Keresési találatok erre a cimkére: napenergia

Trófeaszemlét tartanak Vas megyében

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. és az OMVK Vas Megyei Területi Szervezete gímszarvas trófeaszemlére várja az érdeklődőket 2022. október 14-én, pénteken.

Tovább >>>

Így bőgtek a szarvasok a Barcsi Erdészet területén (KÉPEK)

Idén sem maradhatott el az MTI megszokott fotós összeállítása a gímszarvasok bőgéséről. Az alábbi szeptember végi fotókat a SEFAG Zrt. Barcsi Erdészetének területén Kovács Attila készítette.

Tovább >>>

Zalaerdő Zrt.: A Bajcsai Csemetekertbe várják a gyűjtött makkot

A Zalaerdő Zrt. közlése szerint a Bajcsai Csemetekert 2022. október 4-én megkezdi az alábbi fafajok termésének felvásárlását: kocsányos és kocsánytalan tölgy, csertölgy, feketedió, bükk.

Tovább >>>

Elindult a makkfelvásárlás a Vérteserdő Zrt.-nél is

Megkezdődött a makkgyűjtési és makkfelvásárli szezon a Vérteserdő Zrt.-nél. Az állami erdőgazdaság honlapján meg is jelentek a szükséges információk.

Tovább >>>

Erdészeti szakiskolák kaptak többfunkciós digitális mérőműszereket

Öt agrárszakiskola részére szerzett be erdészeti mérőműszereket a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. pályázati forrás segítségével. A többfunkciós digitális eszközöket a szaktárca javaslata alapján a szegedi, az ásotthalmi, a somogyzsitfa-szőcsénypusztai, a mátrafüredi, valamint a soproni iskolákban helyezik el, így számos tanuló elsajátíthatja az innovatív műszer használatát.

Tovább >>>

Ne hagyd ki! - Kertigépek és kiegészítők őszi akciója az ANDL Kft.-nél
Támogatott tartalom

Ne hagyd ki! - Kertigépek és kiegészítők őszi akciója az ANDL Kft.-nél

Az ANDL őszi kertigép és kiegészítő akcióban mindent megtalálsz, amire a fű-, illetve faápoláshoz szükséged lehet. Sőt, még ennél is többet! Mi pontosan tudjuk, hogy mi kell a professzionális munkavégzéshez, ezért egy olyan Husqvarna, Gardena, Tielbürger, Remarc, Volpi és Aspen akciós válogatást állítottunk össze, melyben biztosan találsz néhány ütős ajánlatot!

Tovább >>>

A vándorló vízimadarak élőhelyvédelméről tanácskoznak Budapesten

2022. szeptember 27-30. között afrikai és eurázsiai nemzetek találkoznak Budapesten, hogy lépéseket tegyenek a vándorló vízimadarak élőhelyeik hatékonyabb védelme érdekében. Ez az első alkalom, hogy nemzetközi természetvédelmi egyezmény döntéshozó testületi ülésének Magyarország ad otthont.

Tovább >>>

A megnövekedett szén-dioxid-kibocsátás az erdők növekedéséhez vezetett

A fák régóta ismertek arról, hogy a szén-dioxid légkörből való kivonásával védik az embert az éghajlatváltozás legrosszabb hatásaitól. Egy új kutatás azonban azt is megállapította, hogy a megnövekedett szén-dioxid-kibocsátás az erdők növekedéséhez vezetett.

Tovább >>>

Októberben trófeaszemlét tart a SEFAG Zrt.

A SEFAG Zrt. október közepén trófeaszemlét tart Lábod-Nagysallérban, melyre várnak minden érdeklődőt. 

Tovább >>>

Fákat kellett kivágni a terjedő szúkár miatt a Soproni-hegyvidéken

Az idei év országszerte aszályos volt, így a Soproni-hegyvidéken is kevesebb csapadékot mértek a megszokottnál. A lucfenyő hazánk klímazónájában már nagyon érzékeny a szárazságra – egyrészt, mert természetes előfordulása határán vagyunk; másrészt, mert nem tudja hatékonyan tárolni a vizet. Ennek következtében száradni kezdenek az ágai, koronája kiritkul, így sajnos hamar kártevők és betegségek célpontjává válik.

Tovább >>>

Továbbra is az éves erdőgazdálkodási terv alapján végzi a munkát a Gyulaj Zrt.

A gáz egy bizonyos fogyasztási szint fölött drágább lesz, és a háborús helyzet miatt szállítási problémák is előfordulhatnak. Emiatt a tűzifa iránti igény megháromszorozódott, ráadásul hátartásonként 10 köbméterhez hatósági áron lehet hozzájutni. Mindezeket látva nem véletlen, hogy nagy a nyomás az erdőgazdaságokon. A Gyulaj Zrt. vezérigazgatója, Gőbölös Péter nyilatkozott a teol.hu Tolna megyei hírportalnak.

Tovább >>>

Tíz éves a Miklósvári Parkerdőben álló Szent Hubertus-fakápolna

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Miklósvári Parkerdejében, a festői pihenőtó mellett található Szent Hubertus erdei fakápolna - a hívek és a természetszerető közönség nagy örömére - szeptemberben ünnepli megáldásának és fennállásának 10. évfordulóját.

Tovább >>>

Digitalizálhatók a vadkárok? - tették fel a kérdést a székelyföldi agrárdigitalizációs tanácskozáson
Sajtóközlemény

Digitalizálhatók a vadkárok? - tették fel a kérdést a székelyföldi agrárdigitalizációs tanácskozáson

Hogyan képzelhető el a következő évtizedek mezőgazdasága a megemelkedett energiaárak tükrében? Miért nélkülözhetetlen a rendszeres és pontos adatgyűjtés a gazdálkodás során? Digitalizálhatók a vadkárok? Ehhez hasonló kérdéseket jártak körbe a csíkszeredai megyeházán megrendezett agrárszakmai tanácskozáson szeptember 24-én, melynek fókuszában a székelyföldi mezőgazdaság fejlesztési lehetőségei álltak.

Tovább >>>

Új nemzeti rekord és bajnoki cím Strúbel Bence neve mellett (+KÉPEK)

Új nemzeti rekordot is beállítva, magabiztos versenyzéssel, a Mátra Kupa után első hivatalos versenyén is győzni tudott a mindössze 20 éves Strúbel Bence a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságban. Szeptember 24-én, a budakeszi Szilfa-tisztáson ráadásul édesapjával állhatott egy dobogón, ami nagy álmuk volt. Strúbel József Dedi harmadikként végzett, míg a második a hétszeres magyar bajnok, az eredményhirdetésen könnyeivel küszködő, 56 éves Juhász István lett.

Tovább >>>

A Ponsse új elektromos erdészeti gépet mutat be

A Ponsse és az Epec közös együttműködésének az eredménye a PONSSE EV1, ami az elektromos erdészeti gépek táborát fogja erősíteni. A Ponsse közleménye szerint a gépet csak a későbbiekben állítják kereskedelmi forgalomba, de az Epec technológiája már használható elektromos vagy hibrid-elektromos haszongépjárművekben és nem közúti mobil munkagépekben.

Tovább >>>

<< < 27.933333333333. / 359. oldal > >>