Gépkiállítással, drónbemutatóval veszi kezdetét csütörtökön a Bábolnai Gazdanapok

Drónbemutatóval, mezőgazdasági gépshow-val, kerekasztal-beszélgetésekkel és fajtabemutatókkal vár szeptember 7. és 9. között a Bábolnai Gazdanapok.

Gépkiállítással, drónbemutatóval veszi kezdetét csütörtökön a Bábolnai Gazdanapok

Idén 36. alkalommal rendezik meg szántóföldi gépbemutatókkal, szakmai fórumokkal és szántóföldi gépshow-val Magyarország legnagyobb szabadtéri gépkiállítását. A háromnapos rendezvényen kukorica- és cirokfajta parcellákat tekinthetnek meg a látogatók szakmai bemutatókkal fűszerezve. Lehetőség lesz megtekinteni az ABZ Drone precíziós bemutatóját, vezetett túra keretében körbejárni a ménesudvart, és a STIHL Timbersport bemutató révén betekintést nyerni a motorfűrészek és fejszék világába.

A rendezvényen erdészeti gépek is helyet kapnak, többek között a Clear-globe Kft. eszközeit tekinthetik meg az érdeklődők a murvás terület 8-as parcelláján. Természetesen az Erdő-Mező Online szerkesztősége is körbejárja a kiállítást, hogy bemutassa majd a kapcsolódó gépeket.

A rendezvényre érkezők számos szakmai beszélgetésbe bekapcsolódhatnak: szó lesz a KAP-ról és a hozzátartozó finanszírozási háttérről, központi elemként jelenik meg a generációváltás, gazdaságátállás témaköre és hallhatunk az aktuális gabonapiaci helyzetről, illetve az idei támogatás öntözésre tett hatásairól is.

A szervezők tájékoztatása szerint idén a gazdanapok helyszíne a megszokottól kicsit eltérő lesz, ugyanis a bejárattól az érkezők végignézhetik a fajtakísérleti parcellákat, majd ellátogatnak a szántóföldi gépbemutatóhoz, és folytatva útjukat egy off-road-pályán terepjáró autókat tesztelhetnek le.

Milyen gépeket tekinthetnek meg a gazdanapokon? Mutatjuk a kiállítói listát!