Izgalmas versenyen megállíthatatlanok voltak a gemenci favágók - STIHL Bajnokok Bajnoka fakitermelő kupa

Idén is nagyszerű, izgalmas összecsapásoknak lehetett tanúja a közönség a szegedi Erzsébet-ligetben, ahol hagyományosan a Hídi Vásárral egybekötve rendezték meg a STIHL Bajnokok Bajnoka fakitermelő versenyt. Az egyeneskiesés megmérettetésre a tavalyi év legjobb 8 csapata kapott meghívást, ami garancia volt a kemény küzdelmekre. A kupát végül a Gemenc Zrt. négyese emelhette a magasba.

Izgalmas versenyen megállíthatatlanok voltak a gemenci favágók - STIHL Bajnokok Bajnoka fakitermelő kupa

TELJES FOTÓGALÉRIA A BAJNOKOK BAJNOKA VERSENYRŐL ITT>>>

VIDEÓS BESZÁMOLÓ:

 

Izgalmas párharcok

Az első fordulóban rögtön igazi versenycsemegét kapott a közönség, hiszen a tavalyi első helyezett, a Ritrovi-Mecsekerdő négyese a nyolcadik helyezett Pilisi Parkerdő Valkói Erdészetével mérkőzött meg. Végül nem borult a papírforma, és a dél-dunántúli gárda jutott tovább. Az Északerdő Encsitűz és a Délbükki 100+ összecsapásából utóbbi csapat bizonyult jobbnak, míg a tavaly kiváló szezont produkáló Bajnai Erdészet Alba Berkenye az első fordulóban kiesett, méghozzá a későbbi győztes Gemenc Zrt. ellen. Már itt látszott, hogy a Duna árteréből érkezők komolyan gondolják, hiszen tökéletes döntéssel hívták fel magukra a figyelmet. Az Amindenfáját és a Kaszó Zrt. - Dél-Alföld STIL Kft. összecsapásából végül utóbbi jött ki jobban.

A második fordulóban aztán a Ritrovi-Mecsekerdő és a Délbükki 100+ csapat került össze. Komoly küzdelem után végül a tavalyi bajnokság győztese felé emelkedett a továbbjutást jelentő zászló, míg a gemenciek a tavalyi bajnokok bajnokát, a Kaszó Zrt. - Dél-Alföld STIL Kft.-t győzték le a döntőbe jutásért – szintén tökéletes döntéssel.

Mindössze 7 pont

A finálé izgalmasan zajlott, a csapatok fej-fej mellett küzdöttek, de végül a Gemenc négyese fejezte be elsőként a döntést, kombinált darabolást, gallyazást, hossztolást, darabolást, hasítást és sarangolást. A döntésben mindkét csapatnak ugyanolyan apró hibája volt, így az izgalmak csak fokozódtak a birói ellenőrzés során. Adott volt a kérdés: a gemenciek hibáztak-e annyit, hogy elkopjon a jobb időből fakadó előnyük.

Végül 7 ponttal, de a Papp László, Hideg Bence, Mézes Gergely, Bottyán Péter összetételű Gemenc Zrt. gárda győzni tudott, így az ásotthalmi regionális verseny után egy újabb diadalt ünnepelhettek, és a legjobbak között a legjobbak lehettek 2024 tavaszán.

„Kétszer már voltunk másodikak a Bajnokok Bajnoka versenyen, és azzal a nem titkolt céllal jöttünk, hogy előrébb lépjünk, ami a győzelmet jelenti. Jól sikerült a döntőnk hála Istennek. Az első két fordulóban nagyon kellett a hibátlan döntés, amiért meg kell dicsérnem Hideg Bence csapattársamat, mert egymás után ilyen pontos feladatteljesítés ritka. A döntőben pedig a kitartás segített, mert volt némi gondunk a fával, de odatette magát mindenki”

– árulta el Mézes Gergely csapatkapitány.

„Voltak apró hibáink, az utolsó körben pedig a fa sem kedvezett nekünk, gyakorlatilag egy perccel lassabban végeztünk, mint az előtte lévő körökben. Összességében viszont mindenki hozta a formáját, jól versenyeztünk, hoztunk amit tudunk. Örülök, hogy a gemenci fiúknak sikerült nyerniük, bár jobban örültem volna, ha mi győzünk”

– nyilatkozta nevetve Rittlinger Róbert, a második helyen végző Mecsekerdő-Ritrovi csapat vezetője, aki mellett Juhász István, valamint Bakó András és Bakó László vágta még a fát.

Júniusban felpörög az idei bajnokság

A 2024-es bajnokságban a következő regionális forduló június 1-jén Gödöllőn lesz, majd június 15-én Keszegen, június 22-én Somogyszobon, augusztus 31-én pedig Bükkzsércen zúgnak fel a STIHL fűrészek. A szeptemberi döntő helyszíne pedig Bábolna, időpontja szeptember 7.

TELJES FOTÓGALÉRIA A BAJNOKOK BAJNOKA VERSENYRŐL ITT>>>

 

STIHL Bajnokok Bajnoka 2024

Ritrovi-Mecsekerdő - Pilisi Parkerdő Valkói Erdészet

Északerdő Encsitűz - Délbükki 100+

Bajnai Erdészet Alba Berkenye - Gemenc Zrt.

Amindenfáját - Kaszó Zrt. - Dél-Alföld STIL Kft.
 

Ritrovi-Mecsekerdő - Délbükki 100+

Gemenc Zrt. - Kaszó Zrt.-Dél-Alföld STIL Kft.

 

VIDEÓS BESZÁMOLÓ: