A tavaszi faápolási munkák három nélkülözhetetlen professzionális eszköze

Március közepével megkezdődött a tavaszi munkák időszaka a mezőgazdaságban, a kertépítésben és az önkormányzati szolgáltató szektorban is. A STIHL professzionális kerti gépeinek segítségével a fák metszése minden eddiginél gyorsabban és könnyebben megvalósíthatóvá válik, ultrahatékony kompakt kiegészítő szerszámaival pedig a kisebb munkák is gördülékenyen elvégezhetők.
A tavaszi faápolási munkák három nélkülözhetetlen professzionális eszköze

Professzionális motorfűrész

A STIHL professzionális, kifejezetten erdészeti és egyéb nagy volumenű faápolási és gazdálkodási munkákra tervezett benzines motorfűrészei a tűzifa darabolásától kezdve a faállomány gondozásán át a fa építőanyagok darabolásáig beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. A motorfűrészek csúcskategóriáit jelentő gépek a legnagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, így minden eddiginél magasabb hatékonyságot biztosítanak. Az eszközök biztonságos használatát számos kiegészítő, köztük a láncfékező rendszer segíti elő. Az MS 271 motorfűrész 3,5 lóerejével a középkategória belépő termékének számít, optimális választás lehet a 3,8 lóerős, 55,5 köbcentiméter lökettérfogatú MS 291, azok azonban, akik a kategória legerősebb tagjára vágynak, választhatják az igazán figyelemre méltó, 4,5 lóerős 64,1 köbcentiméteres lökettérfogatú MS 391-et. stihl_M-MS271_291-E010 A professzionális felhasználók körében a legnépszerűbbnek számító MS 500i motorfűrész rendkívül könnyű, csupán 6,2 kg súlyú, ennek ellenére elementáris erővel rendelkezik. Mindössze 0,25 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy elérje a 100 km/óra láncsebességet, ráadásul alacsony károsanyag-kibocsátásának köszönhetően még a környezetet is jobban kíméli, mint elődei.

Magassági ágnyeső

Legyen szó a gyümölcsfák tavaszi visszametszéséről vagy közterületi faállomány ápolásáról, a STIHL magassági ágnyesői elengedhetetlen eszközei a biztonságos és eredményes munkának. A „nyeles motoros fűrésszel” ugyanis akár az öt méteres magasságban lévő ágak is kényelmesen, és rövid idő alatt levághatók. stihl_A-HTE60-E001 A STIHL kínálatában több, eltérő lökettérfogattal rendelkező magassági ágnyeső is megtalálható a 27 cm3-estől egészen a 36,3 cm3-esig. A kisebb teljesítményűek is 1,1 lóerősek, a kifejezetten professzionális célra szánt darabok pedig 1,9 lóerővel rendelkeznek, így elképesztő hatékonysággal végzik munkájukat. Óvodák, iskolák, kórházak területén ajánlott a HTE 60 elektromos magassági ágnyeső használata, mivel olyannyira alacsony a zajszintje, hogy sem a gyermekek pihenését vagy tanulását, sem pedig a betegek regenerálódását, gyógyulását nem tudja megzavarni.

Egyéb kompakt eszközök

A cserjék és vékonyabb gallyak visszavágásához szükséges STIHL metszőollók akár 21,5 mm átmérőjű ágak nyesésére is alkalmasak. A rozsdamentes acélból készült balták hosszú ideig megbízható társak lehetnek a kertápolási munkák során, ráadásul funkcionális kialakításuknak köszönhetően sokkal hatékonyabb munkavégzést biztosítanak. További információkért látogasson el a www.stihl.hu weboldalra vagy nézzen szét online lapozható katalógusunkban. Kérdéseivel természetesen fordulhat a STIHL szakkereskedésekben dolgozó kollégákhoz is. Szakkereskedéseink listáját megtalálja a www.stihl-shop.hu oldalon. (STIHL Kft.)