A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: A non-numeric value encountered

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 198

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 198
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Erdő-Mező Online

Keresési találatok erre a cimkére: láncfűrész

Biztos, hogy az akkumulátoros gép a drágább? Kiszámolták!

Az elmúlt években egyre szélesedett az akkumulátoros kerti eszközök kínálata, ami nem véletlen. A technológia ugyanis számos előnnyel rendelkezik az elektromos (vezetékes) vagy a benzines változatokhoz képest. A legtöbbször emlegetett pozitívum a rugalmas használat, az alacsony zajszint és a közvetlen károsanyag-kibocsátás hiánya. Hátrányként viszont rendre az akkumulátoros gépek viszonylag magas árát emelik ki a vásárlók. De vajon tényleg az akkumulátoros fűrészek, sövényvágók, lombfúvók és egyéb gépek kerülnek többe, ha az üzemeltetést is figyelembe vesszük?

Tovább >>>

Már a műhelyben vannak a kerti gépek? De tiszták is?

Lassan véget érnek az őszi teendők a kertekben, de a közterületeken is csökken a munka, ami egyet jelent azzal, hogy a fűkaszák, fűnyírók és egyéb kisgépek kényszerpihenőre mennek. De nem mindegy, hogy ezek az eszközök milyen állapotban várják a tavaszi szezont. A STIHL szinte minden termékcsaládjához kínál ápoló készleteket, amikkel könnyedén tisztíthatjuk és óvhatjuk meg értékes eszközeinket.

Tovább >>>

Gyermekotthonok felújításában nyújtanak segítő kezet az erdészetek

Néhány év alatt az ötödik gyermekotthon felújításában működnek közre az állami erdészeti társaságok, illetve az Agrárminisztérium. Öröm és megtiszteltetés ebben a munkában részt venni – jelentette ki Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a balassagyarmati Ipolypart Fészek Gyermekotthon épületfejlesztését bejelentő sajtótájékoztatón.

Tovább >>>

VIDEÓ – Az ország legjobb fakitermelői Soponyán vágták a fát

Az ország legjobb fakitermelő csapatai találkoztak szeptember 2-án, Soponyán, a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjében. A hat regionális helyszínről továbbjutott 30 gárda közül végül a Mecsekerdő Zrt. - Ritrovi Kft. négyese diadalmaskodott az Északerdő-Encsitűz és az Alba Berkenye előtt.

Tovább >>>

Óriási meglepetés: Bozsó Zoltán nyerte a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságot

Talán nem túlzás azt állítani, hogy minden idők egyik legizgalmasabb, legfordulatosabb versenye volt a 2023-as STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokság, aminek ezúttal a Bábolnai Gazdanapok adott otthont. Nagyszerű, kiegyensúlyozott teljesítménnyel Bozsó Zoltán állhatott a dobogó legmagasabb fokára, ezzel megduplázva bajnoki címeit. Mögötte Juhász István és Strúbel Bence végzett.

Tovább >>>

Vigyázat, csalók! Hamisított STIHL termékeket hirdetnek

Az elmúlt időszakban egyre több felületen hirdetnek hamisított STIHL termékeket – hívja fel a figyelmet az Andreas STIHL Kft.

Tovább >>>

A Ponsse lesz az első erdészeti gépgyártó, amely SSAB fosszilis mentes acélt használ

Az SSAB és a Ponsse Plc egyesítette erőit egy olyan partnerség jegyében, amelynek részeként az SSAB 2026-tól fokozatosan fosszilis mentes acélt szállít a Ponsse számára – hívja fel a figyelmet a gyártó.

Tovább >>>

Már az első fordulóban az élre állt a Bakonyi Bogvágó Banda a keszegi fakitermelő versenyen

Idén visszatért a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság egyik legrégibb helyszíne is, hiszen 12. alkalommal zúghattak fel a motorfűrészek a Nógrád megyei Keszeg településen. A versenysorozat talán legjobb hangulatú regionális fordulóján nagy meglepetés nem történt, a tavalyi döntőn első tízben végző Bakonyi Bogvágó Banda már az első fordulóban az élre állt, és a délután folyamán még javítani is tudott, míg a vetélytársak rontottak a második körben.

Tovább >>>

10 cég, több mint 11 milliós bírság – Lecsaptak a Nébih faanyagellenőrei

A Nébih faanyagellenőrei 10 cégből álló hálózat „faanyag-szőkítési tevékenységét” szüntették be.

Tovább >>>

Orfűn rendezik meg a STIHL fakitermelő verseny második fordulóját

Az Országos Fakitermelő Versenysorozat második, dél-nyugat magyarországi regionális fordulóját május 6-án, szombaton rendezik meg az alábbi kísérőprogramokkal.

Tovább >>>

Romániában az egyik legrövidebb az erdei utak hálózata

„Romániában az egyik legrövidebb, ha nem a legrövidebb az erdei utak hálózata európai összevetésben” – irányította rá a figyelmet Daniel Nicolăescu, a Romsilva állami erdészet vezérigazgatója, aki szerint a különböző finanszírozási programok keretében sem biztosítanak elég pénzt a felzárkózáshoz.

Tovább >>>

Melegítő tippek a téli favágáshoz

Az enyhe ősz után a december már fagyokat is hozott, a favágás szezonja pedig egyértelműen a hideg időjárási körülményekhez kapcsolódik. Az erdőkben nagy erőkkel zajlik a fakitermelés, miközben idén minden korábbinál többen dolgozzák fel otthon a fűtésre szánt tűzifájukat. De hogyan védekezhetünk a téli hideg ellen munka közben? Adunk néhány tippet!

Tovább >>>

Fáradtolaj helyett minőségi kenőanyagot a motorfűrészekbe!

A STIHL márkanév világszerte magas minőségű, prémium gépeket jelent, legyen szó motorfűrészekről, fűkaszákról vagy számos más kertigépről. Ezekhez a termékekhez a gyártó saját, szintén az élvonalba tartozó keverékolajat és lánckenőolajat is forgalmaz, aminek használata kifejezetten javasolt a STIHL gépek esetében, és természetesen ajánlott bármely más márkájú gép használatakor is.

Tovább >>>

A PONSSE az egyik legelismertebb tőzsdei vállalat Finnországban

A Finn Részvényesek Szövetsége, a Finn Részvényfejlesztési Alapítvány, valamint a T-Media felmérése szerint 2022-ben a legelismertebb tőzsdei társaság a Kone, a Ponsse és a Vaisala. A vizsgálat 81 tőzsdén jegyzett cég hírnevét értékelte a finn magánbefektetők szemében.

Tovább >>>

A Ponsse új elektromos erdészeti gépet mutat be

A Ponsse és az Epec közös együttműködésének az eredménye a PONSSE EV1, ami az elektromos erdészeti gépek táborát fogja erősíteni. A Ponsse közleménye szerint a gépet csak a későbbiekben állítják kereskedelmi forgalomba, de az Epec technológiája már használható elektromos vagy hibrid-elektromos haszongépjárművekben és nem közúti mobil munkagépekben.

Tovább >>>

1. / 5. oldal > >>