Cserélhető akkumulátorral érkezik a STIHL legújabb sövénynyírója

A közelmúltban új termékeket mutatott be a STIHL a kertápolásban is. A HSA sövénynyíró széria akkumulátoros gépei évről évre egyre népszerűbbek, ám a kisebb kategóriában a HSA 45-öt eddig kizárólag beépített akkumulátorral lehetett elérni. Mostantól azonban a legkisebb kertek tulajdonosai számára is elérhetővé válik a rugalmas megoldás, aminek segítségével egyetlen akkumulátorral több gép is üzemeltethető lesz.

Cserélhető akkumulátorral érkezik a STIHL legújabb sövénynyírója

Bár a HSA 30 és HSA 40 sövénynyírók egyik legnagyobb újítása tényleg a cserélhető akkumulátor, természetesen más tekintetben is történt előrelépés. A gépek működési ideje is nőtt a korábbi 40 helyett 50, illetve 60 percre. Ezzel együtt a teljesítmény is nagyobb, míg a súly a HSA 40-nél nem, a HSA 30-nál 10 dekával csökkent. A termékpalettán ezúttal tehát nemcsak csere történt, de bővült is a kínálat a 45 és az 50 cm vágáshosszú gépekkel.

Milyen eszközöknél használható még az AS akkumulátor

A STIHL ajánlatai között már korábban is szerepelt cserélhető akkumulátoros sövénynyíró, ám azokat a magasabb teljesítménykategóriában lehetett elérni AK jelzésű és technológiájú akkumulátorokkal. Az AS energiatárolók viszont kisebbek, olcsóbbak, mégis megfelelő teljesítményt szavatolnak a ritkábban felmerülő, gyorsabban elvégezhető munkákhoz, ezért kiváló választás azok számára, akik csak ritkán és keveset használnak sövénynyírót.

Különösen akkor, ha ágvágásra, a gyep igazítására vagy éppen a műhely, az autó tisztítására is csak kisebb eszközre van szükség. Ugyanazzal az AS akkumulátorral ugyanis működtethető a 10 cm hosszú vezetőlemezzel szerelt STIHL GTA 26 kézi ágvágó láncfűrész, a STIHL HSA 26 sövény-bokorvágó de akár a SEA 20 kézi porszívó is.

Az új sövénynyíró

A STIHL HSA 30 és HSA 40 sövénynyíró lézervágott, gyémántcsiszolt, edzett vágószerkezettel rendelkezik, ami garantálja a gép és a vágás magas minőségét. Az eszköz pengeél védelemmel ellátott, a biztonság érdekében a körfogantyún biztonsági kapcsoló található. A markolat puha, ergonomikus kialakítású, így a munka kényelmessé, szinte élvezetté válik. Az akkumulátor töltöttségi szintjét egy integrált LED kijelző mutatja. A gép alján található praktikus akasztófül pedig a gép könnyebb tárolását segíti.

De miért akkumulátoros technológia?

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő akkumulátoros technológia számos előnnyel jár, miközben tartós, hosszútávon működő megoldást nyújt. A STIHL energiatárolói esetében az idő előrehaladtával, a töltések számának növekedésével párhuzamosan nem esik a gépek teljesítménye. Emellett egy aksis eszköz rugalmasan és csendesen használható, nincsen közvetlen károsanyag-kibocsátása, könnyű, és a karbantartása is rendkívül egyszerű.