A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: A non well formed numeric value encountered

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 198

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 198
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Erdő-Mező Online

Keresési találatok erre a cimkére: megújuló energia

Nébih: veszett rókát lőttek ki az ukrán határ melletti területén

Veszettséget igazolt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy, a rendszeres monitoring program keretében kilőtt rókánál. A fertőzött állatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisnamény község mellett ejtették el múlt héten. A járványügyi nyomozás folyamatban van, a betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be.

Tovább >>>

Erdészek segítségével ültettek fákat Mohácson

A Gemenc Zrt. munkatársai több mint 60 sorfa elültetésében segédkeztek a napokban Mohácson.

Tovább >>>

Idén is jótékonysági vadászatot tartanak

December 27-én az ország több mint 40 helyszínén rendezik meg ismét a jótékonysági vadászatot. A beteg gyermekek gyógyítását segítő összefogás 2013-ban Fejér megyében indult és 2019-ben vált országossá.

Tovább >>>

Az agrárerdészet a lehetséges kiút az ökológiai zsákutcából?

Az agrárerdészet az egyik kiút a nagyüzemi mezőgazdálkodás által létrehozott monokultúrákból, amelyek csökkentik, illetve lényegében megszüntetik a biodiverzitást, ezzel kisimítva utunkat az ökológiai zsákutcában. Az idén elindult ReForest projekt egy négyéves nemzetközi program, amelynek célja az európai agrárerdészet segítése, illetve az agrárerdészeti módszerek megismertetése és elterjesztése. A nemzetközi együttműködésben tíz európai ország tizennégy intézménye vesz részt, köztük a Soproni Egyetem is.

Tovább >>>

Emelkedett a szilárd biomassza-felhasználás a hazai energiatermelésben a múlt évben

Megjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2021-es éves energiastatisztikai riportja, amely a hazai energiatermelésre, -ellátásra és felhasználásra vonatkozó éves adatokat mutatja be. 2021-ben az elsődleges energiahordozók termelése kis mértékben emelkedett, amelyen belül a megújuló energiahordozókból származó termelés is nőtt.

Tovább >>>

Az erdőgazdálkodás hosszú távú jelentőségéről beszélgetett Áder János legújabb podcastjában

Az erdőgazdálkodás hosszú távú jelentőségéről, egy szaporítóanyag-központ létrehozásáról és az agrárerdészetről beszélgetett Áder János volt köztársasági elnök Borovics Attilával, a Soproni Egyetem Erdészeti Tudományos Intézetének főigazgatójával Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent legújabb adásában, amely már a legnépszerűbb videomegosztó oldalon is megtekinthető.

Tovább >>>

Vadaszles-adót vezet be egy Baranya megyei település

Évi 50 000 forint adót kell majd fizetni vadászlesenként a Pécstől kb. 50 kilométerre fekvő Nagydobszán, az önkormányzati rendelet szerint az adó alanya az a vadásztársaság, amely a naptári év első napján a vadkárért felelős - írja a Telex.hu a helyi rendeletre hivatkozva.

Tovább >>>

Hogyan lehet igazán természetbarát az otthonunk berendezése?

A természet közelsége olyan ajándék, aminek a valódi értékét a legtöbben még csak most fedezik fel. Bár sokan élnek betondzsungelben, de azért majdnem mindenütt akad néhány jó ötlet, aminek a megvalósításával kicsit közelebb hozható mindaz, ami természetes, ami zöld, ami üde és ami éppen ezért élettől kicsattanó.

Tovább >>>

Konferencia: Hogyan váltja ki a lombos fa a fenyőt?
Sajtóközlemény

Konferencia: Hogyan váltja ki a lombos fa a fenyőt?

„Az ismeretlen ismerős – a lombos fafajok faanyaga” címmel szervezett tudományos konferenciát a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Akadémiai Bizottsága. Ahogy a cím is utal rá, a november 8-án lezajlott ülésen a hazai lombos fafajok faanyagának tulajdonságait és felhasználási lehetőségeit mutatták be az előadók, a lehető legváltozatosabb szempontok alapján. A kulcskérdés az volt, hogy hogyan válthatjuk ki és helyettesíthetjük lombos fafajokkal a fenyveseket, illetve az általuk adott nyersanyagot.

Tovább >>>

Idén is karácsonyfavásárt tart a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. a hagyományokhoz híven karácsonyfavásárt tart a társaság központjában, Nagykanizsán. Az érdeklődők nordmann, ezüst, luc és erdeifenyő közül válogathatnak.

Tovább >>>

Több mint száz dámbikát ejtettek el a vadászok Gúthon

A megszokotthoz képest később kezdődött és novemberre is áthúzódott idén a dámbikák barcogása, jó eséllyel október 10-e után lehetett barcogó bikára vadászni a Nyírerdő Zrt. Gúthi Erdészetének területén. A szárazság miatt a tényleges trófeasúly jellemzően elmaradt a becsülttől, ezért a szakemberek úgy határoztak, hogy a visszarakás jeleit nem mutató, kapitális agancsú bikákat nem hozzák terítékre. 

Tovább >>>

Mi a közös a kínai nagy falban és a Cont-Eco vadkerítésében?

A Cont-Eco Kft. már 6 000 000 méter, vagyis 6000 kilométer TORNADO vadkerítés értékesítéséhez vagy építéséhez járult hozzá - osztották meg a nagyszerű hírt, amire méltán büszke a szombathelyi székhelyű cég.

Tovább >>>

Bemutatták az erdészeti kutatások történetéről szóló kötetet

Az MTA Erdészeti Tudományos Bizottságának eseményén az elmúlt időszak legfontosabb kutatási témáit és eredményeit mutatták be Az erdészeti tudományok története Magyarországon címmel megjelent kötet mellett, melyben a szerzők összegyűjtötték 1897-től, az önálló Erdészeti Kísérleti Állomás megalapításától kezdve a legfontosabb kutatási témákat és eredményeket.

Tovább >>>

Megkezdődött a kitermelés a hazai fenyőültetvényeken

Megkezdődött a „karácsonyfák” kitermelése a hazai fenyőültetvényeken – tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete. 

Tovább >>>

Állásbörze erdőmérnököknek - állami erdőgazdaságokkal, nemzeti parkokkal és az Agrárkamarával

December 5-én és 6-án tart állásbörzét a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara, ahol több állami erdőgazdaság, nemzeti park, de a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is részt vesz.

Tovább >>>

<< < 27.933333333333. / 439. oldal > >>