Keresési találatok erre a cimkére: akitermelés

Mecsekerdő diadal a fakitermelők országos versenyén
Támogatott tartalom

Mecsekerdő diadal a fakitermelők országos versenyén

Az ország legjobb fakitermelő csapatai találkoztak szeptember 2-án, Soponyán, a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjében. A hat regionális helyszínről továbbjutott 30 gárda közül végül a Mecsekerdő Zrt. - Ritrovi Kft. négyese diadalmaskodott az Északerdő-Encsitűz és az Alba Berkenye előtt.

Tovább >>>

Japán legészakibb kísérleti erdeje a jövő fejlődését mutatja be

Japán kísérlei erdejében rengeteg kutatás zajlik, miközben egyensúlyt kívánnak teremteni a fakitermelés és a fenntarthatóság között.

Tovább >>>

Ősszel debütál az új FARMA forwarder

Megérkeztek az első fotók a FARMA LF8 forwarderről, melyet a nagyközönségnek először Észtországban mutatnak be szeptemberben.

Tovább >>>

Tizennégy csapatból az Alba Berkenye bizonyult a legjobbnak a Parkerdő Kupán

Gödöllőn tartották meg a „legek” fakitermelő versenyét a 2023-as STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság negyedik regionális megmérettetéseként, hiszen egyértelműen a legizgalmasabb, a legtöbb induló csapattal zajló, legtöbb nézőt vonzó forduló zárult le június 3-án. A hagyományosan Parkerdő Kupaként is ismert versenyen végül a Bajna II - Vérteserdő Zrt. Alba Berkenye Kft. diadalmaskodott.

Tovább >>>

Minden korábbinál fordulatosabb volt a STIHL Bajnokok Bajnoka favágó verseny

Fordulatos versennyel, szoros küzdelmekkel, és helyi csapat győzelmével ért véget a 2023-ban több év kihagyás után visszatérő Bajnokok Bajnoka egyeneskieséses favágó kupa. A szegedi ligetben tartott szakmai megmérettetésen a tavalyi országos döntőben első 10 helyen végző csapatból nyolc gárda képviseltette magát, és végül a Kaszó Zrt. – Dél-Alföld STIL Kft. győzött – nem éppen a megszokott módon.

Tovább >>>

Illegális fakitermelés és kereskedelem: több mint 63 millió forint büntetést róttak ki

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) következetesen végzi a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletét. A hivatal szakemberei a tavalyi évben is számos ellenőrzést folytattak annak érdekében, hogy visszaszorítsák az illegális fakitermelést és kereskedelmet. A 2022-es vizsgálatok összefoglalója alapján Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye extrém magas kockázatúvá vált, de több további vármegye esetében is történt változás.

Tovább >>>

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)
Támogatott tartalom

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)

2023-ban 10. alkalommal rendezték meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság dél-alföldi regionális versenyét. Ásotthalmon ezúttal 12 csapat ragadott fejszét és motorfűrészt. Az április 22-i, jubileumi alkalom kifejezetten éles versenyt hozott, a dobogósok között mindössze apróbb hibák döntöttek, és nagy volt a harc a legjobb ötbe kerülésért is. Idén ugyanis hat regionális versenyről öt-öt gárda juthat be a szeptemberi országos döntőbe.

Tovább >>>

Térfigyelő kamerák és műholdképek segítségével szorítanák vissza az illegális fakivágásokat Romániában

A SUMAL 2 faanyag-nyomkövető rendszer fejlesztését jelentette be Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter, aki szerint ezáltal nyomon lehet majd követni az országban a faanyagok szállítását, illetve az erdők állapotát – írja a Krónika Online.

Tovább >>>

Csökkent az erdészeti ágazatban dolgozók száma az EU-ban

A legfrissebb adatok szerint 2021-ben az Európai Unió tagállamaiban összesen 3,6 millió ember dolgozott különböző erdészethez köthető területeken. Míg 2011 és 2021 között 5,9%-kal nőtt a teljes foglalkoztatás az EU-ban, addig az erdészeti ágazatban kismértékben csökkent ugyanebben az időszakban (-0,4%).

Tovább >>>

Leesett a kiközelítő pótkocsiról, elhunyt a férfi

Leesett egy 44 éves férfi egy kiközelítő pótkocsiról március 15-én, a reggeli órákban. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi belehalt a balesetbe.

Tovább >>>

Az erdészeti gép, ami bioszenet állít elő a fakitermelésből visszamaradt hulladékokból

Az erdőgazdálkodás az amerikai Montana megyében meghatározó ágazat, ami sok ember megélhetését biztosítja. A fakitermelés során keletkezett fás szárú hulladékot a kontinens erdeiben összegyűjtik és elégetik, ugyanis annak hátrahagyásával magasra nőne a futótüzek kialakulásának esélye. Február végén egy új erdészeti technológiát mutattak be, ami alternatívát kínál ezeknek a hulladékoknak a hatékonyabb és környezetbarátabb felhasználására.

Tovább >>>

Világpremier online - Bemutatják a PONSSE legújabb Scorpion fakitermelő gépét

A Ponsse erdészeti gépek zászlóshajóját, a Scorpion fakitermelő gépet, először 2013-ban mutatták be a nagyközönség számára. A bevezetését követően a Scorpion azonnal globális értékesítési sikert aratott, és a felelős erdőgazdálkodás nemzeti szimbólumává vált. Most, nyolc évvel később, a finn skorpió levedlette a bőrét.

Tovább >>>

1. / 1. oldal