Kiadvány részletezi a KAP erdészeti támogatási lehetőségeket

Az Agrárminisztérium Erdőkért felelős Államtitkársága, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Közös Agrárpolitika támogatási lehetőségei 2023-tól az erdőgazdálkodásban” címmel kiadványt készített. A 12 oldalas tájékoztató az erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók, erdészeti szakemberek számára áttekintést nyújt a következő évek KAP keretében megvalósuló támogatás politikájáról.

Kiadvány részletezi a KAP erdészeti támogatási lehetőségeket

A Közös Agrárpolitika keretein belül a korábbinál háromszor nagyobb, mintegy 310 milliárd forint forrás áll az erdészeti ágazat rendelkezésére.

A többlet források jelentős része kifejezetten zöld megoldások alkalmazására fordítható. A támogatások segítségével folytatódnak az erdőterület gyarapítását szolgáló programok, amelyek mellett hasonló nagyságrendű feladat a meglévő erdők klímaváltozáshoz való alkalmazkodásának elősegítése és az erdészeti vállalkozások versenyképességének javítása is.

Mindebben komoly lehetőségek előtt áll a magán erdőgazdálkodási szektor, amely a források hatékony felhasználásával tovább erősödhet.

Ehhez kíván segítséget nyújtani a most megjelent kiadvány, mely nyomtatott formában elérhető az Agrárkamara megyei szervezeteinél, valamint a megyei Kormányhivatalokban. 

Elektronikus formába a NAK honlapjáról is letölthető.