Keresési találatok erre a cimkére: napkollektor

Erdészeti traktorral ütközött egy személyautó (+FOTÓK)

Egy erdészeti traktor karambolózott egy személyautóval Vas vármegyében.

Tovább >>>

A páncélozott fülkéjű STEYR traktorok katonai környezetben is helytállhatnak

A németországi Ingolstadtban, a Katonai Műszaki Kiválósági Központban nemrégiben megrendezett kiállításon a STEYR bemutatta, hogy a speciális ágazatok számára gyártott egyedi traktorokhoz is kiválóan ért.

Tovább >>>

STEYR traktorok erdészeti munkában - Austrofoma 2023
Támogatott tartalom

STEYR traktorok erdészeti munkában - Austrofoma 2023

A 2023-as AUSTROFOMA kiállításon számos STEYR traktort lehetett látni különböző feladatokat teljesítve: kiközelítés, csörlőzés, rakodás, aprítás, zúzás. 

Tovább >>>

Kertészeti körülmények között nevelt növényeket ültettek ki gyepes élőhelyekre

A kiskunsági homoki élőhelyek 35 ritka növényfajának mintegy 220, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Peszéri-erdei erdészházánál felnevelt egyedét ültették ki az újonnan létrehozott tisztásokra, az erdei élőhelyek fajgazdagságának növelése céljából.

Tovább >>>

AM: csaknem 19 ezer hektáron javult a természeti környezet állapota

Az Agrárminisztérium a nemzeti park igazgatóságok munkája révén eddig példátlan mértékben valósított meg természetvédelmi célú fejlesztéseket, hiszen több mint 41 milliárd forintot fordított erre a célra a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program, valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében.

Tovább >>>

Faültetés a puszták védelméért

Ültess fát, védd a pusztát! Bár ellentmondásosnak tűnik az állítás, de a faültetéssel a pusztai élővilág megőrzését is biztosítani lehet. De hogyan?

Tovább >>>

Felszámolják az invazív fafajokat a dunaalmási Kőpite-hegyen

Dunaalmáson, a természetvédelmi oltalom alatt álló Kőpite-hegy északkeleti oldalán, spontán terjeszkedő óriási, szinte elegyetlen bálványfa állomány alakult ki. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Vérteserdő Zrt. megtisztítja a területet.

Tovább >>>

A karbonsemlegessé válás útján – Erdőtelepítő programot indít a MOME

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) erdőtelepítő programot indít három nemzeti parkkal együttműködve; a programról csütörtökön írták alá a stratégiai megállapodást Budapesten.

Tovább >>>

Ősszel is az invazív fafajok eltávolításával segítették a Peszéri-erdőt

Az elmúlt hónapokban több önkéntes programot is szervezett a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság a Peszéri-erdőben.

Tovább >>>

JCB újdonságok: a gyors, az elektromos, és a kényelmes (+KÉPEK)

Magyarországon is bemutatkoztak a JCB legújabb rakodógépei és traktorai, amiket szeptember közepén Mezőkövesden ismerhettek meg a hazai agrársajtó képviselői. A KITE Zrt. rendezvényén nemcsak körbejárhattuk, de ki is próbálhattuk az innovatív megoldásokat, többek között a brit gyártó új, elektromos hajtású teleszkópos rakodógépét, vagy az iCON monitorral felszerelt Fastrac-ot. A legjobban várt gép egyébként a minden korábbinál gyorsabb, Loadall AGRI Pro teleszkópos rakodógép volt, aminek előnyeit számos területen ki lehet használni – akár egy traktor alternatívájaként is.

Tovább >>>

Európai tűzifa-körkép: számos országban berobbant a fakitermelés

A gazdag skandináv országokban nem nőtt a fakitermelés az utóbbi hetekben, a Közép-Kelet-Európai régióban viszont többségében változtattak a bevett módokon. Európai tűzifa-körkép Románia, Szlovákia, Litvánia, Lettország, Észtország, Lengyelország érintésével.

Tovább >>>

Ötezer kilométert is vonulhatnak a hazánkban megjelölt erdei szalonkák

Friss információkkal szolgált a SZIE Vadbiológia Tanszék azokról a nyomkövető eszközzel megjelölt erdei szalonkákról, amelyek vonulását a „szalonka monitoring” keretében az Országos Magyar Vadászati Védegylet megbízásából – az Agrárminisztérium támogatásával – követik nyomon a tanszék munkatársai. A jelölt madarak az elmúlt hónapok során sikeresen folytatták útjukat költő területeik felé.Tovább >>>

Változásokkal, de idén is lesz erdei szalonka monitoring

2019-ben is tovább folytatódik az Országos Erdei Szalonka Monitoring Program, ám jelentős változtatások lesznek a program feladataival kapcsolatban. A jövőben a monitoringozás alkalmával, csak szárnymintát kell szárított állapotban beküldeni, valamint a testméret felvételeket el kell végezni. Az OMVK Baranya megyei szervezetének közleménye.Tovább >>>

Gumihevederes Ponsse forwarder - Új koncepció mutatkozik be Németországban

A finnországi Ponsse és az olaszországi Prinoth gyár közös munkájának köszönhetően Németországban is gyakorlati körülmények között mutatkozik be az OnTrack forwarder, amely a skandináv országokban már számos teszten bizonyított. A kifejlesztett gumihevederes járószerkezet kíméli a talajt, hiszen jelentősen csökkenti a talajnyomást, miközben a tapadás is jóval nagyobb, így kisebb lesz az üzemanyag-fogyasztás, és a károsanyag-kibocsátás.Tovább >>>

2018-ban is folytatódik az erdei szalonka monitoring

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet szervezésében, az Országos Magyar Vadászkamara közreműködésével, a SZIE VMI szakmai irányításával, az FM felügyelete mellett 2018-ban is folytatódik az Erdei Szalonka Monitoring Program.Tovább >>>

1. / 3. oldal > >>