A Komatsu továbbfejlesztette az S92 harvesterfejet

A Komatsu S92 egy bevált és népszerű harvesterfej, megbízható és szervizbarát kialakítással. A 2024-es modellfrissítés számos új funkciót és fejlesztést vezet be, amelyek még megbízhatóbbá és termelékenyebbé teszik a fejet, beleértve a vadonatúj Constant Cut fűrészegységet. 

A Komatsu továbbfejlesztette az S92 harvesterfejet
Támogatott tartalom

A frissítés alapját a harvesterfej felhasználóinak kérései képezik, és a fejlesztésekre pozitív reakciók érkeztek a tesztelőktől. Az új előnyök közül kiemelkednek a továbbfejlesztett mérési jellemzők. Az új kialakítás lehetővé teszi, hogy a mérőkerék jobban kövesse a fatörzs körvonalait, kiváló mérési jellemzőket biztosítva. Jelentős újdonság az új intelligens fűrészmotor-vezérlő, a Constant Cut, amely mostantól az S92-nél alapfelszereltséggé válik, és biztosítja, hogy a fej állandó és magas láncsebességet tartson fenn a sebességtúllépés veszélye nélkül. A Find End funkció új kialakítást kapott, és a hátsó késnél található új mechanikus ütközőkkel együtt meghosszabbítja a fej élettartamát. Az új adagolórendszer csökkenti az energiaveszteséget és javítja a fej teljesítményét, a továbbfejlesztett tömlővezetés pedig leegyszerűsíti az adagolórendszer szervizelését. A még jobb szervizelhetőség érdekében az összes kenési pont most már függőleges helyzetben lévő fejjel is könnyen elérhető. 

A jelölőfesték tartályokat újra tervezték, hogy könnyebben hozzá lehessen férni a festék feltöltéskor, és a Multi tree egyszerre több fatörzs kezelésének funkciója új, tartósabb kialakítást kapott, ami alacsonyabb és mozgékonyabb fejet eredményez.

A harvesterfej a fentieken kívül és számos egyéb fejlesztés mellett egy új fejszámítógéppel is fel lett szerelve, amely a jövőben várható további fejlesztési lehetőségeket vetíti előre.