Keresési találatok erre a cimkére: AERD Megújuló Energia és Régiófejlesztő Zrt.

MATE: cél, a régió első számú agráregyetemévé válni
Sajtóközlemény

MATE: cél, a régió első számú agráregyetemévé válni

Újabb 50 helyet javított és ezzel a 151-200. helyet érte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a világ egyik legelismertebb felsőoktatási rangsorán, a Quacquarelli Symonds (QS) 2023-as agrártudományi ranglistáján. Ezzel az eredménnyel a valaha volt legjobb pozíciót érte el az egyetem és a világ legjobb 12 százalékába került a számára legfontosabb tudományterületen.

Tovább >>>

22 millió hektárral nőtt Kína erdőterülete az elmúlt évtizedben

Kína erdőterülete 22 millió hektárral nőtt az elmúlt évtizedben – derül ki a Nemzeti Erdészeti Hivatal (NFGA) jelentéséből. A növekedés jelentősen javította az ország ökológiai környezetét, ami azért sem meglepő, mert ez a mennyiség a világ új erdeinek negyedét jelenti.

Tovább >>>

Kutatás a dámszarvas állományáról és hasznosításáról Európában
Sajtóközlemény

Kutatás a dámszarvas állományáról és hasznosításáról Európában

Idén tíz éve ünnepeljük a Vadvilág Világnapját. Az ENSZ 2013-ban nyilvánította március 3-át jeles nappá, Földünk vadállat- és növényvilágának megőrzése, valamint a vadvilág fennmaradását fenyegető veszélyek csökkentése és elkerülése érdekében. A világnapot a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó Washingtoni Egyezmény (CITES) aláírásának napja – 1973. március 3. – alapján jelölték ki.

Tovább >>>

Az urbanizáció hatásai a talajfaunára

Gyökeresen átalakítja a városiasodás az élőhelyeket - derül ki abból a kutatásból, amelyet az ELKH Ökológiai Kutatóközpont, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a dániai Aarhus Egyetem munkatársai végeztek.

Tovább >>>

MATE: a favizsgáló és faápoló szakirányú képzés a legnépszerűbbek között
Sajtóközlemény

MATE: a favizsgáló és faápoló szakirányú képzés a legnépszerűbbek között

Rendkívül keresettek idén a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) diplomára épülő szakirányú továbbképzései: az újonnan felvett hallgatók 340 fős létszáma közel duplája a tavalyinak.

Tovább >>>

Melyik szak illik hozzád? Látogass el a MATE standjához az Educatio kiállításon!

Már az esztendő második hetében együtt kávézhatnak-teázhatnak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanáraival, oktatási szakértőivel és hallgatóival az intézmény képzései iránt érdeklődők Budapesten. A MATE népes csapata január 12-14. között, a Hungexpo területén sorra kerülő Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, az A pavilon HF24-es standján várja látogatóit.

Tovább >>>

Pénteken az Északi-középhegységbe érkezhet az első havazás

Pénteken érkezhet az első havazás - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Az előrejelzés szerint a havazásra az Északi-középhegység területén lehet számítani.

Tovább >>>

Nyílt napot tartanak a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetében

"Ha már rendelkezel diplomával, és továbbtanuláson gondolkodsz, gyere el a MATE Szent István Campus nyílt napjára. Ajánljuk szíves figyelmetekbe intézetünk mesterszakjait, a természetvédelmi mérnöki és vadgazda mérnöki képzéseinken - olvasható a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének hivatalos Facebook oldalán.

Tovább >>>

Digitalizálhatók a vadkárok? - tették fel a kérdést a székelyföldi agrárdigitalizációs tanácskozáson
Sajtóközlemény

Digitalizálhatók a vadkárok? - tették fel a kérdést a székelyföldi agrárdigitalizációs tanácskozáson

Hogyan képzelhető el a következő évtizedek mezőgazdasága a megemelkedett energiaárak tükrében? Miért nélkülözhetetlen a rendszeres és pontos adatgyűjtés a gazdálkodás során? Digitalizálhatók a vadkárok? Ehhez hasonló kérdéseket jártak körbe a csíkszeredai megyeházán megrendezett agrárszakmai tanácskozáson szeptember 24-én, melynek fókuszában a székelyföldi mezőgazdaság fejlesztési lehetőségei álltak.

Tovább >>>

SugiHara, STIHL, Husqvarna, Hecht és egyéb gépek, alkatrészek - Bemutatkozik a Péter Láncfűrész Kft.

A Péter Láncfűrész Kft. egy 2015-ben alakult családi vállalkozás. Célunk egy Magyarországon egyedülálló termékkínálattal rendelkező webáruház létrehozása, valamint az, hogy a magas minőségi igényű és a kedvező ár-érték arányú termékeket kereső ügyfelek egyaránt megtalálják azt az alkatrészt vagy gépet, amit keresnek. Ennek érdekében több árkategóriában, minőségben is kínálunk azonos típusú termékeket többféle gyártótól. Tovább >>>

A nyárfatermesztés helyzetéről, jövőbeni kilátásairól tartottak konferenciát

Jelentős termelés-visszaesésre van esély a nemesnyárasoknál a következő tíz évben, mivel természetvédelmi célokból jellemzően hazai nyárral, illetve a gyenge adottságú területeken más fafajokkal váltják fel a nemesnyárasokat - mondta a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára hétfőn Szolnokon a Nyártermesztés helyzete, jövőbeni kilátásai konferencián.Tovább >>>

Nyártermesztés helyzete, jövőbeni kilátásai - Konferenciát szervez az ERTI

Nyártermesztés helyzetéről, annak jövőbeni kilátásairól rendez konferenciát Szolnokon az Erdészeti Tudományos Intézet. Az ERTI szakmai rendezvényén előadást tart majd Dégi Zoltán, a NEFAG Zrt. vezérigazgatója, és Luzsi József, a MEGOSZ és az Ártéri Erdőbirtokossági Társulat elnöke is, de téma lesz a hullámtéri gazdálkodás természetvédelmi szempontú értékelése, az árvízvédelem és erdőgazdálkodás összehangolásának lehetőségei, valamint a faipar nyárral szembeni igénye is. A napot terepi program zárja majd október 17-én.Tovább >>>

Elkezdődött az erdész tanulók 2015-ös versenye Ásotthalmon (+KÉPEK)

Hajdúböszörményből, Mátrafüredről és Szőcsénypusztáról is érkeztek erdészképzésben részt vevő diákok az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskolában rendezett Szakma Kiváló Tanulója Versenyre. A megmérettetésen természetesen a házigazdák is indítottak csapatot, ráadásul kettőt, ahogy a somogyiak is.Tovább >>>

A kocsányos tölgy az Év Fája 2015-ben

Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év Fája Kuratórium 2013 után idén ismét lehetővé tette, hogy az egyesület ágazati hírportálján és az Év Fája tematikus weblapon keresztül szavazzanak erdész tagtársaink, erdész kollégáink és a szakmán kívüli érdeklődők a jövő évi „Év Fájára”, mellyel a 2015. esztendő fafaját választották meg a szavazásban résztvevők.Tovább >>>

1. / 2. oldal > >>