A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: A non-numeric value encountered

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 28

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 28
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Kertészet | Erdő-Mező Online

Kertészet kategória cikkei

Cserélhető akkumulátorral érkezik a STIHL legújabb sövénynyírója

A közelmúltban új termékeket mutatott be a STIHL a kertápolásban is. A HSA sövénynyíró széria akkumulátoros gépei évről évre egyre népszerűbbek, ám a kisebb kategóriában a HSA 45-öt eddig kizárólag beépített akkumulátorral lehetett elérni. Mostantól azonban a legkisebb kertek tulajdonosai számára is elérhetővé válik a rugalmas megoldás, aminek segítségével egyetlen akkumulátorral több gép is üzemeltethető lesz.

Tovább >>>

Már a műhelyben vannak a kerti gépek? De tiszták is?

Lassan véget érnek az őszi teendők a kertekben, de a közterületeken is csökken a munka, ami egyet jelent azzal, hogy a fűkaszák, fűnyírók és egyéb kisgépek kényszerpihenőre mennek. De nem mindegy, hogy ezek az eszközök milyen állapotban várják a tavaszi szezont. A STIHL szinte minden termékcsaládjához kínál ápoló készleteket, amikkel könnyedén tisztíthatjuk és óvhatjuk meg értékes eszközeinket.

Tovább >>>

Húsos som - Erdőszéli cserje, így nem könnyű a termesztése

Egy somültetvény hosszútávú befektetés, aminek persze a méhek és egyéb beporzók örülnek a legjobban. A növény még egy rutinos növénytermesztő számára is sok kihívást tartogat. HEKTÁR Vlog a Simon Gyümölcs csányi ültetvényéből.

Tovább >>>

Talajmegújító gazdálkodás a homokhátsági szőlőültetvényekben (HEKTÁR podcast)

Amiről a magyar szántóföldek esetében egyre gyakrabban beszélünk, az az ültetvényeken még fehér holló: a talajmegújító gazdálkodás, a regeneratív szőlőtermesztés. Milyen megoldások vannak a szőlő-sorközök takarására? Milyen takarónövény-keverékekkel érdemes elindulni ezen az úton, és hogyan érdemes elvetni és terminálni ezeket?  Mik a bevált és kevésbé bevált megoldások homokon? Hogyan született kísérleti no-till szőlőültetvény Soltvadkerten, és milyen egy házilag készített henger, amivel le lehet taposni a rozst?

Tovább >>>

Fenntartható megoldás a lehullott falevelek kezelésére

Január elején már nem a legaktuálisabb téma a kultúrterületeken lehullott avar fenntartható kezelése, de talán akadnak még olyan kertek, ahol van némi levél. Emellett jó lenne már most elültetni egy gondolatcsírát minél több zöldterület-tulajdonos tudatában - legyen az egy család, egy lakóközösség, vagy egy önkormányzat, esetleg egy vállalat.

Tovább >>>

Hogyan lehet igazán természetbarát az otthonunk berendezése?

A természet közelsége olyan ajándék, aminek a valódi értékét a legtöbben még csak most fedezik fel. Bár sokan élnek betondzsungelben, de azért majdnem mindenütt akad néhány jó ötlet, aminek a megvalósításával kicsit közelebb hozható mindaz, ami természetes, ami zöld, ami üde és ami éppen ezért élettől kicsattanó.

Tovább >>>

Ültetvények miatt tűnhet el a piacról a székely erdők havasi áfonyája

Székelyföld híres erdei gyümölcsének, a havasi áfonyának a helyét átvette a bogyós gyümölcs termesztett változata. Ma már két-három hektárnyi területen termelik meg azt a mennyiséget, amelyet több száz hektár erdőből gyűjtenek be a szedők. Az új romániai slágernövény nagy mennyiségben jelent meg a magyarországi piacokon is „erdélyi áfonyaként”. Holott nem egészen az.

Tovább >>>

Egyre népszerűbbek a gyümölcstermő erdőkertek
Sajtóközlemény

Egyre népszerűbbek a gyümölcstermő erdőkertek

Az önellátás jelentősége az elmúlt időben látványosan megnövekedett. Rosznáky-Barna Péter kertészmérnök szerint a díszkertek népszerűsége visszaszorulóban van és a közeljövőben a gyümölcstermő erdőkerteké lesz a főszerep. Mint mondta, november elején kezdődik a faültetés főidénye, a munkálatokkal több okból sem érdemes kivárni a tavaszt.

Tovább >>>

Milyen növények valók a kertbe?

A kert sokak számára jelenti a kikapcsolódás oázisát, pihenésük központi helyét. A kert növényzetének megtervezése azonban nem könnyű feladat, hiszen meglehetősen széles kínálatból választhatunk. Elsősorban talán az egyik legfontosabb szempont a növényválasztás során az, hogy igényeinknek és elképzeléseinken megfeleljen, valamint az, hogy a növény az adott helyhez és stílushoz is illeszkedjen. Nem árt azonban tisztában lennünk azzal is, hogy egy-egy növény mennyi törődést igényel.

Tovább >>>

Kutatók: a klímaváltozás miatt még komolyabb fagykárok lehetnek Magyarországon

A klímaváltozás miatt még komolyabb fagykárok lehetnek Magyarországon - olvasható a Másfélfok - Éghajlatváltozás közérthetően című szakportálon pénteken közzétett elemzésben. Tovább >>>

Pályaválasztási nyílt napok az agrárszakképzésben

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pályaorientációs tevékenységének kiemelt célja az agrár-szakképzésbe történő beiskolázás elősegítése, valamint a pályaválasztó fiatalok körében a mezőgazdasági, erdészeti, kertészeti, környezetvédelmi és élelmiszeripari szakmák/szakmairányok népszerűsítése. Tovább >>>

Mulcsra fel!

A mulcsozással az erdőhöz hasonló, finom szerkezetű, laza talajt biztosíthatunk. A természetes, növényi maradványokból álló mulcs a talajon komposztálódik, így a növények számára remek, tápanyagokban gazdag közeget biztosít, felpezsdíti a talajéletet. Tovább >>>

Végkiárusítás a Surdi Díszfaiskolában

A Zalaerdő Zrt. mintegy 30 százalékos árengedménnyel kiárusítja a Surdi Díszfaiskolában található dísznövényeket. Tovább >>>

Végkiárusítás a Surdi Díszfaiskolában

A Zalaerdő Zrt. 2021. március 24-től mintegy 30 százalékos árengedménnyel kiárusítja a Surdi Díszfaiskolában található dísznövényeket. Érvényes visszavonásig vagy a készlet erejéig! Tovább >>>

Változtak a karácsonyfa-ültetvények támogatási szabályai

Annak érdekében, hogy a karácsonyfa-termesztők számára egyértelmű legyen, milyen feltételek mellett juthatnak a karácsonyfa-ültetvényeik után támogatáshoz, a közelmúltban részletesebb, pontosabb szabályok jelentek meg.Tovább >>>

1. / 5. oldal > >>