Keresési találatok erre a cimkére: vadászmester

Milyen tényezők határozzák meg a szükséges fizioterápiás kezelések számát?

A fizioterápiát mozgásterápiának is nevezik, a terápia egy olyan formája, amely a tudomány területére épül, és a fizikai gyógyászat szerves része. Nagyrészt a második világháború idején fejlesztették ki katonák számára, hogy biztosítsák a tökéletes állapotú katonai egységükhöz való gyors visszatérést. De mit érdemes tudni a fizioterápiás alkalmak számának meghatározásáról?

Tovább >>>

Vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök szakirányú képzés indul

Egy jó szakember sosem hagyja abba a tanulást. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán sokszínű  szakirányú továbbképzés indul szeptemberben, vadgazdálkodási témakörben is.

Tovább >>>

Mezőgazdaság és erdőgazdálkodás - Közös tanfolyamokkal, továbbképzéssel a fejlődésért

Az agrárkutatás legújabb eredményeinek megismertetése céljából együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Erdészeti Ágazati Tudásközpont Nonprofit Kft. a Soproni Egyetemen.

Tovább >>>

2024 első felében érkezik az új Dacia Duster

A Dacia 2024 elején dobja piacra a legújabb, harmadik generációs Dustert.

Tovább >>>

Bemutatkozik a fakitermelő, a vadgazda és a mezőgazdasági gépész szakma is

A Szakma Sztár Fesztiválon 21 agráriumhoz köthető hivatást ismerhetnek meg a látogatók.

Tovább >>>

MATE: cél, a régió első számú agráregyetemévé válni
Sajtóközlemény

MATE: cél, a régió első számú agráregyetemévé válni

Újabb 50 helyet javított és ezzel a 151-200. helyet érte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a világ egyik legelismertebb felsőoktatási rangsorán, a Quacquarelli Symonds (QS) 2023-as agrártudományi ranglistáján. Ezzel az eredménnyel a valaha volt legjobb pozíciót érte el az egyetem és a világ legjobb 12 százalékába került a számára legfontosabb tudományterületen.

Tovább >>>

Hamarosan debütál a vadászati világkiállításról készült dokumentumfilm

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás központi eseménye húsz napon át várta a látogatókat 2021. szeptember 25. és október 14. között a Budapesten található HUNGEXPO Kongresszusi és Kiállítási központ teljes területén.

Tovább >>>

Erdészeti szakiskolák kaptak többfunkciós digitális mérőműszereket

Öt agrárszakiskola részére szerzett be erdészeti mérőműszereket a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. pályázati forrás segítségével. A többfunkciós digitális eszközöket a szaktárca javaslata alapján a szegedi, az ásotthalmi, a somogyzsitfa-szőcsénypusztai, a mátrafüredi, valamint a soproni iskolákban helyezik el, így számos tanuló elsajátíthatja az innovatív műszer használatát.

Tovább >>>

Megszűnik a Pilismaróti Erdészet, új helyre költözik a Visegrádi Erdészet

A Pilisi Parkerdő Zrt. új szervezeti struktúrában folytatja tovább az állami erdők kezelését a fővárosban és tágabb környezetében. A változások főként a Pilis és a Visegrádi-hegység erdészeteit érintik.Tovább >>>

Nagy csata a Parkerdő Kupán - Bajnai győzelem a STIHL legfiatalabb regionális fakitermelő versenyén (KÉPEK, EREDMÉNYEK)

Igaz, hogy a május nagy része eddig esős volt, és ez rányomta a bélyegét a csapatok felkészülésére is, május 18-án igazi meleg, tavaszi idő várta a fakitermelőket a Pilisszentivánon megrendezett Parkerdő Kupán. A megmérettetés immár második éve hivatalosan is a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság egyik regionális fordulója, így a Pilisi Parkerdő Zrt. házi versenyének különösen nagy a tétje. Az első hat helyezett ugyanis innen is tovább juthatott a szeptember 7-i, Pákozdi döntőbe. A versenyen végül a bajnai favágók diadalmaskodtak, két helyet is elfoglalva a dobogón.Tovább >>>

Bajnai győzelem a STIHL pilisszentiváni fakitermelő versenyén (+VIDEÓ, Eredmények)

Május 12-én rendezték meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság harmadik, pilisszentiváni fordulóját, ami egyben az elődöntők között egy új, hatodik helyszínként szerepelt. A Parkerdő Kupából kinőtt megmérettetésen a dobogó legfelső fokára Ollé Péter vezetése mellett Pócsi József, Hajagos István és Szilágyi Dániel, vagyis a Pilisi Parkerdő Zrt. Bajnai Erdészetének első, Frainetto csapata állhatott fel.

Tovább >>>

Erdészeti gépeket és terepjárókat árverez a Szombathelyi Erdészeti Zrt. - Itt a teljes géplista!

Erdészeti daruval szerelt Zetor traktorokat, terepjárókat, rakoncás és platós tehergépkocsikat, Valmet 840 forwardert, több erdészeti munkagépet, például Rome nehéztárcsát és erdészeti ültetőgépet árverez a Szombathelyi Erdészeti Zrt. A használt erdészeti gépek és járművek március 9-én kerülnek kalapács alá az állami erdőgazdaság központjában.Tovább >>>

A vadállatok is megérezték a rendszerváltást

A vasfüggöny leomlását követő társadalmi-gazdasági átalakulások nemcsak a lakosság, hanem a nagyvadak életkörülményeire is hatással voltak egy Közép- és Kelet-Európa kilenc országát érintő friss tanulmány szerint, melynek egyik társszerzője dr. Csányi Sándor, a Szent István Egyetem VadVilág Megőrzési Intézetének igazgatója.Tovább >>>

1. / 2. oldal > >>