Keresési találatok erre a cimkére: fatolvaj

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe Hajdú-Bihar vármegyében

A fokozott tűzkockázat miatt 2024. március 31-től tűzgyújtási tilalom lép életbe Hajdú-Bihar vármegye teljes területén. Az intézkedést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) rendelte el a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság javaslatára.

Tovább >>>

Erdőátalakítás Pomázon: az elöregedett nyárfákat felváltja a tölgyes erdő
Sajtóközlemény

Erdőátalakítás Pomázon: az elöregedett nyárfákat felváltja a tölgyes erdő

A Pilisi Parkerdő Zrt. Pomázon végzi a Főváros térségének legnagyobb szabású erdőátalakítását, amelynek során faültetvény természetességi állapotú öreg, egyre veszélyesebb nyáras helyett - jó eséllyel akár négy kategóriával is jobbnak minősülő – természetszerű állapotú elegyes kocsányos tölgyes erdőt hoz létre. A Parkerdő két év alatt több mint 120 ezer facsemetét ültet el – szoros együttműködésben a helyi közösségekkel. A Pomázi Parkerdő kialakítása idén májusban kezdődött, s ebben az évben 60 ezer facsemetét telepítettek, amelyek az idei csapadékos időjárásnak köszönhetően szépen fejlődnek. 

Tovább >>>

Kvadozás Nógrád vármegye erdeiben?

Kvadosokat állított félre a rendőrség Szarvasgedén, miután vélhetőleg nem közúton használták az eszközöket. Kvadozni, terepmotorozni, terepjárózni Nógrád vármegyében is csak engedéllyel és a kijelölt területen lehet – hívják fel a figyelmet.

Tovább >>>

Az egész országra kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat

Az egész országot sújtó kánikula miatt 2023. augusztus 26-tól Magyarország teljes területén tűzgyújtási tilalmat rendel el a hatóság. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, valamint a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Tovább >>>

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el több vármegyében

Az elmúlt napokra jellemző tartós kánikula és csapadékmentés időjárás miatt 2023. augusztus 24-től Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben életbe lép a tűzgyújtási tilalom.

Tovább >>>

Idén is verseny keretében tisztították meg az inváziós fafajoktól a Peszéri-erdőt

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Peszéri Fanyűvő Kupát a Peszéri-erdőben. 

Tovább >>>

Letölthető az erdőtörvény módosult rendeleteinek szövege

Az erdőtörvény július 1-jei módosítását követően máris frissült az erdészeti jogszabályok egységes szerkezetben elérhető gyűjteménye az NFK honlapján – hívja fel a figyelmet a NAK.

Tovább >>>

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el az alföldi térségben

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. A Nébih 2023. június 22-től Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Tovább >>>

„Az erdész szakma nem egy múltból itt maradt, már meghaladott szakterület.”

Az erdőterület növelése és a meglévő erdők tudatos kezelése kulcsszerepet játszik Magyarország klímavédelmi célkitűzéseinek megvalósulásában – jelentette ki Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára az Országos Erdészeti Egyesület 153. Vándorgyűlésén, Zánkán.

Tovább >>>

A klímaváltozás a méhek életére sincs tekintettel

Miképp támogathatja a beporzók védelmét hazánk vezető gyümölcslé gyártója?

Tovább >>>

Hajdúhadházi erdész képviseli a Nyírerdőt az országos versenyen

A Nyírerdő Zrt. a Fehérgyarmati Erdészet területén, a Bockerek-erdőben rendezte meg az „Év erdésze” országos verseny válogatóját – tájékoztat az erdőgazdaság.

Tovább >>>

Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével
Támogatott tartalom

Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével

A professzionális erdészeti felhasználók, erdőgazdálkodók, vállalkozók, valamint magánfelhasználók is jól tudják, hogy a Heizohack aprítógépekre mindig számíthatnak. Mostantól minden, az áruszállításhoz kapcsolódó, raklapot használó vállalkozás vagy a faanyag megmunkálás, fűrészáru gyártás, asztalos ipari munkák, azaz a fafeldolgozás széles skáláján tevékenykedők részére is megoldást jelenthetnek a Heizohack SPE 1300 vagy SPE 1600 raklapaprítók, a maradék faanyagok hasznosításához. 

Tovább >>>

2023-ban csökkenhet a faipari cégek száma?

Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.

Tovább >>>

Tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

A szeles és napsütéses napokat követően a hétvégére várható száraz, jelentősebb csapadék nélküli időjárás megnöveli az erdőre átterjedő szabadtéri tüzek kialakulásának veszélyét, ezért 2023. március 18-tól a hatóság tűzgyújtási tilalmat rendel el Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

Tovább >>>

Gépbeszerzéshez írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet gyérítési harvester beszerzésére.

Tovább >>>

1. / 26. oldal > >>