Keresési találatok erre a cimkére: OEE

Erdész ruhákat ajánlottak fel az egyetemi hallgatóknak

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Erdészcsillag Alapítványának kezdeményezése idén is sikeres volt: szép állapotú erdész-vadász használt ruhaneműket gyűjtöttek a Soproni Egyetem (SOE) Erdőmérnöki Karának olyan diákjai számára, akiknek az egyetemi tanulmányaik alatt anyagi nehézséget okoz a drága anyagokból készült, nagyobb igénybevételt bíró, minőségi speciális erdészeti és vadászati terepi oktatáshoz használt zöld és szakmailag is stílusos ruha beszerzése.

Tovább >>>

Ezúttal is 13 fafajból választhatnak a településfásítási programba regisztráló települések

A Településfásítási Program negyedik ütemében újabb tízezer sorfát igényelhetnek a 10 ezer fő alatti települések zöldítéséhez az önkormányzatok. Tavasszal 4000 darab, az őszi ültetési időszakban 6000 darab fa áll az igénylők rendelkezésére – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Tovább >>>

Adománygyűjtést szerveznek a kárpátaljai erdészek és családjaik javára

Az Országos Erdészeti Egyesület a közhasznú Erdészcsillag Alapítvány céljaival és alapszabályával összhangban támogatja az ukrajnai, azon belül is kiemelten a kárpátaljai erdészeket és rászoruló családtagjaikat.

Tovább >>>

Ezúttal is mi dönthetünk az év fájáról

Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év fája kuratórium 2013 óta minden évben, így idén immár tizenegyedik alkalommal teszi lehetővé, hogy szavazhassunk az Év fájára.

Tovább >>>

Erdészeti gépbemutatót tartanak Győr-Moson-Sopron vármegyében

Az Agrárgazdasági Kamara, az IG+JM Kft., és az OEE Erdészeti Gépesítési Szakosztálya szakmai rendezvényt szervez, melyen erdészeti gépeket mutatnak be gyakorlatorientáltan. A gépbemutató célja az IGJ erdészeti gépprogram elméleti és gyakorlati bemutatása, melynek során a résztvevők korszerű hazai erdészeti gépeket, gépesítési rendszereket ismerhetnek meg.

Tovább >>>

Tízezer sorfát ültetnek el a településfásítási program következő ütemében
Sajtóközlemény

Tízezer sorfát ültetnek el a településfásítási program következő ütemében

Folytatódik a Településfásítási Program, amelynek előző két ütemében több mint 1350 településen összesen 36 000 sorfát ültettek el. A most következő, harmadik ütemben 2023 tavaszán és őszén további 10 000 db sorfát ültethetnek el a 10 ezer fő lélekszámúnál kisebb települések Magyarország legnagyobb belterületi fásítási programjának keretében. 

Tovább >>>

OEE: újabb adomány indult útnak a kárpátaljai erdészeknek

Az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett folyamatos karitatív adományozásoknak köszönhetően, az egyesület Erdészcsillag Alapítványához beérkező önzetlen pénzadományokat felhasználva, újabb fontos segítségnyújtó szállítmányt sikerült útnak indítani a kárpátaljai erdész kollégák részére, akiknek az ország áramellátó rendszerének háborús kárai miatt jelenleg nagy szükségük van villamos áram termelő aggregátor berendezésekre. 

Tovább >>>

Baranyai erdész az Országos Erdészeti Egyesület alelnöke

A hazai erdészet legfontosabb és legpatinásabb szakmai szervezete, az idén 155 éves Országos Erdészeti Egyesület nemrégiben tartotta küldöttgyűlését. Az eseményen újraválasztották elnöknek Kiss Lászlót, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatóját. Az egyesület általános alelnöke Ripszám István, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója lett.

Tovább >>>

Településfásítási Program: jövőre tízezer sorfát osztanak ki

A Program folytatásában ismét a 10 ezer fő lélekszámúnál kisebb, magyarországi települések igényelhetnek fákat. 10 000 db sorfa áll majd rendelkezésére, amiből 2000 darabot a 2023 tavaszi, 8000 darabot pedig az őszi ültetési időszakban szállítanak ki – közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

Tovább >>>

Év fája 2023: az ártéri ligeterdők fafaja kerül a fókuszba jövőre

Az Országos Erdészeti Egyesület mozgalma 1996 óta minden évben megválasztja az év fafaját. Az Év fája mozgalom célja az adott őshonos fafajjal kapcsolatos figyelemfelhívás, ismeretterjesztés, mind az erdész szakemberek, mind a nagyközönség számára. 

Tovább >>>

Teherbírás a nehéz erdei terepen is – Bemutatkozott a YAK, az AS-Motor legújabb gépe

Június elején Németországban mutatkozott be az AS-Motor új felülős, kalapácsos fűnyíró kaszája, ami a gyártó korábbi két termékét ötvözi, az AS 901 szárzúzót és az AS 940 Sherpa 4WD felülős mindentnyírót. A nemzetközi sajtótájékoztatón egyedüli magyarként az Erdő-Mező szerkesztősége volt jelen, ahol az új gépet testközelből is megtekinthettük, valamint üzemi körülmények között ki is próbálhattuk.Tovább >>>

A vadászat biológiai, társadalmi és gazdasági vonatkozásairól tanácskoztak

2018. március 9-én tartotta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Pécsi Területi Bizottsága az idei első vadászattal, vadgazdálkodással kapcsolatos szimpóziumát „A vadászat biológiai, társadalmi és gazdasági vonatkozásai” címmel. A két - biológiai, valamint társadalmi és gazdasági - szekcióra osztott előadássorozat olyan témákat érintett, amelyek aktualitásánál fogva szinte mindennapi beszédtéma szakmán belül és kívül egyaránt.Tovább >>>

Az erdő csodái tárultak fel az országot járó jurtában (+KÉPEK)

Ha le szeretném egyszerűsíteni, akkor azt írhatnám, hogy a sikeres környezeti neveléshez nem kell más, mint egy gyerekekkel, esetünkben óvodásokkal megtöltött jurta, némi anyagi támogatás, valamint a legfontosabb: lelkes, természet- és emberszerető szakemberek. Ennél persze valamivel bonyolultabb és összetettebb volt a feladat, amit a Kárpát-medencei Erdészek Vadászok Természetjárók Alapítvány magára vállalt, amikor úgy döntött, hogy egy országos programsorozat segítségével közelebb viszi az erdőt, az ott élő állatokat a legfiatalabb korosztályokhoz. A Gördülő Zöldítő környezet- és természetvédelmi oktatósorozat július 7-én, pénteken érkezett a 16 állomásos első évadának végére, amikor az Erdeiprogramok.hu is beleshetett a varázslatos titkokat rejtő jurtába.Tovább >>>

Átadták az Országos Erdészeti Egyesület kitüntetéseit a 148. Vándorgyűlésen (+KÉPEK)

Az Országos Erdészeti Egyesület június 23-24-én Kaszópusztán tartotta meg a 148. Vándorgyűlését, a Kárpát-medencei magyar erdészek legnagyobb éves rendezvényeként, találkozójaként. Az eseményen több mint 700 tagtárs, kolléga és meghívott vendég vett részt. Az Egyesületi zászlók bevonulásával kezdődő ünnepi közgyűlésen megjelenteket Lomniczi Gergely az OEE főtitkára köszöntötte. Az Országos Erdészeti Egyesület tudósítása és Nagy László fotói a rendezvényről.Tovább >>>

1. / 2. oldal > >>