A somogyi erdészek és vadászok egész évben segítik a Kárpátalján élőket

A somogyi vadászok és civilek negyedik alkalommal is összefogtak a Kárpátalján élő magyar ajkú lakosság megsegítésére – hívja fel a figyelmet a SONLINE.

A somogyi erdészek és vadászok egész évben segítik  a Kárpátalján élőket

A Vadászszövetség és a megyei Vadászkamara felhívására ismét sokan megmozdultak: nagy mennyiségű tartós élelmiszer, háztartási és babaápolási cikk gyűlt össze a szervezet irodában. 

Az adományozók között voltak vadásztársaságok, erdőgazdaság, vadászok, s még a Kaposvári Tankerületi Központ önzetlen munkatársai is támogatták egy jelentős adománycsomaggal az akciót 

– mondta el a hírportálnak Kemenszky Péter, az Országos Magyar Vadászkamara Somogy Megyei Területi Szervezetének titkára. 

A mintegy három mázsa adományt Nyíregyházára juttatták el, onnan  pedig ismét a határ menti települések erdész és vadász családjainak viszik el a somogyi csomagokat. Fontos, hogy a mostani megmozdulás nem kizárólag a karácsonyi adományhullám része. A somogyi érdekképviseletek korábban már három alkalommal – március, április, május – szerveztek gyűjtést, és a jövőben is tervezik, hogy ha újabb szállítmány jön össze, azt továbbítják a rászorulóknak.