Keresési találatok erre a cimkére: permetezőgép

Március végén indul a tavaszi rókavakcinázás

A rókák veszettség elleni tavaszi vakcinázása 2024. március 30-án kezdődik Magyarország déli és keleti vármegyéiben. Az immunizálással párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom lesz érvényben az érintett térségekben. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a megelőző intézkedések betartása össztársadalmi érdek, a veszettség gyanújának jelentése pedig jogszabályi kötelezettség. 

Tovább >>>

Fejére zuhant egy faág, elhunyt az erdészeti dolgozó

Szombat reggel meghalt egy 33 éves erdészeti dolgozó Rimaráhó (Hrachovo) közelében, miután a fejére zuhant egy faág.

Tovább >>>

A STIHL ad otthont az OEE és a NAK erdészeti gépbemutatójának

Az Agrárgazdasági Kamara és az OEE Erdészeti Gépesítési Szakosztálya szakmai rendezvényének ad otthont októberben az Andreas STIHL Kft. Az eseményen az erdészeti gépeket gyakorlatorientáltan mutatják be az érdeklődőknek. 

Tovább >>>

Ismét veszett rókát találtak az ukrán határ közelében

A Nébih laboratóriuma veszettséget állapított meg egy kutyával verekedő rókánál Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyében. A közlemény szerint a betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be.

Tovább >>>

Gyérítésre tervezve - Hatékony harvester-forwarder kombináció Zala erdeiben

Egyre több helyen állnak munkába VIMEK gyérítési gépek Magyarországon. Zala megyében ráadásul egy új harvester-forwarder páros működik, amit a nyáron be is mutattak a térség erdészeti vállalkozóinak. 

Tovább >>>

Erdőmegújítás kezdődik a Kisréten

A Kisréten található bükk, tölgy és hárs fajokból álló erdőben beavatkozásra van szükség, melynek célja egyrészt az erdő egészségi állapotának javítása és stabilabb, ellenállóbb erdőszerkezet kialakítása, másrészt az erdő természetes megfiatalításának segítése – hívja fel a figyelmet a Mecsekerdő Zrt.

Tovább >>>

Októberben öregdiák találkozót szerveznek Szegeden

Az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum 2023. október 7-én 10:00 és 22:00 óra között tartja a IV. Öregdiák Találkozóját, melyre szeretettel vár minden volt diákját, tanárát és munkatársát.

Tovább >>>

Az inváziós fajok okolhatók a vadon élő fajok 60%-ának kipusztulásában

Az idegenhonos inváziós fajok rendkívül jelentős negatív hatást gyakorolnak a természeti környezetre, a gazdaságra, az élelmiszerbiztonságra és a humán egészségre – derül ki a biodiverzitás és az ökoszisztéma-szolgáltatások értékelésével foglalkozó tudományos és szakmapolitikai kormányközi platform, az IPBES legújabb jelentéséből.

Tovább >>>

Gépkiállítással, drónbemutatóval veszi kezdetét csütörtökön a Bábolnai Gazdanapok

Drónbemutatóval, mezőgazdasági gépshow-val, kerekasztal-beszélgetésekkel és fajtabemutatókkal vár szeptember 7. és 9. között a Bábolnai Gazdanapok.

Tovább >>>

Nem maradhat el idén sem a Faápoló Magyar Bajnokság

Ahogy arról már írtunk, augusztusban újra STIHL fakitermelő versenyen drukkolhatunk a legjobb csapatoknak Bükkzsércen. Az esemény augusztus 28-án zajlik majd, miközben Szegeden egy szintén nagyon kedvelt versenyt rendeznek meg: augusztus 27. és 29. között jön a Faápoló Magyar Bajnokság!

Tovább >>>

Hatalmasat fejlődött a magyar faápoló szakma, és ezt meg is mutatták a Margit-szigeten (+KÉPEK)

Színvonalas pályákon, látványos versenyen mutathatták meg tudásukat magyar és külföldi faápolók a Margit-szigeten július utolsó hétvégéjén. A jubileumi, V. Faápoló Magyar Bajnokságon 25 szakember teljesítette az öt versenyfeladatot, ami minden esetben a tényleges munkát imitálta: a dobózsinór dobást, a gyorsmászás két változatát, a társmentést vagy éppen a munkamászást.

Tovább >>>

A Margit-sziget fáinak tetején versenyeznek hazánk legjobb faápolói

2019. július 27-28. között izgalmas programlehetőség kínálkozik a Margit-szigeten, ugyanis ott kerül megrendezésre az V. Faápoló Magyar Bajnokság. Az ingyenes rendezvényre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Tovább >>>

A Margitszigeten tartják az ötödik Faápoló Magyar Bajnokságot

Idén ötödik alkalommal gyűlnek össze az ország legjobb faápolói, hiszen július 26. és 28. között a Margitszigeten rendezik meg az idei Faápoló Magyar Bajnokságot. A rangos és látványos eseményen ezúttal is komoly verseny várható.

Tovább >>>

Komoly izgalmakkal, látványos versennyel jön a IV. Faápoló Magyar Bajnokság
Sajtóközlemény

Komoly izgalmakkal, látványos versennyel jön a IV. Faápoló Magyar Bajnokság

A FŐKERT Nonprofit Zrt. kezelésében álló Városmajor gyönyörű parkja és fái adnak otthont a IV. Faápoló Magyar Bajnokságnak 2018. augusztus 25-26-án. Az ingyenesen látogatható rendezvényen látványos bemutatók során nyerhetnek bepillantást a látogatók az aktuális faápolási módszerek világába.

Tovább >>>

1. / 2. oldal > >>