Olvasnivaló kategória cikkei

Milyen tényezők határozzák meg a szükséges fizioterápiás kezelések számát?

A fizioterápiát mozgásterápiának is nevezik, a terápia egy olyan formája, amely a tudomány területére épül, és a fizikai gyógyászat szerves része. Nagyrészt a második világháború idején fejlesztették ki katonák számára, hogy biztosítsák a tökéletes állapotú katonai egységükhöz való gyors visszatérést. De mit érdemes tudni a fizioterápiás alkalmak számának meghatározásáról?

Tovább >>>

Alba Aréna

Áprilisban avatják az Alba Arénát. Az Alba Aréna építése, melyet a Market Építő Zrt. generálkivitelezésben hajtott végre, Székesfehérváron valósult meg, jelentős, közel 46 milliárd forintos kormányzati támogatással. A csarnok közel 22 ezer négyzetméteres nettó alapterületű, multifunkcionális rendezvény- és sportlétesítményként funkcionál. Jégkorongmeccseken, koncerteken és egyéb eseményeken akár 8000 főt képes befogadni. A létesítmény négy szintjén a csarnoktéren túl irodák, kiszolgáló helyiségek, étterem és rendezvényterem is helyet kapott, biztosítva ezzel a sokoldalú használhatóságot. A jégfelület kialakítása rugalmas, hiszen az év minden napján használható, és egy hőszigetelő fedéssel ellátva más sportágak számára is alkalmassá tehető, vagy akár különböző típusú rendezvények lebonyolítására is.

Tovább >>>

Villámgyors internet szinte bárhol, bármikor 5G képes telefonnal

Napjainkban egy új készülék megvásárlása előtt az egyik leggyakrabban feltett kérdés, hogy vajon szükségünk van-e 5G képes telefonra. A helyes válasz jelentős mértékben függ a felhasználói szokásoktól.

Tovább >>>

Amikor albérlő voltam: Tapasztalataim albérleti szerződés készítéséről

Néhány rossz albérleti megállapodással a hátam mögött, úgy gondoltam megérett a téma arra, hogy segítséget kérjek.

Tovább >>>

Soha nem voltak még az elektromos kerékpárok ennyire sokoldalúak

A Crussis kínálatában mindenki megtalálja a hozzá passzoló e-bringát.

Tovább >>>

Így még nem láttunk kengurut és gímszarvast – Könyvajánló beszélgetés Szunyoghy Andrással

Már a borítója is ámulatba ejtő Szunyoghy András grafikusművész új anatómiai könyvének, amit a 2023-as FeHoVa vadászkiállításon mutatott be. Mintegy 130 oldalon úgy láthatunk számos vadfajt, ahogy átlag ember talán sosem, vadászember is legfeljebb a Magyarországon előfordulókat. Teljesen csupaszon, az izomzatukat a legapróbb részletekig kidolgozva.

Tovább >>>

Ínycsiklandó gombás ételek az erdőből – fenntarthatóan

A természetben a legszebb dolog a harmónia. Ezzel a mondattal kezdődik Nagy Krisztina és Priksz Gábor könyve, a „Tányérodon az erdő” című gasztronómiai, természetismereti kiadvány. Igen, így egyben. Mert a szerzőpáros a gombaszakellenőr és a biológus gondolkodásával közelíti meg a közös témát: az erdei gasztronómiát.

Tovább >>>

Új vadászkutyás kiadvány: Az erdélyi kopó képzése

„Az erdélyi kopó képzése” címmel rövid, könnyen érthető, a fajta vadászmunkára történő képzésének gyakorlatát teljes körűen összefoglaló kiadványt jelentetett meg az Erdélyi Kopóért Közhasznú Alapítvány. A füzet hasznos lehet vadászoknak, hajtóknak, városi gazdáknak és tenyésztőknek egyaránt.

Tovább >>>

Magyar faipari vállalkozások sikereiről jelent meg új könyv

Megjelent Gerencsér Kinga legújabb, immár harmadik könyve. Korábbi köteteiben a faművesmesterségekről és a fa felhasználásának ezernyi lehetőségéről írt, most a magyar tulajdonú faipari vállalkozások sikereivel és működésével ismerteti meg az olvasót.

Tovább >>>

Magyarországon hiánypótló madármegfigyelő kézikönyv jelent meg

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) munkatársa által írt hiánypótló könyv célja a Magyarországon is mind népszerűbb távcsöves madármegfigyeléssel most ismerkedők segítése a terepi felszerelés kiválasztásában, a madárhatározó használatában, a települések madárvilágának megismerésében.

Tovább >>>

Soha ilyen könyv még nem jelent meg hazánk ragadozó madarairól és baglyairól

Nagyon nehéz részletes, szakmai szemléletű könyvajánlót írni, amikor egy kiadvány kapcsán már ahhoz is hosszú napok kellenének, hogy egy viszonylag pontos keresztmetszetet lásson belőle az újságíró. Egy hivatalos bemutatórendezvény és némi lapozgatás után mindössze benyomások, fel-felvillanó érdekes és hasznos információk, néhány fotó, illusztráció vezethettek, mikor asztalomhoz ültem, és billentyűzetet ragadtam. A tudományos igényességgel, rendkívül látványosan összeállított „Magyarország ragadozó madarai és baglyai” dupla kötet 35 hónap alatt készült el, és így lett hazánk legjelentősebb szakmai kiadványa a témában. Ezen információ birtokában talán nem meglepő, hogy idő kell a teljes megismeréséhez is. Erre ezúttal kísérletet sem teszek, hiába ízlelgetem a köteteket már több mint egy órája…

Tovább >>>

Bemutatták A vadászat választott engem című könyvet

A vadászat kitörölhetetlen az emberiség történetéből, a vadászat az ember antropológiai öröksége - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes A vadászat választott engem című könyv szerdai budapesti bemutatóján.

Tovább >>>

A Debreceni Nagyerdőt mutatja be a megjelent könyv

Debreceni Erdőskönyv – ezzel a címmel írt olvasmányos, gazdagon illusztrált könyvet Gencsi Zoltán erdőmérnök, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. munkatársa. Az erdőgazdaság gondozásában megjelent kötetet a Debreceni Erdészetnél mutatták be. A résztvevőket dr. Szalacsi Árpád vezérigazgató köszöntötte, a könyvet Papp József helytörténet-kutató ismertette, a bemutatón közreműködött Molnár Miklós erdőmérnök, népzenész.

Tovább >>>

Farkas, medve, hiúz - gyakorlati kézikönyvek nagyragadozókhoz

A nagyragadozók visszatérése Magyarországra új kihívásokat jelent az általuk lakott területeken élőknek és gazdálkodóknak. A WWF Magyarország a EuroLargeCarnivores LIFE projekt keretében európai példák és a magyarországi tapasztalatok alapján az együttélés megkönnyítésére terepi szakemberek részvételével négyrészes kézikönyvsorozatot készített.

Tovább >>>

A golyós fegyver vásárlásának 7 buktatója – Interjú és könyvbemutató Kecskés Róberttel

Tavaly decemberben megjelent Kecskés Róbert tollából "A golyós fegyvervásárlás 7 buktatója" című könyv, ami a hazai vadászati szakirodalomban hiánypótló alkotás, hiszen ilyen, az átlagos vásárlót segítő művel eddig nem találkozhattunk. Ennek kapcsán beszélgettünk a szerzővel könyvéről, és persze a megíráshoz vezető útról is.

Tovább >>>

1. / 3. oldal > >>