Vigyázat, csalók! Hamisított STIHL termékeket hirdetnek

Az elmúlt időszakban egyre több felületen hirdetnek hamisított STIHL termékeket – hívja fel a figyelmet az Andreas STIHL Kft.

Vigyázat, csalók! Hamisított STIHL termékeket hirdetnek

A közösségi oldalon közzétett bejegyzésben a gyártó óvatosságra inti a vásárlókat, egyúttal összefoglalja, mely jelekre kell figyelnünk, hogy ne legyünk csalás áldozatai.

Mire figyeljünk vásárlás előtt?

Ha nincs megadva kapcsolat az adott weboldalon, nincs telefonszám, nincs hivatalos e-mail cím, akkor nem regisztrált STIHL kereskedővel van dolgunk. Legyen gyanús, ha túl kedvező akciót hirdetnek, vagy azt állítják, hogy egy felhalmozott készlet termékeit értékesítik sokkal olcsóbban. Kételyre ad okot, ha a hirdetést rossz minőségű képekkel osztják meg, illetve ha a közösségi média felületein (Facebook, Instagram) csak csekély követőszámmal rendelkezik a forrás és a megosztott bejegyzések sem régebbiek pár napnál.

Még egy tipp a biztos vásárláshoz: a kinézett gép kapcsán érdemes felhívni a kinézett szakkereskedést és szóban egyeztetni róla.

A hivatalos szakkereskedések listáját megtaláljátok a STIHL weboldalán, ahol könnyedén ellenőrizni tudjátok, hogy valós kereskedéssel van-e dolgotok.

A STIHL ügyvédje már megtette a szükséges jogi lépéseket az ügyben.