Keresési találatok erre a cimkére: apadék

Esős, szeles időre kell számítani

Kiadós esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: helyenként akár 30 milliméter csapadék is hullhat kedd délig.

Tovább >>>

Folyamatosan zajlik a szociális tűzifa osztása a kistelepülésen élő rászorulóknak

A kistelepülésen élő rászorulók megsegítésére folyamatosan osztják ki a tűzifát az állami erdőgazdaságok. Idén 2374 ötezer fő alatti település vesz részt a programban és a tűzifa kétharmadát már meg is kapták az önkormányzatok  – jelentette be Nagy István agrárminiszter. A szankciós energiaválság miatt idén még nagyobb a jelentősége a szociális tűzifaprogramnak, a kormány több mint 100 ezer család rezsicsökkentését segíti az ingyenes tűzifával.

Tovább >>>

Romániában az egyik legrövidebb az erdei utak hálózata

„Romániában az egyik legrövidebb, ha nem a legrövidebb az erdei utak hálózata európai összevetésben” – irányította rá a figyelmet Daniel Nicolăescu, a Romsilva állami erdészet vezérigazgatója, aki szerint a különböző finanszírozási programok keretében sem biztosítanak elég pénzt a felzárkózáshoz.

Tovább >>>

Strapabíró pickup az új Amarok

Az új Amarok hajtásáról erőteljes és gazdaságos turbófeltöltésű motorok gondoskodnak, kétféle összkerékhajtási rendszeren keresztül. Felszereltségétől függően több mint 25 vezetői segédrendszer, akár 12,3 col képátlójú kijelzőfelületek és képernyők találhatók benne.

Tovább >>>

A somogyi erdészek és vadászok egész évben segítik a Kárpátalján élőket

A somogyi vadászok és civilek negyedik alkalommal is összefogtak a Kárpátalján élő magyar ajkú lakosság megsegítésére – hívja fel a figyelmet a SONLINE.

Tovább >>>

Új kinevezések a Nyírerdőnél

2023. január 1-től Tölgyfa Gábor, a Nyíregyházi Erdészet korábbi igazgatója lett a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese – tájékoztatta az Erdő-Mezőt az állami erdőgazdaság.

Tovább >>>

Elektromos Hilux érkezik a piacra

Nagyon valószínű, hogy a Hilux Revo BEV Concept szériaváltozata pár éven belül az európai piacon is megjelenhet – hívja fel a figyelmet az Agrofórum Online. Az elektromos pickup tanulmány a jelenlegi, szimpla kabinos Hiluxra épül.

Tovább >>>

Minden, amit a vadászjegy-érvényesítésről tudni kell

Az OMVK összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat a 2023/2024. vadászati évre vonatkozó vadászjegy érvényesítéssel kapcsolatban.

Tovább >>>

Lehűlés várható a hét második felében

A következő napokban még többfelé mérhetnek 12 és 17 fok közötti értékeket, de a hét közepén csökkenni kezd a nappali csúcshőmérséklet, vasárnap már csak 1 és 9 fok között várható. Éjszakánként előfordulhatnak fagyok, péntek hajnalban a szélvédett északkeleti tájakon mínusz 6, mínusz 2 fokot is mérhetünk. Az északkeleti, északi tájakon visszatér a köd, jelentős csapadék nem várható, de a szél többfelé megélénkül - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

80 éves tölgyfát rongált meg – Keresik a tettest

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője százezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a csopaki strand területén lévő körülbelül 80 éves tölgyfát megrongáló elkövető azonosítása és elfogása érdekében.

Tovább >>>

Faültetés a puszták védelméért

Ültess fát, védd a pusztát! Bár ellentmondásosnak tűnik az állítás, de a faültetéssel a pusztai élővilág megőrzését is biztosítani lehet. De hogyan?

Tovább >>>

Jótékonysági vadászat: várhatóan mintegy 40 millió forintot adományoznak

Tíz éves a országos jótékonysági vadászat, eddig több mint 90 ezer gyermek gyógyulását segítették 124 millió forinttal - mondta el Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője az M1 aktuális csatornán.

Tovább >>>

Az erdők és fásított területek árai nőttek a legnagyobb ütemben egy év alatt

A termőföldek ára 8,5 százalékkal, négy éve nem látott mértékben emelkedett 2021-ben az előző évi 6,6 százalék után - közölte a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank az MTI-vel.

Tovább >>>

Üres a madáretető? Megérkezett a magyarázat
Sajtóközlemény

Üres a madáretető? Megérkezett a magyarázat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez (MME) számos kérdés érkezett az elmúlt hetekben azzal kapcsolatban, hogy miért nincsenek madarak az etetőkön? A jelenség hátterében a madárvonulás, illetve az Európa északi és középső régióiban tapasztalható enyhe, hómentes időjárás együttes hatása áll.

Tovább >>>

Az alföldi erdők szerepe az erdőgazdálkodásban

Az Alföldi Erdőkért Egyesület 2022. évi őszi Kutatói Napján “Az alföldi erdők szerepe az erdőgazdálkodásban” címmel tartott előadást a Zambó Péter államtitkár. Ennek írásos anyagát most az Erdő-Mező Online is közzé teszi.

Tovább >>>

<< < 28. / 372. oldal > >>