Keresési találatok erre a cimkére: autópálya

Levágták az elpusztult dámszarvas fejét – lebuktak a rendőrök előtt

Levágott dámbikafejet találtak a rendőrök egy autó csomagtartójában egy közúti ellenőrzés során Tolna vármegyében – hívja fel a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

Aknába esett szarvast mentettek a tűzoltók (+KÉPEK)

Nem gyakran fogadja a tűzoltókat olyan látvány, mint amilyenben részesülniük kellett hétfő reggel. A lánglovagoknak ugyanis ezúttal egy bajba jutott bikán kellett segíteniük Ózdon.

Tovább >>>

Zöld energiát állítanak elő a kidobott karácsonyfákból a pécsi hőerőműben

Akár 40 tonnányi, a karácsonyi ünnepek után kidobott fenyőfát is elégethetnek a következő időszakban a két biomassza-tüzelésű blokkal működő pécsi hőerőműben - tájékoztat a tulajdonos Veolia Energia Magyarország Zrt.

Tovább >>>

Idén is az erdőgazdaság karácsonyfái teszik szebbé az egri kórházat

Ahogy arról mi is mindig beszámolunk, az Egererdő Zrt. évek óta hozzájárul az Egri Markhot Ferenc Kórházban gyógyulók és az ott dolgozók meghitt karácsonyi ünnepéhez.

Tovább >>>

Automata folyótakarító hajó fogja megtisztítani a hazai vizeket

Automata folyótakarító hajót és a hulladék begyűjtését segítő kamerarendszert fejlesztett ki a Future Plastik Kft., a Robo-Collect elnevezésű vízi jármű és a hozzá kapcsolódó műszaki infrastruktúra magyar innováció keretében valósult meg - tájékoztatta a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ).

Tovább >>>

Idén is karácsonyfavásárt tart a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. a hagyományokhoz híven karácsonyfavásárt tart a társaság központjában, Nagykanizsán. Az érdeklődők nordmann, ezüst, luc és erdeifenyő közül válogathatnak.

Tovább >>>

Megkezdődött a kitermelés a hazai fenyőültetvényeken

Megkezdődött a „karácsonyfák” kitermelése a hazai fenyőültetvényeken – tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete. 

Tovább >>>

Csaknem 10 százalékkal drágulhat idén a karácsonyfa

Idén csaknem 10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest, a kereslet háromnegyedét fedezi a belföldi termelés - közölte az MTI kérdésére a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.

Tovább >>>

Erdőtüzek tombolnak Spanyolországban

Komoly erdőtüzek lobbantak fel a spanyolországi Baszkföldön. Volt, akit evakuálni kellett, a füst miatt pedig a légi forgalmat is korlátozzák - tudósít az esetről az Euronews nyomán a napi.hu.

Tovább >>>

JCB újdonságok: a gyors, az elektromos, és a kényelmes (+KÉPEK)

Magyarországon is bemutatkoztak a JCB legújabb rakodógépei és traktorai, amiket szeptember közepén Mezőkövesden ismerhettek meg a hazai agrársajtó képviselői. A KITE Zrt. rendezvényén nemcsak körbejárhattuk, de ki is próbálhattuk az innovatív megoldásokat, többek között a brit gyártó új, elektromos hajtású teleszkópos rakodógépét, vagy az iCON monitorral felszerelt Fastrac-ot. A legjobban várt gép egyébként a minden korábbinál gyorsabb, Loadall AGRI Pro teleszkópos rakodógép volt, aminek előnyeit számos területen ki lehet használni – akár egy traktor alternatívájaként is.

Tovább >>>

A vándorló vízimadarak élőhelyvédelméről tanácskoznak Budapesten

2022. szeptember 27-30. között afrikai és eurázsiai nemzetek találkoznak Budapesten, hogy lépéseket tegyenek a vándorló vízimadarak élőhelyeik hatékonyabb védelme érdekében. Ez az első alkalom, hogy nemzetközi természetvédelmi egyezmény döntéshozó testületi ülésének Magyarország ad otthont.

Tovább >>>

Meglepetés akáccal a gemenci csapat győzött a dél-alföldi STIHL fakitermelő versenyen

Meglepetés akáccal várták a versenyzőket Ásotthalmon június 11-én, ahol kiderült, hogy melyik 7 csapat juthat be a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság szeptember 10-i döntőjébe. A dobogós helyek izgalmas csatában dőltek el, de a legjobbnak végül a Gemenc Zrt. gárdája bizonyult.Tovább >>>

120 éve a hazai méhészet szolgálatában

A Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ Méhészeti és Méhbiológiai Osztálya különleges szerepet tölt be a hazai méhészeti ágazatban. A Gödöllői Arborétum szomszédságában fekvő, saját méhállománnyal is rendelkező osztály pontosan 120 éve, hogy a hazai méhészet szolgálatában áll - jelentette ki az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára, szerdán, Gödöllőn. Tovább >>>

A faanyagok kereskedelmét is súlyosan érintik az oroszok elleni szankciók

A faanyagok kereskedelmét is nagyban érintik az ukrán válság nyomán bevezetett korlátozó intézkedések. Ezek újabb részleteit egyeztették a tagállami szakérők az EU Bizottság EUTR munkacsoportja 2022. április 29-i ülésén. Cikkünkben az aktuális tudnivalókat foglaltuk össze.

Tovább >>>

180 civil szervezet önálló környezetvédelmi minisztériumot kér a Miniszterelnöktől

Az Országgyűlés megalakulásakor 180 civil szervezet nyílt levélben fordul a miniszterelnökhöz azt kérve, hogy a megalakuló kormányban a természeti erőforrások, a környezet és az éghajlat védelmét önálló minisztérium képviselje. A következő kormányzati ciklusban olyan veszélyekkel kell szembenéznie az országnak, mint az ukrajnai háború, a gazdasági és energiaválság vagy a biodiverzitás- és klímaválság, és nem zárható ki újabb járványveszély sem. Ezen körülmények között a felelős politikának a kormányzati stratégiában jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a környezet védelmére többek között azzal, hogy a természeti erőforrásaink védelmének és megőrzésének szempontjait minden gazdasági és társadalmi ágazat döntései során figyelembe veszi.

Tovább >>>

<< < 4. / 38. oldal > >>