Trófeaszemle kategória cikkei

Őzre támadó sakálok, rendellenes trófeák a FeHoVán

A FeHoVán kések, fegyverek, vadászruhák és egyéb portékák közül válogathatunk. Képviseltetik magukat az állami erdőgazdaságok, de megtalálhatók a vadászathoz köthető egyesületek és szervezetek is. A hagyományokhoz híven a kiállítás szívében található dioráma is megtelt preparátumokkal, trófeákkal, emléktárgyakkal. Kedvcsinálóként megmutatjuk, hogy milyen kiállításokkal készültek idén a szervezők.

Tovább >>>

Kétezer magyar trófea szerepel a Vadászati Világkiállítás katalógusában

Trófeák földjén címmel megjelent az Egy a Természettel - Vadászati és Természeti Világkiállításon bemutatott több mint kétezer magyar trófea katalógusa; a kiadványt csütörtökön a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban mutatták be a sajtónak.

Tovább >>>

Közel száz trófeát állítottak ki a Miklósvári Parkerdőben (+KÉPEK)

Lenyűgöző őszi színek és csodálatos napsugár fényfestéssel 2022. november 3-án rendezte meg a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. az éves gím és dám összevont trófeaszemléjét Tamásiban, a festői szépségű Miklósvári Parkerdőben.

Tovább >>>

Trófeaszemlét tart a KEFAG a Kelebiai Vadászterületén

Az idei dámbarcogást követően november 7-én, hétfőn 11 órától tartja a Kelebiai Vadászterületének XI. Trófeaszemléjét a KEFAG Zrt.

Tovább >>>

Trófeaszemle a Vergánál: a Zirci Erdészetnél esett a legnagyobb trófeatömegű bika

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. 2022. október 5-én tartotta meg hagyományos trófeamustráját Alsóperén.

Tovább >>>

Összesen 167 trófeát állítottak ki a SEFAG Zrt. trófeaszemléjén
Sajtóközlemény

Összesen 167 trófeát állítottak ki a SEFAG Zrt. trófeaszemléjén

Nagy érdeklődés övezte a SEFAG Zrt. trófeaszemléjét, melyen összesen 167 trófeát láthattak a megjelentek.

Tovább >>>

Vas megyében a legerősebb trófea 14,93 kilogrammos volt 2022-ben

A megyei vadgazdálkodás seregszemléjén 19 vadászatra jogosult 135 trófeáját állították ki a Káld-Hidegkúti vadászház melletti területen. Majdnem a dupláját annak, mint a szép hagyomány indulásakor, és az érdeklődők száma is több volt az eddigieknél.

Tovább >>>

Újabb kapitális dámbika a Gyulaj Zrt. területéről (KÉPEK)

Újabb kapitális dámbika fotóját posztolta a Gyulaj Hunting Hungary Facebook oldal. A képeken látható koros, legalább 5,5 kg-ra becsült dámbikát egy magyar, visszajáró vadászvendég ejtette el a Gyulaj Zrt. kisszékelyi vadászterületén.

Tovább >>>

Trófeaszemlét tartanak Vas megyében

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. és az OMVK Vas Megyei Területi Szervezete gímszarvas trófeaszemlére várja az érdeklődőket 2022. október 14-én, pénteken.

Tovább >>>

Itt az idény első kiemelkedő dámbikája Gyulajról (+KÉP)

Német vadászvendég ejtette el a Gyulaj Zrt. idei első kiemelkedő dámbikáját október 2-án, vasárnap. A trófea becsült tömege 5,5 kg, a lapátméretek pedig igencsak impozánsak.

Tovább >>>

Terítéken az idény első lábodi dámbikái (+KÉPEK)

Szeptember 22-én a vadászati hatóság külön engedélyének birtokában elejtették az idény első dámbikáit a SEFAG Zrt. lábodi vadászterületén. Az állami erdőgazdaság nagysalléri terítékén két koros, visszarakott dámbikának, valamint két kiváló, selejt gímbikának adták meg méltó módon a végtisztességet.

Tovább >>>

Idén 14,11 kg trófeasúlyú volt a legnagyobb gímbika Zalában

Rekorderedménnyel zárult a gímszarvasbika vadászat Zala megyében; az őszi hónapokban 1266 példány került terítékre, csaknem kétszer annyi, mint az elmúlt év azonos időszakában - közölte Lázár Attila, a Zala Megyei Kormányhivatal vadászati és halászati szakügyintézője az MTI-vel.Tovább >>>

Sikeres szarvasbőgési szezont zárt az Északerdő Zrt.

Szakmai és gazdasági szempontból egyaránt sikeres szarvasbőgési szezont zárt az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. Az utazási korlátozások miatti lemondott érdeklődők pótlására rövid idő állt rendelkezésre, azonban a gazdasági érdekeket figyelembe véve, elsősorban szakmai megfontolások alapján, a társaság az 5 kilogramm alatti trófeasúlyú bikák esetében 30%-os kedvezmény bevezetésével igyekezett élénkíteni a hazai bérvadászok érdeklődését. Tovább >>>

Szarvasbőgés 2020 - Az elmúlt 20 év legerősebb gímbikája került terítékre a SEFAG Zrt. területén

Kapitális gímbika került terítékre a SEFAG Zrt. dél-somogyi vadászterületén. A nagyszámú idős bikái révén a határokon túl is neves lábodi vadászterületen az elmúlt húsz év legjelentősebb trófeái közé tartozik a 13,75 kg tömegű agancs.Tovább >>>

1. / 5. oldal > >>