Keresési találatok erre a cimkére: természetvédelem

Nagy István: Magyarország elkötelezett az erdei ökoszisztémák megőrzésében

Magyarország elkötelezett az érzékeny erdei ökoszisztémák megőrzésében és hosszú távú fenntartásában – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a FAO Erdészeti Bizottságának (COFO) 27. ülésszakán Rómában, hétfőn.

Tovább >>>

Új magyarországi képviselőnél a ROTTNE

A Magtár Kft. már évekkel ez előtt nyitott két kaput az erdészeti felhasználók irányába. Az ALBACH aprítógépek, illetve a népszerű STEYR traktorok professzionális erdészeti verziójával már sikeresen bemutatkozott. Az Ausztriában messze piacvezető STEYR-Forest erőgépek 75 és 350 lóerő között minden tekintetben kiválóan alkalmazkodnak a speciális erdészeti körülményekhez. A gyári, CE-minősített, robusztus haspáncél és bukókeret a legnagyobb biztonságot garantálja. Az erdészeti gumikkal szerelhető gépek szintén gyári tervezésű, 180 fokban elfordítható kezelőállása teljes kezelői komfortot biztosít, hiszen hátrafelé is komplett pedálzat és csúszókormány, illetve az üzemeltetéssel kapcsolatos információk is rendelkezésre állnak.

Tovább >>>

Izgalmas versenyen megállíthatatlanok voltak a gemenci favágók - STIHL Bajnokok Bajnoka fakitermelő kupa

Idén is nagyszerű, izgalmas összecsapásoknak lehetett tanúja a közönség a szegedi Erzsébet-ligetben, ahol hagyományosan a Hídi Vásárral egybekötve rendezték meg a STIHL Bajnokok Bajnoka fakitermelő versenyt. Az egyeneskiesés megmérettetésre a tavalyi év legjobb 8 csapata kapott meghívást, ami garancia volt a kemény küzdelmekre. A kupát végül a Gemenc Zrt. négyese emelhette a magasba.

Tovább >>>

AM: sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az Országfásítási Program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió darab új fát ültettünk el – közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

Tovább >>>

Nagykanizsai erdész jutott be az országos döntőbe

Az Erdészeti Egyesület Nagykanizsai Helyi Csoportja 2024. május 14-én a Nagykanizsai Erdészet területén, Obornakon tartotta az idei év „Év erdésze verseny” helyi elődöntőjét. A versenyen a ZALAERDŐ Zrt. öt erdészetének 4-4 fő erdésztechnikusa mérettette meg magát.

Tovább >>>

Gépbeszerzésre írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet 2024. évben a Renault Kerax 460.26 6x4 típusú teherautójának darucseréjére.

Tovább >>>

Bővült a NAK falugazdász-hálózata, szélesebb körben támogatják a gazdákat

Az új Közös Agrárpolitika jelentette kihívásokra reagálva átalakította és mintegy 700 fősre bővítette falugazdász-hálózatát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A falugazdászok 2024 áprilisától falugazdász tanácsadóként az eddigieknél is szélesebb körben támogatják majd a gazdálkodók munkáját.  

Tovább >>>

A támogatásokról informálódhatnak az erdőgazdálkodók a NAK online sorozatán

A NAK tavaszi online erdészeti tájékoztató sorozatot indít melynek témája az Egységes Kérelem, az erdőgazdálkodási tevékenységekhez kötődő támogatások.

Tovább >>>

Aggasztó a tölgyfajok egészségromlása - Összefoglaló erdeink állapotáról

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztályának munkatársai elkészítették Magyaror-szág erdeinek 2023-as egészségiállapot-felmérését, a 16×16 km-es Erdővédelmi Hálózat (EVH I. szint) alapján. 

Tovább >>>

A páncélozott fülkéjű STEYR traktorok katonai környezetben is helytállhatnak

A németországi Ingolstadtban, a Katonai Műszaki Kiválósági Központban nemrégiben megrendezett kiállításon a STEYR bemutatta, hogy a speciális ágazatok számára gyártott egyedi traktorokhoz is kiválóan ért.

Tovább >>>

Nemesnyár termesztés jövője ártéri körülmények között

Bár nagyobb folyóinkat övező, a nemesnyárak termesztése szempontjából optimális középmagas fekvésű ártéri területek nem tartoznak a klímaváltozás szempontjából legveszélyeztetettebb területek közé, a folyók vízjárását befolyásoló csapadékviszonyok változása, a hőségnapok előidézte erőteljes párologtatási kényszer, valamint a viharos napok számának növekedése közvetlen és közvetett hatásokat gyakorol az ártéri nemesnyár ültetvényekre, ezáltal e területeken gazdálkodó erdészeket is egyre nagyobb kihívások elé állítja. 

Tovább >>>

Erdőátalakítás Pomázon: az elöregedett nyárfákat felváltja a tölgyes erdő
Sajtóközlemény

Erdőátalakítás Pomázon: az elöregedett nyárfákat felváltja a tölgyes erdő

A Pilisi Parkerdő Zrt. Pomázon végzi a Főváros térségének legnagyobb szabású erdőátalakítását, amelynek során faültetvény természetességi állapotú öreg, egyre veszélyesebb nyáras helyett - jó eséllyel akár négy kategóriával is jobbnak minősülő – természetszerű állapotú elegyes kocsányos tölgyes erdőt hoz létre. A Parkerdő két év alatt több mint 120 ezer facsemetét ültet el – szoros együttműködésben a helyi közösségekkel. A Pomázi Parkerdő kialakítása idén májusban kezdődött, s ebben az évben 60 ezer facsemetét telepítettek, amelyek az idei csapadékos időjárásnak köszönhetően szépen fejlődnek. 

Tovább >>>

Adománygyűjtést szerveznek a kárpátaljai erdészek és családjaik javára

Az Országos Erdészeti Egyesület a közhasznú Erdészcsillag Alapítvány céljaival és alapszabályával összhangban támogatja az ukrajnai, azon belül is kiemelten a kárpátaljai erdészeket és rászoruló családtagjaikat.

Tovább >>>

STEYR traktorok erdészeti munkában - Austrofoma 2023
Támogatott tartalom

STEYR traktorok erdészeti munkában - Austrofoma 2023

A 2023-as AUSTROFOMA kiállításon számos STEYR traktort lehetett látni különböző feladatokat teljesítve: kiközelítés, csörlőzés, rakodás, aprítás, zúzás. 

Tovább >>>

Egyik napról a másikra kivágták a nemzeti park famatuzsálemét

Az 1800-as évek végén ültették el azt a hegyi juhart az Angliában található Northumberland Nemzeti Parkban, melyet szeptember végén egyik napról a másikra kivágtak ezidáig ismeretlen tettesek.

Tovább >>>

1. / 145. oldal > >>