Keresési találatok erre a cimkére: fafeldolgozó

Tökéletes döntés, elszakadt lánc, sportszerű légkör - A valkóiak nyertek a gödöllői fakitermelő versenyen

Hétvégén összeállt a mezőny fele a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjére, miután egy rendkívül színvonalas, a szokott módon jól szervezett versenyen csaptak össze a régió fakitermelői Gödöllőn, az Arbo-Parkban. A jelentős részben Pilisi Parkerdőben dolgozó szakemberek közül ezúttal a valkóiak emelkedtek ki.

Tovább >>>

Az ország egyik legmodernebb STIHL üzletét nyitják meg Kecskeméten - erdészeti gépbemutatókkal

Különleges akcióval, a STIHL termékek széles választékával, látványos favágó show-val és erdészeti gépbemutatóval, MultiOne rakodógép-kezelő versennyel, állatsimogatóval és meglepetés vendéggel várja az érdeklődőket a Royal Tractor kecskeméti telephelyén, ahol Magyarország legújabb és egyik legmodernebb STIHL szakkereskedését adják át 2024. június 1-jén, szombaton.

Tovább >>>

Izgalmas versenyen megállíthatatlanok voltak a gemenci favágók - STIHL Bajnokok Bajnoka fakitermelő kupa

Idén is nagyszerű, izgalmas összecsapásoknak lehetett tanúja a közönség a szegedi Erzsébet-ligetben, ahol hagyományosan a Hídi Vásárral egybekötve rendezték meg a STIHL Bajnokok Bajnoka fakitermelő versenyt. Az egyeneskiesés megmérettetésre a tavalyi év legjobb 8 csapata kapott meghívást, ami garancia volt a kemény küzdelmekre. A kupát végül a Gemenc Zrt. négyese emelhette a magasba.

Tovább >>>

Harmadszor is az élen a gemenci fakitermelő csapat Ásotthalmon

Ásotthalmon ezúttal sem lehetett hibázni, hiszen a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság regionális fordulói közül csak ezen a helyszínen nincsen kétfordulós megmérettetés, aminek következtében sokkal nagyobb hangsúlyt kap a pillanatnyi forma és szerencse. Ebből a helyzetből május 11-én zsinórban harmadszor a Gemenc Zrt. csapata jött ki a legjobban.

Tovább >>>

Gépbeszerzésre írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet 2024. évben a Renault Kerax 460.26 6x4 típusú teherautójának darucseréjére.

Tovább >>>

Milyen erdészeti gépekkel dolgozol? A válaszodért most PONSSE gyárlátogatást nyerhetsz!

Segíts Magyarország erdészeti gépparkjának felmérésében, és a válaszaiddal egy erdészeti gépgyárba nyerhetsz betekintést Finnországban!

Tovább >>>

6500 éves rönkre bukkanttak, hangszer készül belőle

Hangszer készül egy több ezer éves ezüstfenyő rönkjéből, amelyet a Triglav Nemzeti Parkban egy természet-helyreállítási projekt során találtak jó állapotban megőrződve.

Tovább >>>

Idén mintegy 145 hektáron végzett erdősítést a Pilisi Parkerdő
Sajtóközlemény

Idén mintegy 145 hektáron végzett erdősítést a Pilisi Parkerdő

A Pilisi Parkerdő saját erdőfelújítások és erdőtelepítések, valamint megbízásos munkák során 2023-ban 2,5 millió facsemete ültetésével erősítette és gyarapította Budapest, illetve tágabb környékének legfontosabb klímavédelmi és rekreációs zöld infrastruktúráját, az erdőket. Idén a Parkerdő életében ezen kívül nagy szerepet kapott a Városierdő-fejlesztési Program, valamint jó eredményeket mutatott az Erdőbarát Rendezvény program.

Tovább >>>

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók
Támogatott tartalom

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók

Ezúttal is a legjobb sportfavágókkal küzd meg a magyar csapat a STIHL Timbersports Világbajnokságon, amit 2023-ban Németországban rendeznek meg. A stuttgarti Porsche Arénában november 3-án, pénteken lép színpadra a Bozsó-Juhász-Strúbel-Juszkó négyes.

Tovább >>>

Ezúttal is mi dönthetünk az év fájáról

Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év fája kuratórium 2013 óta minden évben, így idén immár tizenegyedik alkalommal teszi lehetővé, hogy szavazhassunk az Év fájára.

Tovább >>>

Gyermekotthonok felújításában nyújtanak segítő kezet az erdészetek

Néhány év alatt az ötödik gyermekotthon felújításában működnek közre az állami erdészeti társaságok, illetve az Agrárminisztérium. Öröm és megtiszteltetés ebben a munkában részt venni – jelentette ki Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a balassagyarmati Ipolypart Fészek Gyermekotthon épületfejlesztését bejelentő sajtótájékoztatón.

Tovább >>>

A válogatottságért küzdenek a sportfavágók Bábolnán

A hagyományok szerint a nemzeti bajnokság dobogósai meghívást kapnak a magyar STIHL Timbersports válogatott négyfős keretébe, így biztosan kiélezett lesz a küzdelem szeptember 9-én, Bábolnán. Az előzetes információk szerint 11 versenyző ragad majd fűrészt és fejszét, hogy elutazhasson Stuttgartba, a 2023-as VB-re.

Tovább >>>

A Komatsu továbbfejlesztette az S92 harvesterfejet
Támogatott tartalom

A Komatsu továbbfejlesztette az S92 harvesterfejet

A Komatsu S92 egy bevált és népszerű harvesterfej, megbízható és szervizbarát kialakítással. A 2024-es modellfrissítés számos új funkciót és fejlesztést vezet be, amelyek még megbízhatóbbá és termelékenyebbé teszik a fejet, beleértve a vadonatúj Constant Cut fűrészegységet. 

Tovább >>>

Mecsekerdő diadal a fakitermelők országos versenyén
Támogatott tartalom

Mecsekerdő diadal a fakitermelők országos versenyén

Az ország legjobb fakitermelő csapatai találkoztak szeptember 2-án, Soponyán, a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjében. A hat regionális helyszínről továbbjutott 30 gárda közül végül a Mecsekerdő Zrt. - Ritrovi Kft. négyese diadalmaskodott az Északerdő-Encsitűz és az Alba Berkenye előtt.

Tovább >>>

Hamarosan Európába érkezik az új Toyota Land Cruiser

Több mint 70 évvel az eredeti Land Cruiser piacra dobása után a Toyota 2024-ben bemutatja a terepjáró legújabb változatát.

Tovább >>>

1. / 26. oldal > >>