Keresési találatok erre a cimkére: John Deere

A támogatásokról informálódhatnak az erdőgazdálkodók a NAK online sorozatán

A NAK tavaszi online erdészeti tájékoztató sorozatot indít melynek témája az Egységes Kérelem, az erdőgazdálkodási tevékenységekhez kötődő támogatások.

Tovább >>>

Érkeznek a legújabb John Deere Forestry gépek, a POSCH innovációja már itt is van

Korábban már beszámoltunk arról, hogy márciustól új magyarországi forgalmazóval dolgozik együtt a finn John Deere Forestry. A JG-Max Bt. 20 éves helyi tapasztalatát felhasználva szeretnének újabb sikereket elérni a magyar piacon. Ebben az első lépés egy bajai nyílt nap volt, ahol a partnerek új információkkal gazdagodhattak – ráadásul nem csak a zöld erdészeti gépek kapcsán.

Tovább >>>

VIDEÓ: Megérkezett az első John Deere harvester a JG-Max Bt. telephelyére

Komoly változás történt a John Deere Forestry erdészeti gépek magyarországi értékesítésében és terméktámogatásában. 2024. március elsejétől ugyanis az ágazatban már 20 éve bizonyító, jól ismert JG-Max Bt. lett a márka hivatalos importőre.

Tovább >>>

Komoly megfontolás előtt a pályázók: erdőtelepítés Natura 2000 gyepterületen

2023. január 1-től az érzékeny gyepek – gyakorlatilag a Natura 2000 gyepek – feltörésére vonatkozó uniós támogatási szabályozás eltér a Natura 2000 gyepterületek használatára vonatkozó hazai anyagi jogi szabályozástól. Ez a korábban jóváhagyott, de 2022. december 31-ig nem megvalósított erdősítési támogatási kérelmek esetében esetenként szankciókat eredményezhet, illetve komoly megfontolás elé állíthatja a pályázót.

Tovább >>>

Húsos som - Erdőszéli cserje, így nem könnyű a termesztése

Egy somültetvény hosszútávú befektetés, aminek persze a méhek és egyéb beporzók örülnek a legjobban. A növény még egy rutinos növénytermesztő számára is sok kihívást tartogat. HEKTÁR Vlog a Simon Gyümölcs csányi ültetvényéből.

Tovább >>>

Az első fotók a Vas megyei John Deere erdészeti gépbemutatóról

Csütörtök délelőtt fenyvesben mutatkozott be a Magyarországon egy John Deere 1270G harvester és egy John Deere 1210G forwarder a hazai erdészeti vállalkozók számára. A délután folyamán pedig az erdészeti gépek lombos állományban is megmutatják, hogy mit tudnak. Hamarosan szakmai videóval és cikkel is jelentkezünk, addig hangulatjelentést adunk a kercaszomori erdőrészletből.

Tovább >>>

Új John Deere erdészeti gépek bemutatója Vas megyében - október 20-án
Támogatott tartalom

Új John Deere erdészeti gépek bemutatója Vas megyében - október 20-án

Október 20-án a Vas megyei Kercaszomorban rendezi meg erdészeti gépbemutatóját a az Öforst GmbH és a Timber-Trans Kft., ahol két teljesen új eszközt mutatnak be a szakmai közönségnek. A program regisztrációhoz kötött!

Tovább >>>

180 civil szervezet önálló környezetvédelmi minisztériumot kér a Miniszterelnöktől

Az Országgyűlés megalakulásakor 180 civil szervezet nyílt levélben fordul a miniszterelnökhöz azt kérve, hogy a megalakuló kormányban a természeti erőforrások, a környezet és az éghajlat védelmét önálló minisztérium képviselje. A következő kormányzati ciklusban olyan veszélyekkel kell szembenéznie az országnak, mint az ukrajnai háború, a gazdasági és energiaválság vagy a biodiverzitás- és klímaválság, és nem zárható ki újabb járványveszély sem. Ezen körülmények között a felelős politikának a kormányzati stratégiában jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a környezet védelmére többek között azzal, hogy a természeti erőforrásaink védelmének és megőrzésének szempontjait minden gazdasági és társadalmi ágazat döntései során figyelembe veszi.

Tovább >>>

Az erdőgazdálkodás is kapott kritikát a Nemzeti Biodiverzitás Stratégia szakmai fórumán

Biodiverzitás. A téma fontosságát jól mutatja, hogy az EU által már bemutatott uniós előirányzás alapján készülőben van a magyar Nemzeti Biodiverzitás Stratégia. Erről az Agrárminisztérium támogatásával a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) rendezett szakmai fórumot. Nehéz lenne összefoglalni az egész napos konferencia – és vita – során elhangzott tényeket, érveket, felvetéseket, mégis megpróbálok egy átfogó képet nyújtani arról, hogy mi mindent érintett a rendkívül tartalmas, nagy érdeklődés mellett lezajlott rendezvény.Tovább >>>

Új Komatsu harvestert vásárolt a Szombathelyi Erdészeti Zrt. (+VIDEÓ)

Az erdőgazdálkodásban is egyre inkább mutatkozó munkaerőhiányt enyhíti a Szombathelyi Erdészeti Zrt. új gépbeszerzése. A fakitermelési munkákat könnyíti és gyorsítja meg az az új döntő-rakásoló gép, amelyet a társaság most vásárolt meg.Tovább >>>

Inváziós rovarok a hazai erdőkben – Erdészeti kutatások a 25. FeHoVán (III. rész)

2018. február 16-án szervezte meg a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztálya az „Erdészeti kutatások aktuális kérdései” című konferenciát a FeHoVa kiállításon. A rendezvény ezúttal az erdészeti kutatásokat állította a középpontba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Erdészeti Tudományos Intézete, valamint a Soproni Egyetem nyújtott betekintést a munkájába. Szakmai beszámolónk harmadik része.Tovább >>>

Komatsu Forest seregszemlét tartottak a Bakonyban – Költségtakarékos erdészeti gépek a KUHN Rakodógép Kft. kínálatában (+KÉPEK)

Május 18-án a Bakonyban tartott erdészeti gépbemutatót a KUHN Rakodógép Kft. Az Ihartü-2000 Kft. területén egy nagyszabású Komatsu Forest seregszemlén vehetett részt az a mintegy 150 erdőgazdálkodó, erdész és fakitermelő vállalkozó, aki ellátogatott a Veszprém megyei Szentgál határába.Tovább >>>

Zöld szervezetek: nem volt egyezség az erdőtörvény módosítása kapcsán - Reakció az OEE és MEGOSZ közleményére

Az erdőtörvény módosításának általános vitája hétfőn kezdődött el a Parlamentben, amely után hazánk három természetvédelmi szervezete közleményt adott ki, több kritikát is megfogalmazva. Szerintük ugyanis a változtatások természetvédelmi és közjóléti szempontból hátrányosak. Erre reagált hivatalosan az OEE és a MEGOSZ, utalva arra, hogy a tárgyalások és megbeszélések után pálfordulást következett be a zöldeknél. A WWF, az MTVSZ és az MME most újabb közleményt adott ki az erdészeti szakmai szervezetek véleményére reagálva.Tovább >>>

Zöld szervezetek: Az erdőtörvény módosítása visszalépés a természetvédelemben

Ma indult a Parlamentben az erdőtörvény módosításának általános vitája. A hosszú előkészítés ellenére a három legnagyobb civil természetvédelmi szervezet, a WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szerint a jelenlegi tervezet erdeink védelmi és közjóléti funkcióiban visszalépést fog előidézni.Tovább >>>

1. / 2. oldal > >>