Keresési találatok erre a cimkére: kirándulás

Érkeznek a legújabb John Deere Forestry gépek, a POSCH innovációja már itt is van

Korábban már beszámoltunk arról, hogy márciustól új magyarországi forgalmazóval dolgozik együtt a finn John Deere Forestry. A JG-Max Bt. 20 éves helyi tapasztalatát felhasználva szeretnének újabb sikereket elérni a magyar piacon. Ebben az első lépés egy bajai nyílt nap volt, ahol a partnerek új információkkal gazdagodhattak – ráadásul nem csak a zöld erdészeti gépek kapcsán.

Tovább >>>

Gyérítési harvester beszerzésére írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet törzskiválasztó gyérítési harvester beszerzésére. 

Tovább >>>

Jól zárta az évet a PONSSE: a 20 ezredik erdészeti gép is gazdára talált

December közepén legördült a húszezredik erdészeti gép a gyártósorról a PONSSE finnországi üzemében. A harvester nem sokáig állt egy helyben, a munkát egy norvég cégnél kezdhette meg, méghozzá a skandináv ország déli részén. 

Tovább >>>

VIDEÓ - Új Ponsse harvester és csörlős rendszer, Westtech, Jenz és Sampo érdekességek

Sampo... Ponsse... Westtech... JENZ... Erdészeti gépgyártók, amelyeket hazánkban a Forest Power Kft. forgalmaz, és amelyek ott voltak a 2023-as AUSTROFOMA kiállításon is. Az Alpokban megrendezett eseményen az erdészeti vállalkozók, köztük a magyar szakemberek is, számos eszközt kipróbálhattak, illetve tekinthettek meg a gyakorlatban, köztük például a PONSSE harvesterének azt a fejlesztését, ami egy csörlő segítségével akár 45 fokos szögű lejtőn is hatékony, gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé.

Tovább >>>

Komoly megfontolás előtt a pályázók: erdőtelepítés Natura 2000 gyepterületen

2023. január 1-től az érzékeny gyepek – gyakorlatilag a Natura 2000 gyepek – feltörésére vonatkozó uniós támogatási szabályozás eltér a Natura 2000 gyepterületek használatára vonatkozó hazai anyagi jogi szabályozástól. Ez a korábban jóváhagyott, de 2022. december 31-ig nem megvalósított erdősítési támogatási kérelmek esetében esetenként szankciókat eredményezhet, illetve komoly megfontolás elé állíthatja a pályázót.

Tovább >>>

Videón a legújabb John Deere erdészeti gépek

Az idei Austrofoma erdészeti rendezvény egyik legjelentősebb kiállítója az ÖFORST Forsttechnik GmbH volt. A területen a látogatók a harvesterek és IBC 3 rendszerrel szerelt forwarderek mellett egy különleges vonszolót is láthattak.

Tovább >>>

Tilos az erdők látogatása Kárpátalján

Kárpátalján tilos gépjárművekkel és egyéb technikai eszközökkel behajtani a térség erdőibe, ezenkívül a lakosság sem látogathatja az erdőket.

Tovább >>>

Gyérítési harvester a zalai erdőben - Lombos állományban tartanak VIMEK erdészeti gépbemutatót
Támogatott tartalom

Gyérítési harvester a zalai erdőben - Lombos állományban tartanak VIMEK erdészeti gépbemutatót

Június 12-én tart erdészeti gépbemutatót a Technitrade Kft. a Zala vármegyei Beleznán, ahol egy VIMEK 404SE gyérítési harvester mutatkozik be egy lombos állomány gyérítésében.

Tovább >>>

Hazánk legszebb erdejét keresik

Az Agrárminisztérium keresi Magyarország legkedveltebb erdei helyét, természeti kincsét. A 22 héten át zajló szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt, amelyen ajándékcsomagokat nyerhetnek.

Tovább >>>

Az őszi melegedés káros hatással lehet a lombhullató erdőkre

Jelentősen nő az őszi meleg periódusok száma Magyarországon, ami kedvező az őszi belföldi turizmus számára és kitolja a fűtési időszak kezdetét, de káros hatással lehet a lombhullató erdőkre - írta keddi cikkében a Másfélfok - Éghajlatváltozás közérthetően című szakportál.

Tovább >>>

Lódarázs támadta meg a túrázókat, fakitermelő segítette a mentőhelikoptert a keresésben

Lódarazsak támadtak meg egy túrázó házaspárt a Mátrában, a középkorú férfit több csípés is érte, nem sokkal később súlyos allergiás tünetek jelentkeztek nála - közölte Fcebook oldalán a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. Az eset során a mentők segítséget kaptak az erdőben éppen fakitermelőként dolgozó Kiss Ákostól, és fiától, Benjámintól is.

Tovább >>>

Díszpolgárrá avatták a Bakosfa Kft. ügyvezető igazgatóját

A kerületért végzett tevékenységéért az önkormányzat képviselő-testülete Bakos Miklóst a „Budapest XXII. kerület – Budafok, Budatétény, Nagytétény, Baross Gábor-telep – Díszpolgára” címmel tüntette ki a Kerület Napján. A Bakosfa Kft. ügyvezető igazgatója, aki egyben a Nemzetközi Szent György Lovagrend főkincstárnoka is, verhetetlen a segítségnyújtásban: megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztat, kerületi óvodákat, iskolákat, civil szervezeteket és lábnyiki csángó gyerekeket támogat, azaz mindig a jó ügyek mellé áll. A sikeres vállalkozó tevékenységét több díjjal is elismerték már, legutóbb a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéssel.Tovább >>>

Így dolgoznak a GreenTec sövényvágó és ágvágó gépei - akár az erdészeti utakon is (+VIDEÓ)

A GreenTec egy dán vállalat, amely a zöldterületek fenntartására szolgáló berendezések fejlesztésére és gyártására szakosodott. 1979 óta kifejlesztettek egy átfogó termékpalettát, amelyet elsősorban fűnyírásra, szárzúzásra, szélfogó sávok karbantartására és sövénynyírásra használnak. Azóta globális vállalattá fejlődtek, a világ több mint 30 országában ismerik és használják ezeket a gépeket. Magyarországon a Penda Kft. képviseli a gyártót. Tovább >>>

Erdészeti jog - Szerződésminta vagy egyedi, esetre szabott szerződés? Ez a mai kérdés!

A magán-erdőgazdálkodásban résztvevők az évek során hozzászokhattak, hogy elérhető volt számukra egy nem hivatalos szerződésminta. A mintát természetesen nem volt kötelező alkalmazni, de segítséget nyújtott abban, hogy a minimális előírásokat be tudják tartani a felek a megállapodás során.Tovább >>>

A vadkár és rendezése - Gyakorlati témával indul az AGRYA Fiatal Gazda Klubja

Az AGRYA - Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége 2018-ben is folytatja rendkívül népszerű programsorozatát, a Fiatal Gazda Klubot, amelynek januári témája a vadkár és a munkavédelem. A 40 év alatti gazdákat megszólító előadást Tiszadobon, Keszthelyen, Szegváron, Kónyban és Kecskeméten lehet meghallgatni.Tovább >>>

1. / 3. oldal > >>