

Tovább >>>

Hiánypótló térkép készült hazánk erdeiről

Elkészült Magyarország erdőségeinek aktuális térképe a Soproni Egyetemen az Agrárminisztérium koordinálásával. Ehhez hasonló falitérkép, amely a faállománytípusokat ilyen pontosan ábrázolná, 140 éve készült utoljára. A térképen az erdők színes feltüntetése mellett tanulmányozható az ország vízrajza, az úthálózat, a megyehatárok, és valamennyi település elhelyezkedése.

Tovább >>>

Kezdődik a fakitermelő Világbajnokság – Hajrá, magyarok!

Néhány órán belül, péntek délután megkezdik világbajnoki szereplésüket a magyar fakitermelők a 2024-es, bécsi VB-n. A sort a STIHL által támogatott Juhász István nyitja majd 14 órakor, de a nők között Veres Boglárka is bemutatkozik.

Tovább >>>

Versenypályának használták az erdőt - Mostantól terepmotoros rendőrök őrzik a Soproni Parkerdőt

Természeti kincseink, az erdő állatai, és az erdőlátogatók védelme, nyugalma érdekében, a jövőben terepmotoros rendőrök felügyelik a Soproni Parkerdőt. Annak ellenére, hogy az erdei utakon és az erdőben a törvény értelmében quaddal, terepmotorral és motorkerékpárral tilos közlekedni, az utóbbi időben többször is előfordult, hogy egyesek versenypályának használták az erdőt.

Tovább >>>

Vadátjárókat vizsgálnak a Soproni Egyetem kutatói

Nemzetközi konferencián mutatták be eredményeiket a Soproni Egyetem Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézet kutatói Prágában.  A fenntartható közlekedés témakörét vizsgáló egyetemi kollégák nagyban elősegíthetik a közlekedési fejlesztésekért felelős szakemberek és kivitelezők munkáját hazákban és külföldön is.

Tovább >>>

1. / 356. oldal > >>