Keresési találatok erre a cimkére: HUNGEXPO

Gépbeszerzéshez írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet gyérítési harvester beszerzésére.

Tovább >>>

Veszettséget igazoltak egy kutyával verekedő rókánál

Veszettséget igazolt a Nébih laboratóriuma egy kutyával verekedő rókánál. A fertőzött állatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Tiszabecs község területén ejtették el a héten. A betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be.

Tovább >>>

Majdnem hárommillió forint bírság tövénytelen fakitermelés miatt

Harmincötezer lejnyi (kb. 2.760.000 Ft) bírságot szabtak ki, és húszezer lej (kb. 1.580.000 Ft) értékű faanyagot foglaltak le az elmúlt napokban Maros megyében a törvénytelen fakitermelés megelőzése érdekében zajló ellenőrző akciók során – hívja fel a figyelmet a szekelyhon.ro.

Tovább >>>

Forwarder, pótkocsi, csemetekerti magvető – Árverést tart a Zalaerdő

Csemetekerti magvető, földlabdázó gép, Komatsu forwarder, BGU hasítógép – többek között ezekre az eszközökre tehetnek ajánlatot azok, akik ellátogatnak a Zalaerdő Zrt. február 9-i árverésére.

Tovább >>>

Elektromos Hilux érkezik a piacra

Nagyon valószínű, hogy a Hilux Revo BEV Concept szériaváltozata pár éven belül az európai piacon is megjelenhet – hívja fel a figyelmet az Agrofórum Online. Az elektromos pickup tanulmány a jelenlegi, szimpla kabinos Hiluxra épül.

Tovább >>>

Átadták a Gyulaj Zrt. legmagasabb kitüntetését

December 19-én rendezték meg a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. évzáró ünnepségét, mely során Gőbölös Péter vezérigazgató átadta az erdőgazdaság legmagasabb kitüntetését. A „Gyulaj Zrt.-ért” aranygyűrűt Bóka Zoltán erdésztechnikus, kerületvezető erdész-vadász érdemelte ki.

Tovább >>>

AM: a vadhúsfogyasztást már gyermekkorban népszerűsíteni kéne

A vadhúsok a tradicionális magyar konyha részét képezik, ráadásul olyan egészséges ételek készíthetőek belőlük, amelyek megfelelnek a legújabb fogyasztói elvárásoknak is, mondta Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a 11. Vadkolbásztöltő Fesztiválon, Mikóházán.

Tovább >>>

Nébih: veszett rókát lőttek ki az ukrán határ melletti területén

Veszettséget igazolt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy, a rendszeres monitoring program keretében kilőtt rókánál. A fertőzött állatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisnamény község mellett ejtették el múlt héten. A járványügyi nyomozás folyamatban van, a betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be.

Tovább >>>

Ínycsiklandó gombás ételek az erdőből – fenntarthatóan

A természetben a legszebb dolog a harmónia. Ezzel a mondattal kezdődik Nagy Krisztina és Priksz Gábor könyve, a „Tányérodon az erdő” című gasztronómiai, természetismereti kiadvány. Igen, így egyben. Mert a szerzőpáros a gombaszakellenőr és a biológus gondolkodásával közelíti meg a közös témát: az erdei gasztronómiát.

Tovább >>>

Pályázati felhívás - Gyérítési harvestereket és forwardereket vásárolnának állami erdőgazdaságok
Támogatott tartalom

Pályázati felhívás - Gyérítési harvestereket és forwardereket vásárolnának állami erdőgazdaságok

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet - öt állami erdőgazdaság nevében - törzskiválasztó gyérítési harvesterek és forwarderek beszerzésére.

Tovább >>>

Három területeken kötött együttműködést a Vadex és a Honvédség

Együttműködési megállapodást írt alá az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred és a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. a Székesfehérvár Helyőrségtörténeti Emlékgyűjtemény dísztermében, október 19-én, szerdán. A keretmegállapodást három pont köré szervezték: az első az Önkéntes Tartalékos Rendszer, a toborzás, a második a honvédelmi nevelés támogatása, a harmadik pedig az ingatlanhasználat.

Tovább >>>

VárosFa Program: összesen 7000 fát ültetnek el országszerte

A MOL-Új Európa Alapítvány Neked Zöldül programsorozatának célja környezetünkben és közösségünkben a fenntartható jövő feltételeinek megteremtése. A VárosFa Program elnevezésű kezdeményezés az Agrárminisztérium, a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az Országos Erdészeti Egyesület közreműködésével indult el 2022 tavaszán.

Tovább >>>

Az első fotók a Vas megyei John Deere erdészeti gépbemutatóról

Csütörtök délelőtt fenyvesben mutatkozott be a Magyarországon egy John Deere 1270G harvester és egy John Deere 1210G forwarder a hazai erdészeti vállalkozók számára. A délután folyamán pedig az erdészeti gépek lombos állományban is megmutatják, hogy mit tudnak. Hamarosan szakmai videóval és cikkel is jelentkezünk, addig hangulatjelentést adunk a kercaszomori erdőrészletből.

Tovább >>>

Feldman Zsolt: a legkorszerűbb erő- és munkagépek alapkövetelmények az agráriumban
Sajtóközlemény

Feldman Zsolt: a legkorszerűbb erő- és munkagépek alapkövetelmények az agráriumban

Magyarország Kormánya elkötelezett abban, hogy a hazai agráriumot a 21. századi technológiai és fenntarthatósági kihívásokhoz igazítsa – jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a CLIMMAR kongresszuson, Budapesten.

Tovább >>>

A PONSSE az egyik legelismertebb tőzsdei vállalat Finnországban

A Finn Részvényesek Szövetsége, a Finn Részvényfejlesztési Alapítvány, valamint a T-Media felmérése szerint 2022-ben a legelismertebb tőzsdei társaság a Kone, a Ponsse és a Vaisala. A vizsgálat 81 tőzsdén jegyzett cég hírnevét értékelte a finn magánbefektetők szemében.

Tovább >>>

<< < 5.9333333333333. / 52. oldal > >>