Keresési találatok erre a cimkére: Szentendrei Erdészet

Már csaknem 200 önkormányzatnak, 44 ezer köbméter tűzifát leszállított a Nyírerdő

A szociális tüzelőanyag programba tervezett fűtőanyag 99 százalékát, azaz mintegy 44 ezer köbméter faanyagot már leszállított a Nyírerdő Zrt. a működése területe, azaz Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegye csaknem 200 önkormányzatának – hívja fel a figyelmet a Cívishír

Tovább >>>

Bogárgyűjtéstől az afrikai kalandokig – Dr. Sáska László életét mutatják be a FeHoVán

A FeHoVa – Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítás minden évben megemlékezik hazánk kiváló vadászairól. Nincs ez másképp az idei rendezvényen sem: 2023-ban többek között Dr. Sáska László életét és munkásságát ismerhetik meg a látogatók a hagyatéki gyűjtemény segítségével. 

Tovább >>>

Elkezdődött a FeHoVa – Ólomsörét, hangtompító, kormorán és biodiverzitás a megnyitó beszédekben

Vadász karikatúrák, trófeaszemle, terepjárók, valamint számos megszokott program és kiállító mellett több újdonság is várja a Kárpát-medence vadászatit a FeHova – Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításon és Vásáron. Február 9-étől egészen vasárnapig az Erdő-Mező is jelen van az eseményen 12 ország mintegy 200 kiállítója között.

Tovább >>>

Vadász karikatúra, trófea- és solymászbemutató – Ha február, akkor FeHoVa!

Több, mint 200 kiállító, számos programhelyszín, hagyományos bemutatók, versenyek, trófeák, kutyák, madarak, pergető medence, óriás akvárium, fárasztó szimulátor, újdonságként pedig aukció, karikatúra képek és horgász tiktokerek várják a kicsiket és nagyokat. Februárban irány a FeHoVa!

Tovább >>>

A somogyi erdészek és vadászok egész évben segítik a Kárpátalján élőket

A somogyi vadászok és civilek negyedik alkalommal is összefogtak a Kárpátalján élő magyar ajkú lakosság megsegítésére – hívja fel a figyelmet a SONLINE.

Tovább >>>

Új kinevezések a Nyírerdőnél

2023. január 1-től Tölgyfa Gábor, a Nyíregyházi Erdészet korábbi igazgatója lett a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese – tájékoztatta az Erdő-Mezőt az állami erdőgazdaság.

Tovább >>>

Hamarosan debütál a vadászati világkiállításról készült dokumentumfilm

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás központi eseménye húsz napon át várta a látogatókat 2021. szeptember 25. és október 14. között a Budapesten található HUNGEXPO Kongresszusi és Kiállítási központ teljes területén.

Tovább >>>

Elektromos Hilux érkezik a piacra

Nagyon valószínű, hogy a Hilux Revo BEV Concept szériaváltozata pár éven belül az európai piacon is megjelenhet – hívja fel a figyelmet az Agrofórum Online. Az elektromos pickup tanulmány a jelenlegi, szimpla kabinos Hiluxra épül.

Tovább >>>

Minden, amit a vadászjegy-érvényesítésről tudni kell

Az OMVK összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat a 2023/2024. vadászati évre vonatkozó vadászjegy érvényesítéssel kapcsolatban.

Tovább >>>

Faültetés a puszták védelméért

Ültess fát, védd a pusztát! Bár ellentmondásosnak tűnik az állítás, de a faültetéssel a pusztai élővilág megőrzését is biztosítani lehet. De hogyan?

Tovább >>>

Társasjátékok a biodiverzitás és az erdők megőrzéséért

A tavalyi, rendkívül sikeres írásom után ismét bemutatok néhány olyan társasjátékot, ami a szórakozás mellett edukál is, és az otthoni környezeti nevelés szerves részét képezheti. A közelgő ünnepek ismét lehetőséget nyújtanak arra, hogy a családdal, barátokkal, a gyermekeinkkel, unokáinkkal töltsünk a megszokottnál is jóval több időt. Az alábbi társasok kiválóak lehetnek arra, hogy ezúttal ne csak jól érezzük magunkat, de tanuljunk is, és felhívjuk a figyelmet a környezetünk összetettségére, sérülékenységére, apró és kevésbé apró csodáira. Mindezt pedig lehetőleg fenntartható köntösben, amire cikkem végén külön példát hozok.

Tovább >>>

A Ponsse új elektromos erdészeti gépet mutat be

A Ponsse és az Epec közös együttműködésének az eredménye a PONSSE EV1, ami az elektromos erdészeti gépek táborát fogja erősíteni. A Ponsse közleménye szerint a gépet csak a későbbiekben állítják kereskedelmi forgalomba, de az Epec technológiája már használható elektromos vagy hibrid-elektromos haszongépjárművekben és nem közúti mobil munkagépekben.

Tovább >>>

Megérkezett a Caterpillar 10 méteres teleszkópos rakodógépe

Igazi újdonsággal érkezett a hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra a Huntraco Zrt., a népszerű C szériás teleszkópos rakodógépeket ugyanis a közelmúltban felváltotta a D sorozat. A rendezvényen a 3510D típust láthatták a gazdálkodók, ami a gyártó egy régebbi hiányosságát pótolta, 7 és 14 méter között ugyanis eddig nem tudtak gépet ajánlani.Tovább >>>

Rakodj fát úgy, hogy nem ülsz a gépben! - Díjat nyert a Bobcat rádiós távirányítású rendszere

Minden munkafolyamat elvégezhető anélkül, hogy a gépkezelő a gépben tartózkodna. Röviden megfogalmazva ez a lényege a Bobcat új fejlesztésének, a Bobcat Remote Control Kit rádiós távirányítású rendszerének, amelyet az AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2018-as termékpályázatán gépesítés kategóriában Prémium Oklevéllel díjazott a szakmai zsűri.Tovább >>>

A Gemenc Zrt. lövészcsapata és a NEFAG Zrt. erdésze győzött a Csontos István emlékversenyen

"Idén éppen húsz éve annak, hogy tragikus körülmények között vesztettük el Csontos Istvánt, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. sokak által szeretett és becsült főmérnökét" - olvasható a KAEG Zrt. honlapján közzétett beszámolóban, amely a 2017-es Csontos István emlékversenyről számol be.Tovább >>>

1. / 2. oldal > >>