Keresési találatok erre a cimkére: állami erdőgazdaság

Elrajtolt a fakitermelő bajnokság - Az országos bronzérmes magabiztosan győzött Császáron

Egy rendkívül színvonalas és nagyon izgalmas regionális versennyel indult a 2024-es STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság a Komárom-Esztergom vármegyei Császáron. Április 20-án ugyanis a Vérteserdő Zrt., Császár Önkormányzata és a helyi szakkereskedés, az Agrogold Gazdabolt által szervezett regionális fordulón 9 csapat, köztük tavalyai dobogósok, újoncok, valamint fiatalok vettek részt. A versenyt végül a 2023-as döntő bronzérmese, a Bajnai Erdészet & Alba Berkenye & Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóság négyese nyerte meg.

Tovább >>>

A többműveletes fakitermelő gépek alkalmazásáról is szó lesz a konferencián

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának Erdő- és Természeti Erőforrás-gazdálkodási Intézete és az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Gépesítési Szakosztálya Prof. Dr. Horváth Béla 75. születésnapja alkalmából konferenciát szervez, mely egyben az MTA Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottságának ülése is.

Tovább >>>

Erdész ruhákat ajánlottak fel az egyetemi hallgatóknak

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Erdészcsillag Alapítványának kezdeményezése idén is sikeres volt: szép állapotú erdész-vadász használt ruhaneműket gyűjtöttek a Soproni Egyetem (SOE) Erdőmérnöki Karának olyan diákjai számára, akiknek az egyetemi tanulmányaik alatt anyagi nehézséget okoz a drága anyagokból készült, nagyobb igénybevételt bíró, minőségi speciális erdészeti és vadászati terepi oktatáshoz használt zöld és szakmailag is stílusos ruha beszerzése.

Tovább >>>

Erdészek adták vérüket

Az EGERERDŐ Zrt. egri központja adott otthont a február végi erdészeti véradónapnak, ahol ismét zöld ruhás szakemberek nyújtottak segítséget egy nemes cél érdekében. Az erdészeti társaságnál a véradás szervezése már év elején elkezdődött, hiszen nagyon fontos, hogy az erdészeti véradásra még a kullancsszezon előtt kerüljön sor.

Tovább >>>

Aggasztó a tölgyfajok egészségromlása - Összefoglaló erdeink állapotáról

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztályának munkatársai elkészítették Magyaror-szág erdeinek 2023-as egészségiállapot-felmérését, a 16×16 km-es Erdővédelmi Hálózat (EVH I. szint) alapján. 

Tovább >>>

A hatósággal együttműködve lép fel az illegális agancsgyűjtés ellen a Zalaerdő

Hatósági segítséggel szeretnék visszaszorítani az illegális agancsgyűjtést a Zalaerdő Zrt. szakemberei.

Tovább >>>

Vadkímélő és fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok – pódiumbeszélgetés a FeHoVán

A klasszikus nagyüzemi mezőgazdaság nem segíti a biológiai sokféleség növekedését, sőt, arra általában kifejezetten negatív hatással van. Ebbe pedig beletartoznak az apróvad fajok is, amelyek állománya gyakran kifejezetten sérülékeny – gondolhatunk például a fogolyra.

Tovább >>>

Újra itt a FeHoVa! - Gyere, és találkozzunk!

Hamarosan megnyitja kapuit az immár 30. alkalommal megrendezésre kerülő FeHoVa – Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Tovább >>>

Ezúttal is 13 fafajból választhatnak a településfásítási programba regisztráló települések

A Településfásítási Program negyedik ütemében újabb tízezer sorfát igényelhetnek a 10 ezer fő alatti települések zöldítéséhez az önkormányzatok. Tavasszal 4000 darab, az őszi ültetési időszakban 6000 darab fa áll az igénylők rendelkezésére – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Tovább >>>

Elismerést vehettek át a Gyulaj Zrt. munkatársai

A kiemelkedő szakmai- és emberi teljesítményükért "Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.-ért aranygyűrűt" vehetett át Both Hajnalka gazdasági vezérigazgató-helyettes és Kertai László erdei iskola vezető.

Tovább >>>

Idén mintegy 145 hektáron végzett erdősítést a Pilisi Parkerdő
Sajtóközlemény

Idén mintegy 145 hektáron végzett erdősítést a Pilisi Parkerdő

A Pilisi Parkerdő saját erdőfelújítások és erdőtelepítések, valamint megbízásos munkák során 2023-ban 2,5 millió facsemete ültetésével erősítette és gyarapította Budapest, illetve tágabb környékének legfontosabb klímavédelmi és rekreációs zöld infrastruktúráját, az erdőket. Idén a Parkerdő életében ezen kívül nagy szerepet kapott a Városierdő-fejlesztési Program, valamint jó eredményeket mutatott az Erdőbarát Rendezvény program.

Tovább >>>

Erdőátalakítás Pomázon: az elöregedett nyárfákat felváltja a tölgyes erdő
Sajtóközlemény

Erdőátalakítás Pomázon: az elöregedett nyárfákat felváltja a tölgyes erdő

A Pilisi Parkerdő Zrt. Pomázon végzi a Főváros térségének legnagyobb szabású erdőátalakítását, amelynek során faültetvény természetességi állapotú öreg, egyre veszélyesebb nyáras helyett - jó eséllyel akár négy kategóriával is jobbnak minősülő – természetszerű állapotú elegyes kocsányos tölgyes erdőt hoz létre. A Parkerdő két év alatt több mint 120 ezer facsemetét ültet el – szoros együttműködésben a helyi közösségekkel. A Pomázi Parkerdő kialakítása idén májusban kezdődött, s ebben az évben 60 ezer facsemetét telepítettek, amelyek az idei csapadékos időjárásnak köszönhetően szépen fejlődnek. 

Tovább >>>

Karácsonyfavásár a Zalaerdőnél

A Zalaerdő Zrt. idén is karácsonyfavásárt tart a társaság központjában.

Tovább >>>

A NAK céget alapít a vadkárkövetelések behajtásának átvállalásáért

A mezőgazdasági vadkár rendre óriási gazdasági károkat okoz a termelőknek, akik számára annak csak töredékét térítik meg a vadászatra jogosultak. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megelégelte ezt, és a jövőben e téren is határozottan kiáll a gazdák érdekeiért. 

Tovább >>>

Drónos és lovas rendőrök működtek együtt az erdészekkel

A Vérteserdő Zrt. és a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőrkapitányság pénteken ismét közös járőrszolgálat tartott a társaság által vagyonkezelt gerecsei erdőterületeken.

Tovább >>>

1. / 45. oldal > >>