Keresési találatok erre a cimkére: Czerván György

Visszatér a STIHL Timbersports Világbajnokság - a magyar csapatnak is szurkolhatunk

Új-Zéland, Németország, az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és további nagy sportfavágó nemzetek között a négyfős magyar válogatottnak is drukkolhatunk az október 28-án és 29-én zajló STIHL Timbersports Világbajnokságon. A pénteki csapatverseny során Juhász István, Strúbel József Dedi, Hamvasi Ferenc és Strúbel Bence ölti magára a nemzeti mezt a svédországi Partille Arénában, ahonnan élő közvetítés is lesz.

Tovább >>>

JCB újdonságok: a gyors, az elektromos, és a kényelmes (+KÉPEK)

Magyarországon is bemutatkoztak a JCB legújabb rakodógépei és traktorai, amiket szeptember közepén Mezőkövesden ismerhettek meg a hazai agrársajtó képviselői. A KITE Zrt. rendezvényén nemcsak körbejárhattuk, de ki is próbálhattuk az innovatív megoldásokat, többek között a brit gyártó új, elektromos hajtású teleszkópos rakodógépét, vagy az iCON monitorral felszerelt Fastrac-ot. A legjobban várt gép egyébként a minden korábbinál gyorsabb, Loadall AGRI Pro teleszkópos rakodógép volt, aminek előnyeit számos területen ki lehet használni – akár egy traktor alternatívájaként is.

Tovább >>>

Európai tűzifa-körkép: számos országban berobbant a fakitermelés

A gazdag skandináv országokban nem nőtt a fakitermelés az utóbbi hetekben, a Közép-Kelet-Európai régióban viszont többségében változtattak a bevett módokon. Európai tűzifa-körkép Románia, Szlovákia, Litvánia, Lettország, Észtország, Lengyelország érintésével.

Tovább >>>

Erdőmérnököket, erdészeket tüntettek ki a magánerdősök

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének elnöksége Rimler Pál díj kitüntetésben részesítette a magán erdőgazdálkodásban végzett kiemelkedő, több évtizedes munkája elismeréseként Dénes Károly erdészt, Kis Miklós Zsolt közgazdászt, és Varga Sándor erdőmérnököt, valamint MEGOSZ emlékérem kitüntetést adományozott dr. Gabnai Ernő erdőmérnöknek, dr. Takács László erdőmérnöknek és Tóth János erdőmérnöknek.

Tovább >>>

Rossz műszaki állapotú, túlterhelt rönkszállítókat is elcsíptek az ellenőrök Zala megyében

Az országszerte megugrott tűzifakereslet nyomán a szállítások is megszaporodtak. Ennek jegyében ismét közösen ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR hatósága és a Zala Megyei Kormányhivatal közlekedési hatósága, azonban – a jogkövető fakereskedőktől és a lakosságtól kapott pontos információknak köszönhetően – ezúttal sokkal célirányosabbak voltak a hatósági rajtaütések. Bizony jó pár „ügyeskedő” akadt horogra.

Tovább >>>

Felújították Muck Endre erdőgondnok emlékművét

Egyedülálló kezdeményezés és összefogás jellemezte Muck Endre emlékművének felújítását. A soproni vállalkozói közösség a Tanulmányi Erdőgazdasággal együttműködésben pénzt, időt és energiát nem sajnálva hozta rendbe az erdő atyjának emléket állító műemléket.

Tovább >>>

Új nemzeti rekord és bajnoki cím Strúbel Bence neve mellett (+KÉPEK)

Új nemzeti rekordot is beállítva, magabiztos versenyzéssel, a Mátra Kupa után első hivatalos versenyén is győzni tudott a mindössze 20 éves Strúbel Bence a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságban. Szeptember 24-én, a budakeszi Szilfa-tisztáson ráadásul édesapjával állhatott egy dobogón, ami nagy álmuk volt. Strúbel József Dedi harmadikként végzett, míg a második a hétszeres magyar bajnok, az eredményhirdetésen könnyeivel küszködő, 56 éves Juhász István lett.

Tovább >>>

Magyar katonák segítenek az erdőtüzek oltásában Szlovéniában

Szlovéniában az erdőtüzek oltásában nyújtanak segítséget a Magyar Honvédség katonái - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium hétfőn az MTI-t.

Tovább >>>

Gyanús volt a hirdetés, a vásárló buktatta le a tűzifacsalókat

Egy tűzifavásárló kérte az EUTR hatóság segítségét abban, hogy utánajárjon egy tűzifa-hirdető megbízhatóságának. A bejelentőnek a Nébih egy korábbi, tűzifacsalásokról szóló cikke alapján vált gyanússá a hirdető magatartása, aki szokás szerint mielőbbi utalást kért, viszont alig akart magáról adatokat megadni, majd amit megadott, arról később kiderült, hogy nem a sajátja. A szemfüles vásárlónak köszönhetően a Nébih azonnal töröltette a csaló hirdetését, adatait pedig felvette a feketelistára.

Tovább >>>

Szakirányú továbbképzéseket indítanak az Erdőmérnöki Karon

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara 2022. szeptemberében három szakirányú továbbképzést indít: erdőpedagógiai szakmérnök illetve szakvezető, talajtani (erdészeti termőhelyfeltárási) szakmérnök és vadgazdálkodási igazgatása szakmérnök illetve szakember.Tovább >>>

A fenntarthatóság szolgálatában – Elismerték a Soproni Egyetemet

Kihirdették az ENSZ Környezetvédelmi Programja által támogatott és a brit székhelyű Egyetemek és Főiskolák Környezetvédelmi Szövetsége által 2004 óta gondozott Nemzetközi Zöld Talár Díj idei győzteseit. Tovább >>>

Az inváziós rovarfajok terjedéséről tartottak nemzetközi konferenciát

A behurcolt/inváziós fajok (növények, gombák, rovarok és gerincesek) igen jelentős hatással bírnak Európa erdeire. Közülük sokan egyes fafajok teljes eltűnését (pl. szilfavész), vagy jelentős visszaszorulását (pl. szelídgesztenye pusztulás) okozták. Tovább >>>

Digitális fejlesztések a Soproni Egyetemen

Átfogó informatikai fejlesztés indult meg a Soproni Egyetemen, melynek keretében megújul a teljes szerverpark, bővülnek a digitális oktatótermek, folyamatosan modernizálódik az egyetem informatikai eszközparkja és rendszere. Tovább >>>

MOL - Csak 50 literig lehet kedvezményesen tankolni, kanna esetében nincs ársapka

Több benzinkút hivatalos Facebook-oldaláról kiderül, péntektől a Mol benzinkútjain csak maximum 50 liter ársapkás üzemanyagot lehet tankolni, kannába pedig egy cseppet sem - figyelt fel a benzinkutak hivatalos Facebook-tájékoztatására a Telex.Tovább >>>

Nébih: javult a helyzet Zala megyében a faanyagkereskedelem terén

Május 18-án és 19-én ismét összehangoltan, közösen ellenőrizte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR hatósága és a Zala Megyei Kormányhivatal közlekedési hatósága a fatermékek közúti szállítását Zala megyében. Tömören összegezve a tapasztalatokat: az ellenőrök ezúttal sokkal kevesebb jogsértést találtak, mint a korábbi években, sőt több esetben példás szállításokat láttak.

Tovább >>>

<< < 4. / 72. oldal > >>