Keresési találatok erre a cimkére: erdész

Adománygyűjtést szerveznek a kárpátaljai erdészek és családjaik javára

Az Országos Erdészeti Egyesület a közhasznú Erdészcsillag Alapítvány céljaival és alapszabályával összhangban támogatja az ukrajnai, azon belül is kiemelten a kárpátaljai erdészeket és rászoruló családtagjaikat.

Tovább >>>

Nemzetközi megmérettetésen taroltak a magyar erdőmérnök fotói

A Horvát Erdészeti Egyesület idén 18. alkalommal rendezte meg a Bjelovari Fotószalon „Erdő az erdész szemével” című fotópályázatát, ami egy nemzetközi megmérettetés, az indulók a világ bármely részéről nevezhetnek.

Tovább >>>

Terepmotoros rendőrökkel járták az erdőt az erdészek

Rendőrök és erdészek közös ellenőrzést tartottak Veszprém vármegye erdeiben a pünkösdi hosszú hétvégén – nem is akárhogyan, krosszmotorokkal. 

Tovább >>>

Medvetámadásban megsérült egy erdész és egy vadász

Hétfőn reggel a szlovákiai Felsővisnyó (Višňové) község közelében két emberre támadott rá egy medve. Mindkét férfi sérüléseit a zsolnai kórházban látták el, nincsenek életveszélyben – közölte a TASR-rel Kristína Bocková, az Állami Természetvédelem (ŠOP) szóvivője. A természetvédők fokozott óvatosságra intik a környék lakóit.

Tovább >>>

Hulladék hulladék hátán – Elindult a tavaszi nagytakarítás az Egererdőnél

A Tavaszi Nagytakarítás kezdeményezés részeként az Egererdő Zrt. munkatársai önkéntesekkel kiegészülve megtisztította az Egerbakta és Sirok között futó főút árok részét és az azt szegélyező erdőket.

Tovább >>>

Erdész-vadász szakembereket tüntettek ki az erdők világnapja alkalmából

Az erdő egységes rendszer, amely sérülékeny, védelemre szorul. Közös felelősségünk, hogy megértsük és tudatosítsuk: teremtett világunkkal együtt élve, abban a lehető legkevesebb kárt okozva, ökológiai egyensúlyát fenntartva kell léteznünk, hogy utódaink is megismerhessék ezt a csodát – fogalmazott Farkas Sándor a 2022. évi Erdők Világnapja alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségen.

Tovább >>>

Erdészeket is kitüntettek a nemzeti ünnep alkalmával

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott megemlékezésen a hagyományokhoz híven kitüntető elismeréseket adtak át az erdészeti ágazat szereplőinek.

Tovább >>>

Tóth István lett az év erdőgazdálkodója

Tóth István lett a 2022-es év erdőgazdálkodója. A Kaszóban kerületvezető erdészként is dolgozó szakember korábban a „Kaszó legjobb erdésze” címet is elnyerte, napjainkban a Gyékényesi Mezőgazdasági Rt. vezérigazgatója.

Tovább >>>

Két jogosulti alapképzést indítanak az erdészeti szakszemélyzet számára

Idén két jogosulti alapképzést indítanak az erdészeti szakszemélyzet számára. A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya ismertette a legfontosabb információkat az oktatás és a vizsga kapcsán. 

Tovább >>>

Elhunyt a DALERD Zrt. erdészeti igazgatója

Február 12-én elhunyt Vízhányó László, a DALERD Zrt. Csongrád-Csanád Vármegyei erdészeti igazgatója.

Tovább >>>

A somogyi erdészek és vadászok egész évben segítik a Kárpátalján élőket

A somogyi vadászok és civilek negyedik alkalommal is összefogtak a Kárpátalján élő magyar ajkú lakosság megsegítésére – hívja fel a figyelmet a SONLINE.

Tovább >>>

Átadták a Gyulaj Zrt. legmagasabb kitüntetését

December 19-én rendezték meg a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. évzáró ünnepségét, mely során Gőbölös Péter vezérigazgató átadta az erdőgazdaság legmagasabb kitüntetését. A „Gyulaj Zrt.-ért” aranygyűrűt Bóka Zoltán erdésztechnikus, kerületvezető erdész-vadász érdemelte ki.

Tovább >>>

Idén több száz hektáron végzett erdőmegújítást a Pilisi Parkerdő
Sajtóközlemény

Idén több száz hektáron végzett erdőmegújítást a Pilisi Parkerdő

A Pilisi Parkerdő Zrt. a főváros környéki állami erdők kezelőjeként stratégiai küldetésének tartja a felelős, fenntartható erdőgazdálkodást. Éppen ezért kiemelt figyelmet fordít erdőterületeinek fenntartható kezelésére, az erdők természetességének fokozása érdekében végzett erdészeti beavatkozásokra. A Pilisi Parkerdő 2022-ben több mint kétmillió facsemetét ültetett – ezek közel felét saját alaptevékenysége részeként –, és több száz hektáron végzett erdőmegújítás és erdőtelepítés keretében csemeteültetési és magvetési munkálatokat. 

Tovább >>>

OEE: újabb adomány indult útnak a kárpátaljai erdészeknek

Az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett folyamatos karitatív adományozásoknak köszönhetően, az egyesület Erdészcsillag Alapítványához beérkező önzetlen pénzadományokat felhasználva, újabb fontos segítségnyújtó szállítmányt sikerült útnak indítani a kárpátaljai erdész kollégák részére, akiknek az ország áramellátó rendszerének háborús kárai miatt jelenleg nagy szükségük van villamos áram termelő aggregátor berendezésekre. 

Tovább >>>

Társasjátékok a biodiverzitás és az erdők megőrzéséért

A tavalyi, rendkívül sikeres írásom után ismét bemutatok néhány olyan társasjátékot, ami a szórakozás mellett edukál is, és az otthoni környezeti nevelés szerves részét képezheti. A közelgő ünnepek ismét lehetőséget nyújtanak arra, hogy a családdal, barátokkal, a gyermekeinkkel, unokáinkkal töltsünk a megszokottnál is jóval több időt. Az alábbi társasok kiválóak lehetnek arra, hogy ezúttal ne csak jól érezzük magunkat, de tanuljunk is, és felhívjuk a figyelmet a környezetünk összetettségére, sérülékenységére, apró és kevésbé apró csodáira. Mindezt pedig lehetőleg fenntartható köntösben, amire cikkem végén külön példát hozok.

Tovább >>>

1. / 26. oldal > >>