Keresési találatok erre a cimkére: Őrség Vadásztársaság

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók
Támogatott tartalom

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók

Ezúttal is a legjobb sportfavágókkal küzd meg a magyar csapat a STIHL Timbersports Világbajnokságon, amit 2023-ban Németországban rendeznek meg. A stuttgarti Porsche Arénában november 3-án, pénteken lép színpadra a Bozsó-Juhász-Strúbel-Juszkó négyes.

Tovább >>>

Elhunyt a legendás sportfavágó, Jason Wynyard

49 éves korában elhunyt az új-zélandi bajnok favágó, Jason Wynyard. A sportolónál májusban diagnosztizáltak negyedik stádiumú Burkitt-limfómát. A rosszindulatú daganatos betegség október 4-én végleg legyőzte az ikont.

Tovább >>>

A válogatottságért küzdenek a sportfavágók Bábolnán

A hagyományok szerint a nemzeti bajnokság dobogósai meghívást kapnak a magyar STIHL Timbersports válogatott négyfős keretébe, így biztosan kiélezett lesz a küzdelem szeptember 9-én, Bábolnán. Az előzetes információk szerint 11 versenyző ragad majd fűrészt és fejszét, hogy elutazhasson Stuttgartba, a 2023-as VB-re.

Tovább >>>

Mecsekerdő diadal a fakitermelők országos versenyén
Támogatott tartalom

Mecsekerdő diadal a fakitermelők országos versenyén

Az ország legjobb fakitermelő csapatai találkoztak szeptember 2-án, Soponyán, a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjében. A hat regionális helyszínről továbbjutott 30 gárda közül végül a Mecsekerdő Zrt. - Ritrovi Kft. négyese diadalmaskodott az Északerdő-Encsitűz és az Alba Berkenye előtt.

Tovább >>>

Tizennégy csapatból az Alba Berkenye bizonyult a legjobbnak a Parkerdő Kupán

Gödöllőn tartották meg a „legek” fakitermelő versenyét a 2023-as STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság negyedik regionális megmérettetéseként, hiszen egyértelműen a legizgalmasabb, a legtöbb induló csapattal zajló, legtöbb nézőt vonzó forduló zárult le június 3-án. A hagyományosan Parkerdő Kupaként is ismert versenyen végül a Bajna II - Vérteserdő Zrt. Alba Berkenye Kft. diadalmaskodott.

Tovább >>>

Minden korábbinál fordulatosabb volt a STIHL Bajnokok Bajnoka favágó verseny

Fordulatos versennyel, szoros küzdelmekkel, és helyi csapat győzelmével ért véget a 2023-ban több év kihagyás után visszatérő Bajnokok Bajnoka egyeneskieséses favágó kupa. A szegedi ligetben tartott szakmai megmérettetésen a tavalyi országos döntőben első 10 helyen végző csapatból nyolc gárda képviseltette magát, és végül a Kaszó Zrt. – Dél-Alföld STIL Kft. győzött – nem éppen a megszokott módon.

Tovább >>>

Hogyan kapcsolódik az erdészet az atlétikai világbajnoksághoz?

Alig több mint száz nap múlva kezdődik Magyarország történetének legnagyobb sportrendezvénye, a szabadtéri atlétikai világbajnokság. A rendezvény szervezői kiemelten kezelik a fenntarthatósági kérdéseket, ezért együttműködésben a Pilisi Parkerdővel több ezer fát ültetnek Budapest városi erdőiben.

Tovább >>>

Folytatódott a Mecsekerdő-Ritrovi csapat veretlenségi sorozata a regionális fakitermelő versenyen

Izgalmas, és színes közönségprogramokkal gazdagított regionális fakitermelő versenyt rendezett Orfűn a STIHL és a Mecsekerdő Zrt. A május 6-i megmérettetésen 5+1 csapat mutatta meg szakmai tudását, és végül a címvédő gárda diadalmaskodott a hazai pályán, ahonnan mindenki továbbjutott a szeptemberi döntőbe.

Tovább >>>

Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével
Támogatott tartalom

Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével

A professzionális erdészeti felhasználók, erdőgazdálkodók, vállalkozók, valamint magánfelhasználók is jól tudják, hogy a Heizohack aprítógépekre mindig számíthatnak. Mostantól minden, az áruszállításhoz kapcsolódó, raklapot használó vállalkozás vagy a faanyag megmunkálás, fűrészáru gyártás, asztalos ipari munkák, azaz a fafeldolgozás széles skáláján tevékenykedők részére is megoldást jelenthetnek a Heizohack SPE 1300 vagy SPE 1600 raklapaprítók, a maradék faanyagok hasznosításához. 

Tovább >>>

Elektromos Hilux érkezik a piacra

Nagyon valószínű, hogy a Hilux Revo BEV Concept szériaváltozata pár éven belül az európai piacon is megjelenhet – hívja fel a figyelmet az Agrofórum Online. Az elektromos pickup tanulmány a jelenlegi, szimpla kabinos Hiluxra épül.

Tovább >>>

A Ponsse új elektromos erdészeti gépet mutat be

A Ponsse és az Epec közös együttműködésének az eredménye a PONSSE EV1, ami az elektromos erdészeti gépek táborát fogja erősíteni. A Ponsse közleménye szerint a gépet csak a későbbiekben állítják kereskedelmi forgalomba, de az Epec technológiája már használható elektromos vagy hibrid-elektromos haszongépjárművekben és nem közúti mobil munkagépekben.

Tovább >>>

Magyar diák a legjobbak között - YPEF nemzetközi erdőismereti tanulmányi verseny Sopronban (+KÉPEK)

A Sopronban megrendezett „Young People in European Forests – Fiatalok Európa Erdeiben” erdőismereti nemzetközi tanulmányi versenyen tíz ország, köztük Ausztria, Csehország, Észtország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Portugália, Románia és Ukrajna 30 diákja vett részt. A magyar diákok rendkívül jól szerepeltek a rangos eseményen.Tovább >>>

Az őshonos állatok védelmében kétmillió kóbor macskát ölnek meg Ausztráliában

Az Ausztráliában őshonos vadállatok védelmében mintegy kétmillió kóbor macska kiirtását tervezik öt év alatt. Ezek az állatok az Európából érkező telepesek házimacskáinak elvadult leszármazottai.Tovább >>>

ENREG - Megújuló energia kiállítás és vásár Aradon

2013-ban ötödik alkalommal rendezik meg az ENREG nemzetközi eurorégiós megújuló energia vásárt és kiállítást a határ-menti háromszögben. A szervezők Romániából, Magyarországról és Szerbiából is fogadnak kiállítókat, látogatókat.Tovább >>>

1. / 1. oldal