Keresési találatok erre a cimkére: HUNGEXPO

Új John Deere erdészeti gépek bemutatója Vas megyében - október 20-án
Támogatott tartalom

Új John Deere erdészeti gépek bemutatója Vas megyében - október 20-án

Október 20-án a Vas megyei Kercaszomorban rendezi meg erdészeti gépbemutatóját a az Öforst GmbH és a Timber-Trans Kft., ahol két teljesen új eszközt mutatnak be a szakmai közönségnek. A program regisztrációhoz kötött!

Tovább >>>

Kiégett egy erdészeti gép a borsodi erdőben

Egy lángoló erdészeti munkagép miatt kérték a hivatásos tűzoltók segítségét Arló külterületére október 04-én.

Tovább >>>

A megnövekedett szén-dioxid-kibocsátás az erdők növekedéséhez vezetett

A fák régóta ismertek arról, hogy a szén-dioxid légkörből való kivonásával védik az embert az éghajlatváltozás legrosszabb hatásaitól. Egy új kutatás azonban azt is megállapította, hogy a megnövekedett szén-dioxid-kibocsátás az erdők növekedéséhez vezetett.

Tovább >>>

Új nemzeti rekord és bajnoki cím Strúbel Bence neve mellett (+KÉPEK)

Új nemzeti rekordot is beállítva, magabiztos versenyzéssel, a Mátra Kupa után első hivatalos versenyén is győzni tudott a mindössze 20 éves Strúbel Bence a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságban. Szeptember 24-én, a budakeszi Szilfa-tisztáson ráadásul édesapjával állhatott egy dobogón, ami nagy álmuk volt. Strúbel József Dedi harmadikként végzett, míg a második a hétszeres magyar bajnok, az eredményhirdetésen könnyeivel küszködő, 56 éves Juhász István lett.

Tovább >>>

Rászorulóknak ajánlották fel a tűzifát a STIHL fakitermelő versenyén

Csaknem 30 köbméter hasított cser tűzifát szállíthatott el a Magyar Református Szeretetszolgálat a Bábolnai Gazdanapok helyszínéről, ahol a XX. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjét rendezték meg szeptember 10-én. Az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. ugyanis rászorulóknak ajánlotta a két évtizedes múltra visszatekintő szakmai versenyen, 28 favágó csapat által feldolgozott faanyagot.

Tovább >>>

A Ponsse új elektromos erdészeti gépet mutat be

A Ponsse és az Epec közös együttműködésének az eredménye a PONSSE EV1, ami az elektromos erdészeti gépek táborát fogja erősíteni. A Ponsse közleménye szerint a gépet csak a későbbiekben állítják kereskedelmi forgalomba, de az Epec technológiája már használható elektromos vagy hibrid-elektromos haszongépjárművekben és nem közúti mobil munkagépekben.

Tovább >>>

A NASA műholdas térképén követhetők az erdőtüzek

A NASA eszköze lehetővé teszi a világ tüzeinek megtekintését, szinte valós időben - hívja fel a figyelmet az Agrofórum Online.

Tovább >>>

Magyar katonák segítenek az erdőtüzek oltásában Szlovéniában

Szlovéniában az erdőtüzek oltásában nyújtanak segítséget a Magyar Honvédség katonái - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium hétfőn az MTI-t.

Tovább >>>

Borús kilátások az orosz fűrészáru-exportban

Az orosz fűrészáru exportja – amely más fatermékekkel együtt július 10. óta az EU szankciói alatt áll – 3,4 százalékkal nőtt az első félévben. A pozitív tendencia viszont már júliusban véget érhet. Bár a vállalatok igyekeznek átirányítani az exportot Közel-Keletre és Ázsiába, a szakértők kétszámjegyű visszaesést jósolnak az olyan termékek esetében, mint a pellet, a faapríték és a rétegelt lemez.

Tovább >>>

Faipari üzem és raktárépület égett Hajdú-Bihar megyében

Egy megközelítőleg hatszáz négyzetméteres területű faipari üzem és raktárépület égett Nyíracsád külterületén - tájékoztat a Katasztrófavédelem. Tovább >>>

Több mint ötven hektáron égett az erdő Soltszentimre közelében

Több mint ötven hektáron égett az Izsák és Soltszentimre közötti erdős terület, a szerda este keletkezett tűzben egy lovasmajor több épülete is kigyulladt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön a honlapján. Tovább >>>

1000 hektárnyi erdő égett le Franciaországban

A délnyugat-franciaországi Bordeaux térségében a régiót sújtó hőhullám miatt kedden leégett mintegy 1000 hektárnyi erdő – közölték a helyi hatóságok. A legjelentősebb tűz a Bordeaux városától mintegy 40 kilométerre fekvő Landiras közelében 800 hektárnyi fenyőfát pusztított el, és a helyi alprefektúra közlése szerint 250 ember evakuálásához is vezetett. Tovább >>>

Kutatás: növényvédő szerként is alkalmazhatóak az aranyvessző egyes komponensei

Az idegenhonos aranyvesszőfajok bioaktív anyagainak környezetbarát növényvédőszerként való alkalmazhatóságát mutatták ki az ELKH Agrártudományi Kutatóközpont (ATK) Növényvédelmi Intézetének kutatói. Vizsgálatuk szerint az aranyvessző egyes komponensei alkalmasak lehetnek a növények gombás megbetegedései elleni fenntartható kémiai védekezésre. Tovább >>>

Szakirányú továbbképzéseket indítanak az Erdőmérnöki Karon

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara 2022. szeptemberében három szakirányú továbbképzést indít: erdőpedagógiai szakmérnök illetve szakvezető, talajtani (erdészeti termőhelyfeltárási) szakmérnök és vadgazdálkodási igazgatása szakmérnök illetve szakember.Tovább >>>

A PONSSE eladta oroszországi leányvállalatát

A PONSSE eladta Oroszországban és Fehéroroszországban szolgáltatásokat nyújtó 000 PONSSE nevű leányvállalatának összes részvényét, erről az adásvételi szerződést június 28-án írták alá - közölte a svéd gyártó hivatalos sajtóközleményében. A PONSSE helyi tevékenységét ezt követően az OOO Bison cég látja. Az orosz vállalat Alekszej Voronkevics tulajdona, akinek Dormashimport nevű cége 2007 óta felel a PONSSE erdészeti gépek kiskereskedelméért Oroszország keleti részein.

Tovább >>>

<< < 6.9333333333333. / 52. oldal > >>