Ezúttal is számos erdészt tüntettek ki október 23. alkalmából (+KÉPEK)

Ahogy az már megszokott, az agrárminiszter ezúttal is erdészeket tüntetett ki az október 23-i megemlékezés alkalmából. 

Ezúttal is számos erdészt tüntettek ki október 23. alkalmából (+KÉPEK)

Az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából az alábbi elismerésben részesültek az erdészeti ágazatban dolgozók.

 Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta

Áncsán György, a Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat nyugalmazott ágazatvezetője részére, a nyírségi magánerdő gazdálkodás létrehozása, fenntartása érdekében végzett áldozatos munkájáért.

Árva Károly, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott vadgazdálkodási műszaki vezetője részére, a Lenesi Fácán- és Fogolytelep közel négy évtizedes szakmai irányításáért.

Bojtár Lajos, az EGERERDŐ Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, a Felsőtárkányi Erdészet érdekében végzett áldozatos munkájáért, erdészettörténeti kutatásaiért, hagyományápoló tevékenységéért.

Győri Szilveszter, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott vezető könyvelője részére, az erdőgazdaság eredményességének támogatása érdekében végzett négy évtizedes, lelkiismeretes munkájáért.

Jeszenszki Ede, az ÉSZAKERDŐ Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, a Sajó és Bódva folyók völgyeiben fásító- és kerületvezető erdészként végzett lelkiismeretes munkájáért.

Korbonski Bogdánné, az IPOLY ERDŐ Zrt. nyugalmazott erdészetvezetője részére, a korszerű, természetgondozó erdőművelési eljárások rendszerszintű bevezetésében vállalt úttörő szerepéért.

Mák József, a Vérteserdő Zrt. nyugalmazott erdészeti igazgatója részére, a Súri- Bakonyalja tájegységhez kötődő, közel öt évtizedes, egy szolgálati helyhez hű szakmai életútja elismeréseként.

Novák Imre, az ÉSZAKERDŐ Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, a Hegyaljai Erdészeti Igazgatóság területén végzett kiváló erdészeti és vadászati munkájáért, elismert közéleti-közösségi tevékenységéért.

Palatitz Ferenc, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott erdőfelügyelője részére, a honvédelmi rendeltetésű erdők felügyelete érdekében végzett kiváló munkájáért, életútja elismeréseként.

Putnoki Bálint, a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, a Sebes-Körös, annak holtágai és lápjai mentén élő erdők eredményes szolgálatáért, melyről a Kis-Sárrét erdőtömbjei tanúskodnak.

Rózsa Imréné, a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, a Békés megyei erdészetek adminisztratív támogatásáért, közösségépítő tevékenységéért.

 Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta

Fekete György Béla, a NYÍRERDŐ Zrt. nyugalmazott műszaki vezérigazgató- helyettese részére, a Nyíregyháza és Debrecen környéki erdők érdekében végzett négy évtizedes példaértékű munkájáért.

Jakus László Mihály, a SEFAG Zrt. Szántódi Erdészetének nyugalmazott fővadásza részére, a somogyi vadgazdálkodás érdekében végzett több mint négy évtizedes kiváló munkájáért.

Dr. Kucsara Mihály, a Soproni Egyetem nyugalmazott egyetemi docense részére, több mint három évtizedes oktatói, kutatói, szervezési és szaktanácsadási tevékenységéért, valamint a Hidegvíz-völgyi mintavízgyűjtő létesítésében és fenntartásában játszott szerepéért.

Lempel István, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, az erdőművelés terén végzett meghatározó szakmai munkájáért, közösségépítő tevékenységéért.

Rácz Lászlóné, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott adóügyi előadója részére, az erdőgazdaság eredményes támogatásában végzett közel négy évtizedes kiváló munkájáért.

Tarjáni Antal, a Nemzeti Földügyi Központ nyugalmazott erdészeti referense részére, a hagyományos erdészeti mélyépítés mellett a bányászati rekultiváció területén végzett kiváló munkájáért.

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Lévárdi György, az IPOLY ERDŐ Zrt. erdészetvezetője részére, a Salgótarjáni Erdészet közel két évtizedes, magas színvonalú irányításáért.

Petrik János, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgató-helyettese részére, a 2022-es Országos Erdészeti Egyesület 152. Vándorgyűlésének megszervezésében végzett áldozatos munkájáért.

Rostás Róbert, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. kerületvezető erdésze részére, az erdőgazdaságnál végzett közel négy és fél évtizedes kiemelkedő színvonalú munkájáért.

Sere Ferenc, a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. nyugalmazott erdészeti főmérnöke részére, az Alsó Tisza-völgy erdőfelújításaiban végzett három és fél évtizedes, áldozatos munkájáért.