Keresési találatok erre a cimkére: tél

Szigorúbb intézkedéseket hoznak a barna medvék magas száma miatt Romániában

Szigorúbb megelőző intézkedéseket hoz a romániai környezetvédelmi minisztérium a barnamedvék magas száma miatt, az új miniszteri rendelettervezet jóval több nagyvad kilövésére adna engedélyt, és a védekezést is jobban elősegítenék - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Bukarestben Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

Tovább >>>

Különdíjat nyert el az akácról készült film

Tavaly áprilisban debütált Az akác és méze – a “legmagyarabb” fa története című ismeretterjesztő rövidfilm. Poroszka Magyar Zsolt alkotását idén különdíjban részesítették. 

Tovább >>>

Meg lesz a böjtje az enyhe télnek: számottevő a vadkár, kirepülnek a méhek

Lesz még böjtje az enyhe télnek, a növénytermesztők az áttelelő kártevőktől és kórokozóktól, a kertészek és a méhészek pedig az idejekorán aktivizálódó, a gyümölcsfákat és a méheket sújtó tavaszi fagyoktól tartanak leginkább – írja a vg.hu.

Tovább >>>

Esős, szeles időre kell számítani

Kiadós esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: helyenként akár 30 milliméter csapadék is hullhat kedd délig.

Tovább >>>

Lehűlés várható a hét második felében

A következő napokban még többfelé mérhetnek 12 és 17 fok közötti értékeket, de a hét közepén csökkenni kezd a nappali csúcshőmérséklet, vasárnap már csak 1 és 9 fok között várható. Éjszakánként előfordulhatnak fagyok, péntek hajnalban a szélvédett északkeleti tájakon mínusz 6, mínusz 2 fokot is mérhetünk. Az északkeleti, északi tájakon visszatér a köd, jelentős csapadék nem várható, de a szél többfelé megélénkül - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Az év végére visszatérnek az éjszakai fagyok

A jövő hét elején még több órás napsütés várható napközben, hétfőn a napos részeken akár 15 Celsius fok is lehet, de kedden egy hidegfront érkezik helyenként megerősödő széllel, így szerdán hajnalban visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 2 és 8 fok között várható. Ezt követen egy melegfront érkezik élénk széllökésekkel, és vasárnap már a hajnali mínusz 1, plusz 6 fokról 5 és 15 fok közé melegszik fel a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Enyhülés várható a héten

Enyhülés várható az időjárásban, a hét első napjain még számítani lehet napsütésre, de aztán visszatér a borult, párás, ködös idő, záporeső és szitálás is előfordulhat. A hét elején hajnalban még mínusz 7 fokot is mérhetnek, de a hét végére megszűnnek az éjszakai fagyok. Szenteste napján és karácsony első napján felhős idő várható, 5 és 12 fok közötti maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Szociális tűzifaprogram: 200 ezer köbméter tűzifára kötöttek szerződést

Idén is 5 milliárd forintot biztosít a kormány a szociálistűzifa-programra, és már megkezdődött a kiszállítás - közölte a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára hétfőn a Pest megyei Csörögön.

Tovább >>>

Felhős, borult idő várható a héten

Folytatódik a változékony idő a héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. A legmagasabb nappali hőmérséklet emelkedik, péntekre már 6-14 fok várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább >>>

Nem várható komolyabb lehűlés a napokban

Bár a naptár szerint elkezdődött a tél, az időjárás egyelőre őszi jelleget mutat, és komolyabb lehűlés a következő egy hét során sem valószínű, sőt a jövő hét első felében az éjszakai fagyok is megszűnnek - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Tovább >>>

Felpörgött a fűtéshez kapcsolódó termékek forgalma

A Praktiker áruházlánc országos adatai alapján az év második felében gyorsan megindult és azóta folyamatos a fűtéshez kapcsolódó termékek, köztük a szilárdtüzelésű alternatív fűtési eszközök, valamint kiegészítőtermékeik forgalmának növekedése.

Tovább >>>

Eredményes kísérletek az idős, hazai lombos állományok fenntartása érdekében

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság mintegy 3000 hektárnyi fával borított területet kezel. Ezek egy része idős, hazai lombos állomány, melyek fenntartását az igazgatóság a korábbi években folytatott kísérletek eredményeire támaszkodva végzi. Tovább >>>

Egy év, tízezer facsemete a Körös-Maros Nemzeti Parkban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság kiemelt figyelmet fordít az ártéri erdők őshonos jellegének megőrzésére: idén tízezer facsemetével gazdagodtak az erdőterületek. Tovább >>>

Átvehették kitüntetéseiket az erdészek - Őket tüntették ki az Erdők Világnapján

Fotó: Nagy László - Erdészeti Lapok[/caption] 2020. szeptember 24-én vehették át Mátrafüreden, Nagy István agrárminisztertől és Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkártól a március 21-i Erdők Világnapja alkalmából kitüntett erdész kollégák, a minisztériumi szakmai elismeréseiket - olvasható az Országos Erdészeti Egyesület hivatalos honlapján.Tovább >>>

Dübörög az agrármarketing - Ágaprítóról rappel a Szakadáth Gépker

Nem kérdés, hogy egy vállalkozó, de akár egy lakossági felhasználó is egy perc alatt legalább egy tucat gyártót fel tudna sorolni, akitől ágaprító gépet vásárolhatna. A szerdán megnyíló AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon is aprítógépek tömegével találkozhatnak majd az érdeklődők. Marketing szemszögből tehát nem könnyű egy ilyen termékkel egy ennyire túltelített piacon kilépni a raklámzajból. A Szakadáth Gépker azonban olyat csinált, amit az agrár szektorban még nem sokan. Rapben mondják el az URBAN ágaprítókról, milyen jó választás, és ezt fel is dobták a közösségi oldalra.Tovább >>>

1. / 2. oldal > >>