Keresési találatok erre a cimkére: rét

Botanikai ritkaság élőhelyét kezelték a Pilis-tetőn

Novemberben és decemberben két alkalommal kisléptékű élőhelykezelést végeztünk önkéntesek bevonásával a Pilis-tető kerítéssel elzárt területén – tájékoztat a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság. Mint írják, a beavatkozás az ott élő botanikai ritkaság, a fokozottan védett magyarföldi husáng (Ferula sadleriana) élőhelyének javítása érdekében történt.

Tovább >>>

Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról
Támogatott tartalom

Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról

Teljesen megtelt a stuttgarti Porsche Aréna november 3-án. A STIHL Timbersports Világbajnokság csapatversenyén nagyszerű hangulatban vághatták a fát a nemzeti válogatottak, köztük a magyar négyes, Bozsó Zoltán, Juhász István, Strúbel Bence és Juszkó Zsolt. A bravúr ezúttal részükről elmarad, bár az mindössze 4 századmásodpercen múlt. Ausztrália magabiztosan szerezte meg újabb, nyolcadik világbajnoki címét.

Tovább >>>

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók
Támogatott tartalom

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók

Ezúttal is a legjobb sportfavágókkal küzd meg a magyar csapat a STIHL Timbersports Világbajnokságon, amit 2023-ban Németországban rendeznek meg. A stuttgarti Porsche Arénában november 3-án, pénteken lép színpadra a Bozsó-Juhász-Strúbel-Juszkó négyes.

Tovább >>>

Elhunyt a legendás sportfavágó, Jason Wynyard

49 éves korában elhunyt az új-zélandi bajnok favágó, Jason Wynyard. A sportolónál májusban diagnosztizáltak negyedik stádiumú Burkitt-limfómát. A rosszindulatú daganatos betegség október 4-én végleg legyőzte az ikont.

Tovább >>>

VIDEÓ – Az ország legjobb fakitermelői Soponyán vágták a fát

Az ország legjobb fakitermelő csapatai találkoztak szeptember 2-án, Soponyán, a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjében. A hat regionális helyszínről továbbjutott 30 gárda közül végül a Mecsekerdő Zrt. - Ritrovi Kft. négyese diadalmaskodott az Északerdő-Encsitűz és az Alba Berkenye előtt.

Tovább >>>

Strúbel Bence sérülés miatt kihagyja a VB-kvalifikációs versenyt - STIHL Timbersports

Bár nagy reményekkel készült a svédországi VB-kvalifikációs versenyre, végül nem lehet ott a skandináv megmérettetésen Strúbel Bence. A 21 éves sportfavágó munka közben szenvedett ujjsérülést, ami miatt vissza kellett lépnie, így biztos, hogy nem lesz magyar versenyző az egyéni STIHL Timbersports Világbajnokságon – tájékoztat a STIHL Timbersports Magyarország.

Tovább >>>

Óriási meglepetés: Bozsó Zoltán nyerte a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságot

Talán nem túlzás azt állítani, hogy minden idők egyik legizgalmasabb, legfordulatosabb versenye volt a 2023-as STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokság, aminek ezúttal a Bábolnai Gazdanapok adott otthont. Nagyszerű, kiegyensúlyozott teljesítménnyel Bozsó Zoltán állhatott a dobogó legmagasabb fokára, ezzel megduplázva bajnoki címeit. Mögötte Juhász István és Strúbel Bence végzett.

Tovább >>>

A válogatottságért küzdenek a sportfavágók Bábolnán

A hagyományok szerint a nemzeti bajnokság dobogósai meghívást kapnak a magyar STIHL Timbersports válogatott négyfős keretébe, így biztosan kiélezett lesz a küzdelem szeptember 9-én, Bábolnán. Az előzetes információk szerint 11 versenyző ragad majd fűrészt és fejszét, hogy elutazhasson Stuttgartba, a 2023-as VB-re.

Tovább >>>

Minden korábbinál fordulatosabb volt a STIHL Bajnokok Bajnoka favágó verseny

Fordulatos versennyel, szoros küzdelmekkel, és helyi csapat győzelmével ért véget a 2023-ban több év kihagyás után visszatérő Bajnokok Bajnoka egyeneskieséses favágó kupa. A szegedi ligetben tartott szakmai megmérettetésen a tavalyi országos döntőben első 10 helyen végző csapatból nyolc gárda képviseltette magát, és végül a Kaszó Zrt. – Dél-Alföld STIL Kft. győzött – nem éppen a megszokott módon.

Tovább >>>

Folytatódott a Mecsekerdő-Ritrovi csapat veretlenségi sorozata a regionális fakitermelő versenyen

Izgalmas, és színes közönségprogramokkal gazdagított regionális fakitermelő versenyt rendezett Orfűn a STIHL és a Mecsekerdő Zrt. A május 6-i megmérettetésen 5+1 csapat mutatta meg szakmai tudását, és végül a címvédő gárda diadalmaskodott a hazai pályán, ahonnan mindenki továbbjutott a szeptemberi döntőbe.

Tovább >>>

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)
Támogatott tartalom

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)

2023-ban 10. alkalommal rendezték meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság dél-alföldi regionális versenyét. Ásotthalmon ezúttal 12 csapat ragadott fejszét és motorfűrészt. Az április 22-i, jubileumi alkalom kifejezetten éles versenyt hozott, a dobogósok között mindössze apróbb hibák döntöttek, és nagy volt a harc a legjobb ötbe kerülésért is. Idén ugyanis hat regionális versenyről öt-öt gárda juthat be a szeptemberi országos döntőbe.

Tovább >>>

Visszatér a STIHL Timbersports Világbajnokság - a magyar csapatnak is szurkolhatunk

Új-Zéland, Németország, az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és további nagy sportfavágó nemzetek között a négyfős magyar válogatottnak is drukkolhatunk az október 28-án és 29-én zajló STIHL Timbersports Világbajnokságon. A pénteki csapatverseny során Juhász István, Strúbel József Dedi, Hamvasi Ferenc és Strúbel Bence ölti magára a nemzeti mezt a svédországi Partille Arénában, ahonnan élő közvetítés is lesz.

Tovább >>>

Új nemzeti rekord és bajnoki cím Strúbel Bence neve mellett (+KÉPEK)

Új nemzeti rekordot is beállítva, magabiztos versenyzéssel, a Mátra Kupa után első hivatalos versenyén is győzni tudott a mindössze 20 éves Strúbel Bence a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságban. Szeptember 24-én, a budakeszi Szilfa-tisztáson ráadásul édesapjával állhatott egy dobogón, ami nagy álmuk volt. Strúbel József Dedi harmadikként végzett, míg a második a hétszeres magyar bajnok, az eredményhirdetésen könnyeivel küszködő, 56 éves Juhász István lett.

Tovább >>>

Soproni dékánhelyettesek jártak az ásotthalmi Bedő Albert erdészeti iskolában

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának dékánhelyettesei jártak Ásotthalmon az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikumában - olvasható az iskola hivatalos közösségi oldalán, ahol beszámoltak a különleges látogatásról. A téli szünet előtti időszakban dr. habil. Kovács Gábor oktatási dékánhelyettes, illetve dr. habil Czimber Kornél külügyi és kutatási dékánhelyettes látogatott el a Dél-Alföldre.Tovább >>>

Sok fát kidöntött a szélvihar a mátrai fenyvesben

Ismét pusztítást végzett a Mátra erdeiben a szélvihar. Egy 2,5 hektáros fenyőerdőben már harmadszor söpört végig, így a megritkult állományt már tarvágásra jelölte ki az erdészet.Tovább >>>

1. / 3. oldal > >>