Keresési találatok erre a cimkére: Czerván György

Erdészek és rendőrök közösen lépnek fel erdeink védelméért

Újabb négyoldalú megállapodás született az ország legnagyobb megyéjében. 

Tovább >>>

Magyar profikkal Észtországban tér vissza a fakitermelő Világbajnokság

Több év kihagyás után április 19. és 22. között magyar versenyzők részvételével rendezik meg a fakitermelő Világbajnokságot. A felkészülésre minden korábbinál kevesebb ideje volt a válogatottnak, így a selejtezők is elmaradtak, de a három magyar favágó így is a legjobb hat között végezne.

Tovább >>>

Hideg és csapadékos napok jönnek, majd enyhülés kezdődik

A hosszú hétvége első felében még hideg, csapadékos időre kell számítani, többfelé várható eső, havas eső, havazás, a maximumhőmérséklet 10 Celsius-fok körül lesz. Húsvétvasárnap lassú melegedés kezdődik, hétfőn pedig már többórás napsütésre lehet számítani, 12-17 fokos maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Erdészek és vadászok adták a vérüket

A Bakonyerdő Zrt. több mint 50 munkatársa vett részt a társaság által szervezett véradáson.

Tovább >>>

Hogyan segítheti a kommunikáció az erdőket? Konferenciát rendeznek
Sajtóközlemény

Hogyan segítheti a kommunikáció az erdőket? Konferenciát rendeznek

A Silva Network az európai erdészeti felsőoktatás intézményeinek nemzetközi szervezete. Idén hazánkban, a Soproni Egyetemen rendezik meg a több mint ötven egyetemet összefogó hálózat éves konferenciáját. Az áprilisi kétnapos találkozó témája a kommunikáció jelentősége az erdészeti felsőoktatásban és képzésben.

Tovább >>>

Talajmegújító gazdálkodás a homokhátsági szőlőültetvényekben (HEKTÁR podcast)

Amiről a magyar szántóföldek esetében egyre gyakrabban beszélünk, az az ültetvényeken még fehér holló: a talajmegújító gazdálkodás, a regeneratív szőlőtermesztés. Milyen megoldások vannak a szőlő-sorközök takarására? Milyen takarónövény-keverékekkel érdemes elindulni ezen az úton, és hogyan érdemes elvetni és terminálni ezeket?  Mik a bevált és kevésbé bevált megoldások homokon? Hogyan született kísérleti no-till szőlőültetvény Soltvadkerten, és milyen egy házilag készített henger, amivel le lehet taposni a rozst?

Tovább >>>

Elhordta, majd eladta az erdőben talált, kitermelt fát

Hónapok óta fát lopott a Vaskút környéki erdőkből, ezért a rendőrség őrizetbe vette a 63 éves férfit – tájékoztat a police.hu.

Tovább >>>

Illegálisan vágták ki a fát az erdőből, hogy eladhassák

A lopott fa feldarabolását és eladását tervezte az a két helyi barát, akik egy tatárszentgyörgyi erdőből vágtak ki 43 akácot – hívja fel a figyelmet az esetre a police.hu.

Tovább >>>

Zöld energiát állítanak elő a kidobott karácsonyfákból a pécsi hőerőműben

Akár 40 tonnányi, a karácsonyi ünnepek után kidobott fenyőfát is elégethetnek a következő időszakban a két biomassza-tüzelésű blokkal működő pécsi hőerőműben - tájékoztat a tulajdonos Veolia Energia Magyarország Zrt.

Tovább >>>

Védett madarakat akart átvinni a határon, lebukott

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság természetkárosítás bűntette miatt indított büntetőeljárást egy bolgár férfivel szemben - írja a police.hu.

Tovább >>>

Jórészt biomassza felhasználásával indulnak újra a Vértesi Erőmű kazánjai

A Veolia csoporthoz tartozó CHP-Invest Kft. és az Újpalotai Energia Kft. a világ egyik vezető tüzeléstechnikai vállalatával, a finn Valmet-tel szerződött a Vértesi Erőmű kazánjainak felújítására. A jelenleg üzemszüneti állapotban lévő erőmű kazánjainak korszerűsítése 2024-ben fejeződik be, és a tervek szerint az áram- és távhőszolgáltatás még abban az évben vegyes tüzelésű, zömmel biomassza felhasználásával újraindul. A Vértesi Erőmű eszközeinek felújítása és korszerűsítése várhatóan meghaladja a 10 milliárd forintot.

Tovább >>>

Két kisteherautónyi fa lefoglalva – Fokozottan ellenőriztek a rendőrök

A faanyag kereskedelmét és szállítását ellenőrizte a Sajóbábonyi Rendőrőrs a napokban – hívja fel a figyelmet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tovább >>>

Engedély nélkül lőtte ki és dolgozta fel a vadat egy nógrád megyei férfi

Orvvadászat megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pásztói Rendőrkapitányság egy 46 éves férfi ellen - hívja fel az esetre a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

Nem tudta a faanyag eredetét bizonyítani, és kevesebbet is szállított le a megrendeltnél

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztálya és a Nébih közösen ellenőrzött egy magát a közösségi médiában hirdető tüzelőanyag-kereskedőt. Mind a három hatóság szabálytalanságokat talált a vállalkozásnál, amely a bírságok mellett további vizsgálatokra is számíthat.

Tovább >>>

Az LMP szerint is nonprofit állami erdőgazdaságok kellenek - továbbra is féltik az erdőket

Veszélyben vannak a magyarországi erdők, mindent el kell követnünk, hogy a túlzott kitermelést megakadályozzuk - jelentette ki Szendefy Mária, az LMP országos elnökségének tagja csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Tovább >>>

<< < 3. / 72. oldal > >>