Keresési találatok erre a cimkére: Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Budapesten és Pest vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Az elmúlt napok magas átlaghőmérséklete miatt jelentősen megnövekedett az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok július 9-től Budapesten és Pest vármegyében is kihirdetik a tűzveszélyes időszakot. Emellett fenntartják a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun, Csongrád – Csanád, Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben.

Tovább >>>

Elérhető az erdőtörvény és rendeleteinek egybeszerkesztett szövege

2024. július 1-jei hatállyal módosult az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény (Evt.), annak végrehajtási rendelete, valamint az egyes erdészeti hatósági eljárások, bejelentések, hatósági nyilvántartások eljárási szabályairól szóló kormányrendelet.

Tovább >>>

VIDEÓ: felejthetetlen győzelem a Tarjányi Fanyűvőktől Keszegen

A STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság következő állomása Keszeg volt, ahol kilenc csapat küzdött meg azért, hogy kivívja helyét az országos döntőbe. Videónkban megszólalnak a dobogósok.

Tovább >>>

4 milliárd forint keretösszeggel jelent meg pályázati felhívás

Csaknem 4 milliárd forint keretösszeggel megjelent a Fiatal erdők állománynevelésének támogatása elnevezésű pályázati felhívás a 2027-ig tartó Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv keretei között - jelentette be Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára.

Tovább >>>

Kemény mezőnyben bravúros győzelem - A Tarjáni Fanyűvők nyerték a keszegi fakitermelő versenyt

Újabb öt csapattal bővült a szeptember 6-i országos döntő mezőnye, hiszen a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság negyedik regionális selejtezője is lezajlott - méghozzá egy hagyományos helyszínen, Keszegen. Izgalmas csatában, a délelőtti eredményeken fordítva végül a Tarjáni Fanyűvők diadalmaskodtak, pedig a kóspallagiak 1-es csapata korábban még az élen fordult, és 16 másodperces szereléssel már egyből jelezték: nem veszíteni érkeztek a Nógrád vármegyei településre.

Tovább >>>

Erdőhelyreállítás és ökoturizmus fejlesztése

Az erdők helyreállítása kulcsfontosságú a környezeti fenntarthatóság és a helyi gazdaságok szempontjából. Az ökoturizmus fejlesztése ezzel párhuzamosan nemcsak a természeti értékek megóvását szolgálja, hanem új gazdasági lehetőségeket is teremt a közösségek számára. Az erdőtelepítési és -kezelési gyakorlatok ötvözése a turizmus élénkítésével így kettős előnnyel jár, hiszen egyrészt hozzájárul a biodiverzitás fenntartásához, másrészt előmozdítja a helyi jólétet.

Tovább >>>

VIDEÓ: Megérkezett a John Deere H széria

Megérkezett a John Deere H széria! Két új harverstert és két új forwardert mutatott be Finnországban az erdészeti gyártó. 

Tovább >>>

Az ország egyik legmodernebb STIHL üzletét nyitják meg Kecskeméten - erdészeti gépbemutatókkal

Különleges akcióval, a STIHL termékek széles választékával, látványos favágó show-val és erdészeti gépbemutatóval, MultiOne rakodógép-kezelő versennyel, állatsimogatóval és meglepetés vendéggel várja az érdeklődőket a Royal Tractor kecskeméti telephelyén, ahol Magyarország legújabb és egyik legmodernebb STIHL szakkereskedését adják át 2024. június 1-jén, szombaton.

Tovább >>>

Erdészek vetélkedtek a SEFAG Zrt.-nél

Május 9-én zajlott az Év Erdésze Verseny területi előválogatója a SEFAG Zrt.-nél.

Tovább >>>

Megszűnik az NFK, jogutódja az Agrárminisztérium lesz

A Nemzeti Földalap hatékonyabb kezeléséhez szükséges egyes törvények módosításáról szóló 2024. évi XI. törvény értelmében a Nemzeti Földügyi Központ 2024. május 31. napjával beolvadásos különválással megszűnik, általános jogutódja az Agrárminisztérium lesz – tájékoztat az NFK Erdészeti Főosztálya. Hozzátették, a szervezeti változás érinteni fogja az erdészeti adatszolgáltatások rendjét is.

Tovább >>>

Megkezdődött a faápolási szezon - Megnéztük, mit ajánl a STIHL (VIDEÓ)

Folynak a faápolási munkák hazánk zöldterületein, így megkérdeztük a STIHL szakemberét, hogy mely eszközöket ajánlja erre a területre. 

Tovább >>>

Milyen tényezők határozzák meg a szükséges fizioterápiás kezelések számát?

A fizioterápiát mozgásterápiának is nevezik, a terápia egy olyan formája, amely a tudomány területére épül, és a fizikai gyógyászat szerves része. Nagyrészt a második világháború idején fejlesztették ki katonák számára, hogy biztosítsák a tökéletes állapotú katonai egységükhöz való gyors visszatérést. De mit érdemes tudni a fizioterápiás alkalmak számának meghatározásáról?

Tovább >>>

Milyen erdészeti gépekkel dolgozol? A válaszodért most PONSSE gyárlátogatást nyerhetsz!

Segíts Magyarország erdészeti gépparkjának felmérésében, és a válaszaiddal egy erdészeti gépgyárba nyerhetsz betekintést Finnországban!

Tovább >>>

Ismét pusztítanak az erdőtüzek Görögországban

Öt eső nélküli hét után a hétvégén számos erdőtűz alakult ki Görögországban; csak szombaton 72 mezőgazdasági területen kialakult tűzesetet jelentettek, többnyire Krétán és az ország középső részén.

Tovább >>>

1. / 43. oldal > >>