Keresési találatok erre a cimkére: természetvédelem

Kompakt, sokoldalú és csúcsminőségű a SENNEBOGEN 340G rakodó
Támogatott tartalom

Kompakt, sokoldalú és csúcsminőségű a SENNEBOGEN 340G rakodó

A SENNEBOGEN gyár egy stabil és organikusan fejlődő cég, mely egyesíti a hagyományt és az innovációt. Gépeiket öt bajorországi és magyarországi helyszínen fejlesztik és gyártják. Mindig a legmagasabb minőséget és az ügyfél-specifikus megoldásokat kínálják. A gyártó egyedi megoldásokat kínál az erdészeti felhasználók, erdőgazdálkodók, a faipar, a fűrészüzemek, rönktelepek számára minden géposztályban.

Tovább >>>

Dráma, feszültség, izgalom - Strúbel Bence nyerte a STIHL Timbersports emlékversenyt, de nem sokon múlt

Minden idők talán legizgalmasabb, legfordulatosabb küzdelme zajlott Mátraházán, a 2023-as STIHL Timbersports Martin Komárek Emlékversenyen, aminek komoly tétje volt. Itt derült ki ugyanis, hogy ki vehet részt a nemzetközi kvalifikációs tornán, ami akár egyéni világbajnoki szereplést is jelenthet nemzeti színekben.

Tovább >>>

Nemzetközi megmérettetésen taroltak a magyar erdőmérnök fotói

A Horvát Erdészeti Egyesület idén 18. alkalommal rendezte meg a Bjelovari Fotószalon „Erdő az erdész szemével” című fotópályázatát, ami egy nemzetközi megmérettetés, az indulók a világ bármely részéről nevezhetnek.

Tovább >>>

10 cég, több mint 11 milliós bírság – Lecsaptak a Nébih faanyagellenőrei

A Nébih faanyagellenőrei 10 cégből álló hálózat „faanyag-szőkítési tevékenységét” szüntették be.

Tovább >>>

Terepmotoros rendőrökkel járták az erdőt az erdészek

Rendőrök és erdészek közös ellenőrzést tartottak Veszprém vármegye erdeiben a pünkösdi hosszú hétvégén – nem is akárhogyan, krosszmotorokkal. 

Tovább >>>

Erdészeti vonatkozások az Európai Unió Biodiverzitás Stratégiájában

Az Európai Unió Biodiverzitás Stratégiáját a biodiverzitás megőrzésének és a természeti örökség védelmének céljából alkották meg. A stratégia olyan politikai keretet biztosít, amelynek célja az élővilág sokféleségének megőrzése és helyreállítása az Unió területén. Ennek érdekében több olyan intézkedést és kezdeményezést foglal magában, amelyek a tagállamok, így Magyarország erdeit, erdőgazdálkodását is érintik.

Tovább >>>

A Volvo hidrogénüzemű elektromos teherautókat tesztel közutakon

A csak vízgőzt kibocsátó hidrogénüzemű üzemanyagcellás teherautók a Volvo Trucks nulla kibocsátású termékportfóliójának fontos részét képezik. A járművek most egy fontos mérföldkövet tettek meg a közutakon való tesztvezetéssel.

Tovább >>>

Minden korábbinál fordulatosabb volt a STIHL Bajnokok Bajnoka favágó verseny

Fordulatos versennyel, szoros küzdelmekkel, és helyi csapat győzelmével ért véget a 2023-ban több év kihagyás után visszatérő Bajnokok Bajnoka egyeneskieséses favágó kupa. A szegedi ligetben tartott szakmai megmérettetésen a tavalyi országos döntőben első 10 helyen végző csapatból nyolc gárda képviseltette magát, és végül a Kaszó Zrt. – Dél-Alföld STIL Kft. győzött – nem éppen a megszokott módon.

Tovább >>>

Hogyan kapcsolódik az erdészet az atlétikai világbajnoksághoz?

Alig több mint száz nap múlva kezdődik Magyarország történetének legnagyobb sportrendezvénye, a szabadtéri atlétikai világbajnokság. A rendezvény szervezői kiemelten kezelik a fenntarthatósági kérdéseket, ezért együttműködésben a Pilisi Parkerdővel több ezer fát ültetnek Budapest városi erdőiben.

Tovább >>>

Medvetámadásban megsérült egy erdész és egy vadász

Hétfőn reggel a szlovákiai Felsővisnyó (Višňové) község közelében két emberre támadott rá egy medve. Mindkét férfi sérüléseit a zsolnai kórházban látták el, nincsenek életveszélyben – közölte a TASR-rel Kristína Bocková, az Állami Természetvédelem (ŠOP) szóvivője. A természetvédők fokozott óvatosságra intik a környék lakóit.

Tovább >>>

Magyar profikkal Észtországban tér vissza a fakitermelő Világbajnokság

Több év kihagyás után április 19. és 22. között magyar versenyzők részvételével rendezik meg a fakitermelő Világbajnokságot. A felkészülésre minden korábbinál kevesebb ideje volt a válogatottnak, így a selejtezők is elmaradtak, de a három magyar favágó így is a legjobb hat között végezne.

Tovább >>>

A Vadászkamara határozottan elítéli a jeladós farkas lelövését
Sajtóközlemény

A Vadászkamara határozottan elítéli a jeladós farkas lelövését

Az Országos Magyar Vadászkamara megdöbbenéssel értesült azokról a híradásokról, amelyek szerint – a Boon.hu hírportál értesülései alapján – vadász ejthette el a Svájcból hazánkba érkezett, jeladóval megjelölt szürke farkast. Szervezetünk, mint a 70 000 magyar vadászt tömörítő köztestület és érdekképviselet, a leghatározottabban elítéli a természetkárosítás bármilyen formáját, függetlenül attól, hogy azt ki követi el.

Tovább >>>

Tízezer sorfát ültethetnek el hazánk legnagyobb belterületi fásítási programjában

A Településfásítási Program harmadik ütemben 2023 tavaszán és őszén tízezer sorfát ültethetnek el 443 nyertes településen Magyarország legnagyobb belterületi fásítási programjának keretében - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Vértesszőlősön tartott sajtótájékoztatóján.

Tovább >>>

Hulladék hulladék hátán – Elindult a tavaszi nagytakarítás az Egererdőnél

A Tavaszi Nagytakarítás kezdeményezés részeként az Egererdő Zrt. munkatársai önkéntesekkel kiegészülve megtisztította az Egerbakta és Sirok között futó főút árok részét és az azt szegélyező erdőket.

Tovább >>>

Zajlanak az erdőfelújítási munkák előkészületei a Tómalmi csemetekertben

A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Tómalmi csemetekertjében egész évben azon dolgoznak, hogy az erdőfelújításhoz szükséges fákat megtermeljék.

Tovább >>>

<< < 2. / 145. oldal > >>