Keresési találatok erre a cimkére: Gemenc

Biomasszaként hasznosulnak a karácsonyfák Pécsen

A Veolia csoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. idén is fogadja a Pécs környékén utcára dobott karácsonyfákat, és biomasszaként hasznosítja újra a város erőművében.

Tovább >>>

Árvízi védekezés Gemencen

A Dunán levonuló árhullám a bajai vízmérce szerint 820 centiméterrel tetőzött 2023. december 30-án éjszaka 22:00 és 23:00 óra között. A Gemenc Zrt., mint az Alsó-Duna-völgyében található állami tulajdonú ártéri területek, erdők vagyonkezelője az árhullám levonulása előtt megtette a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az ártéri infrastruktúrát, az ártéren található értékeit, a vadállományt megvédje.

Tovább >>>

Ha február, akkor FeHoVa – Kedvezményes jegyek már elérhetők
Támogatott tartalom

Ha február, akkor FeHoVa – Kedvezményes jegyek már elérhetők

Jövőre immár 30. alkalommal nyitja meg kapuit  a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás  a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Tovább >>>

NAK: kihívásokkal teli gazdálkodási környezetben kezdi az erdészeti ágazat az őszi munkákat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos körképe szerint az erdészeti ágazat szereplői kiegyensúlyozott időjárási viszonyok között, optimista támogatáspolitikai várakozásokkal, de kedvezőtlen fapiaci környezetben, szűkülő munkaerő-piaccal és változó szaporítóanyag-ellátási kilátásokkal kezdik meg a 2023/2024-es erdészeti szezont.

Tovább >>>

Miként enyhítik a változatos erdők a klímaváltozás hatásait? Videót készíthetünk a témában!

Videópályázatot hirdet a természetes erdők klímavédelemben betöltött szerepéről a WWF Magyarország - közölte a szervezet.

Tovább >>>

Nőtt a rezervátumi minősítést kapott törzsültetvényi erdőterületek nagysága hazánkban

A klímaváltozás okozta felmelegedés elleni küzdelem, valamint erdeink állapotának megőrzése elképzelhetetlen az erdősített területeink védelme, különösen ezek változatos genetikai állományainak fenntartása nélkül. Bizakodásra ad okot, hogy a törzsültetvények nagysága évről évre nő, emellett pedig lényeges, hogy e nélkülözhetetlen tevékenységre áldozó erdőgazdálkodók kompenzálása is fontos szempont hazánkban.

Tovább >>>

A  Roth-féle szálalótömbben végeztek fakitermelés jelölést

A szakmai körökben közismert Roth-féle szálalótömbben – azon belül is a Sopron 182/B erdőrészletben – közösen végeztek fakitermelés jelölést a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és a Soproni Egyetem Erdőműveléstani Tanszék munkatársai. A szakmai munkába a nyári gyakorlatot a Soproni Erdészetnél töltő erdőmérnök hallgatók is részt vettek.

Tovább >>>

Hűvös, csapadékos idővel kezdődik a hét

A hét elején folytatódik a csapadékos, hűvös idő, de a hét második felében csökken a csapadékhajlam és több órára kisüt a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Magyar profikkal Észtországban tér vissza a fakitermelő Világbajnokság

Több év kihagyás után április 19. és 22. között magyar versenyzők részvételével rendezik meg a fakitermelő Világbajnokságot. A felkészülésre minden korábbinál kevesebb ideje volt a válogatottnak, így a selejtezők is elmaradtak, de a három magyar favágó így is a legjobb hat között végezne.

Tovább >>>

Bemutatkozik a fakitermelő, a vadgazda és a mezőgazdasági gépész szakma is

A Szakma Sztár Fesztiválon 21 agráriumhoz köthető hivatást ismerhetnek meg a látogatók.

Tovább >>>

Erdészek és vadászok adták a vérüket

A Bakonyerdő Zrt. több mint 50 munkatársa vett részt a társaság által szervezett véradáson.

Tovább >>>

Nem tudta a faanyag eredetét bizonyítani, és kevesebbet is szállított le a megrendeltnél

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztálya és a Nébih közösen ellenőrzött egy magát a közösségi médiában hirdető tüzelőanyag-kereskedőt. Mind a három hatóság szabálytalanságokat talált a vállalkozásnál, amely a bírságok mellett további vizsgálatokra is számíthat.

Tovább >>>

Nem sokan maradhatnak majd katások az erdészeti ágazatban

Benyújtotta a kormány az új kata-törvényt – közölte hétfőn a Pénzügyminisztérium. 18 millió forintra emelik a bevételi értékhatárt, de csak azok választhatják majd az adózási formát, akik a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók.Tovább >>>

Strúbel Bence első felnőtt versenyén elképesztő győzelmet aratott Parádon

Az utóbbi évek talán legizgalmasabb favágó csatáját hozta el a STIHL Timbersports Martin Komárek Emlékverseny július 9-én, amit Parádon, a Heves Megyei Vadásznap részeként rendeztek meg a néhány hónapja tragikus hirtelenséggel, fakitermelés közben elhunyt cseh szakember, sportoló tiszteletére. Elképesztő teljesítménnyel végül az élete első felnőtt megmérettetésén fejszét ragadó Strúbel Bence, a helyi közönség kedvence győzött.Tovább >>>

Kié lesz a győzelem az év első STIHL Timbersports versenyén?

Hivatalosan barátságos megmérettetés lesz a július 9-i, parádi STIHL Timbersports "Martin Komárek" Emlékverseny, de így is komoly küzdelmek várhatók, hiszen talán még sosem volt ennyire nyílt a dobogóért folyó csata.Tovább >>>

1. / 33. oldal > >>