A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: A non-numeric value encountered

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 198

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 198
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Erdő-Mező Online

Keresési találatok erre a cimkére: Kiskunsági Erdő-Gazda Kft.

Erdészeti traktorokkal is tüntetnek a német gazdák

Hétfő reggel óta több ezer traktorral kezdtek demonstrációba a német gazdálkodók, számos utat és autópályát eltorlaszoltak, látványos akciókat hajtanak végre, a közösségi platformokat is ellepték az épületek elé trágyát szóró vagy bálát aprító munkagépek. Nem ez az első megmozdulás a közelmúltban, amivel a német termelők a mezőgazdasági adókedvezmények jelentős csökkentése ellen tiltakoznak.

Tovább >>>

Egyik napról a másikra kivágták a nemzeti park famatuzsálemét

Az 1800-as évek végén ültették el azt a hegyi juhart az Angliában található Northumberland Nemzeti Parkban, melyet szeptember végén egyik napról a másikra kivágtak ezidáig ismeretlen tettesek.

Tovább >>>

Megérkezett a Komatsu új harvestere

Egy új harvester, amely egyesíti az erőt és a termelékenységet a kiváló terepkezeléssel. A Komatsu 951XC a Komatsu Forest kifejezetten a kihívásokkal teli körülményekre tervezett gépsorozatának legnagyobb gépe, így a gyártó már a nyolckerekű harvesterek terén is teljes választékkal áll megrendelői rendelkezésre. 

Tovább >>>

Elhordta, majd eladta az erdőben talált, kitermelt fát

Hónapok óta fát lopott a Vaskút környéki erdőkből, ezért a rendőrség őrizetbe vette a 63 éves férfit – tájékoztat a police.hu.

Tovább >>>

Illegálisan vágták ki a fát az erdőből, hogy eladhassák

A lopott fa feldarabolását és eladását tervezte az a két helyi barát, akik egy tatárszentgyörgyi erdőből vágtak ki 43 akácot – hívja fel a figyelmet az esetre a police.hu.

Tovább >>>

Védett madarakat akart átvinni a határon, lebukott

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság természetkárosítás bűntette miatt indított büntetőeljárást egy bolgár férfivel szemben - írja a police.hu.

Tovább >>>

Engedély nélkül lőtte ki és dolgozta fel a vadat egy nógrád megyei férfi

Orvvadászat megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pásztói Rendőrkapitányság egy 46 éves férfi ellen - hívja fel az esetre a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

Az EU a WTO-hoz fordul az orosz faanyagexport korlátozásának ügyében

Az Európai Unió a Kereskedelmi Világszervezetben (WTO) konzultációt kezdeményezett Oroszországgal a faipari termékekre vonatkozó orosz exportkorlátozások miatt - közölte az Európai Bizottság pénteken.

Tovább >>>

Erdőtervezés, monitoring, adatszolgáltatás - Sok munkát végzett el az NFK Erdészeti Főosztálya 2021-ben

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya a 2021. évben is széleskörű szakmai tevékenységének keretében végezte a körzeti erdőtervezést, az erdészeti monitoringot, az erdészeti informatikai adatbázisok karbantartását és fejlesztését, valamint az ezekhez köthető adatszolgáltatásokat, továbbá a képzésekhez és ügyfélszolgálathoz kapcsolódó feladatokat. A kitartó munka és az erdészeti ágazaton belüli összefogás szép példája a számos elért eredmény, innováció, technológiai fejlesztés.Tovább >>>

GVH: Megvannak a faipari ágazati vizsgálat eredményei

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által a fa építőanyagok magyarországi piacán lefolytatott gyorsított ágazati vizsgálat tapasztalatai szerint a fenyőfából készült építőanyagok 2021 során tapasztalt, jelentős mértékű áremelkedése mögött elsősorban világgazdasági folyamatok állnak, amelyeknek nagymértékben ki van téve hazánk, hiszen a fa építőanyagok döntő többsége importból származik - olvasható a GVH napokban közzétett jelentésében, amiben a faipari ágazat kapcsán tettek fontos megállapításokat.Tovább >>>

A klímavédelem és az erdőgazdálkodás összefüggéseiről tárgyaltak az erdészeti ágazat képviselői

Az Európai Bizottság kérdőíves felmérést végez az erdészeti ágazatot is érintő fontos uniós szakpolitikákról és jogszabályokról. Az Agrárminisztérium, az erdészeti kutatás és az erdészeti szakmai szervezetek képviselői szakmai konzultációt tartottak a kérdőívekben felvetett kérdésekről, és az ágazat előtt álló kihívásokról.Tovább >>>

Zalaerdő Zrt.: pályázat földlabdás dísznövények földben történő értékesítésére

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet földlabdás dísznövények földben történő értékesítésére. A részletes pályázati felhívás és tájékoztatás - parcellánként - alább érhető el. Tovább >>>

Faanyag-kereskedelmet korlátozó intézkedéseket vezetett be Dél-Korea

Dél-Korea faanyag-kereskedelmet korlátozó intézkedéseket vezetett be az illegális fakitermelések visszaszorítására - tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Tovább >>>

Tiltakoznak a faipari szervezetek a faexport tízéves betiltása ellen

Tízéves időszakra tiltaná meg a farönk, a tűzifa és a fűrészáru romániai exportját egy törvénytervezet. A politikusi szándék szerint csak drasztikus intézkedésekkel fogható vissza a túlzott erdőkitermelés, ami ellen keményen tiltakoznak az ágazat érdekvédelmi szervezetei.Tovább >>>

Erdészeti gépújdonságokkal vár az innoLignum Sopron 2019-ben is

Új forwarder széria, különleges, a mezőgazdaságban is hasznos erdészeti kiközelítő pótkocsi, gyérítési harvesterek, széles erdészeti darukínálat és a tűzifa-feldolgozás eszközei. Többek között ilyen érdekességekkel és innovációkkal várja a látogatókat a 2019-es innoLignum Sopron erdészeti és faipari kiállítás a Novomatic Arénában szeptember 12. és 14. között. Az Erdő-Mező még a rendezvény előtt körbetekintett, miért is érdemes ellátogatni a magyar erdészek fellegvárába.Tovább >>>

1. / 19. oldal > >>