Keresési találatok erre a cimkére: Heves megyei Vadászok

Hétvégén rajtol az országos fakitermelő bajnokság

2024-ben is hat regionális fordulóval és egy országos döntővel várja a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság hazánk legügyesebb favágóit. Az első megmérettetést április 20-án, Császáron tartják.

Tovább >>>

Április végén rajtol a 2024-es fakitermelő bajnokság

2024-ben is hat regionális fordulóval és egy országos döntővel várja a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság hazánk legügyesebb favágóit. Az első megmérettetést április 20-án, Császáron tartják, majd Ásotthalmon, Gödöllőn, Keszegen, Somogyszobon és Bükkzsércen zúgnak fel a láncfűrészek. A jelentkezőket már várják, érdemes részese lenni a sorozatnak!

Tovább >>>

Fejére zuhant egy faág, elhunyt az erdészeti dolgozó

Szombat reggel meghalt egy 33 éves erdészeti dolgozó Rimaráhó (Hrachovo) közelében, miután a fejére zuhant egy faág.

Tovább >>>

Erdőmegújítás kezdődik a Kisréten

A Kisréten található bükk, tölgy és hárs fajokból álló erdőben beavatkozásra van szükség, melynek célja egyrészt az erdő egészségi állapotának javítása és stabilabb, ellenállóbb erdőszerkezet kialakítása, másrészt az erdő természetes megfiatalításának segítése – hívja fel a figyelmet a Mecsekerdő Zrt.

Tovább >>>

Északerdős diadal a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság utolsó regionális fordulójában

Hagyományos időpont, hagyományos helyszín, hagyományos kánikula, hagyományosan nehéz faanyag és hagyományosan jó hangulat. Augusztus utolsó szombatján Bükkzsércen rendezték meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság utolsó regionális fordulóját. Augusztus 26-án ezúttal az Északerdő Encsitűz csapata diadalmaskodott, méghozzá magabiztos szerepléssel, míg mögöttük a Délbükki 100+ és a STIHL-US Team gárdája végzett.

Tovább >>>

Sűrű, akácos gyérítésben bizonyított a TERRI harvester (VIDEÓ)

Komoly kihívások elé állították az első magyarországi tulajdonossal rendelkező TERRI harvestert. A gyérítési fakitermelő gépnek ugyanis egy sűrű, kifejezetten nehezen kezelhető akácosban kellett dolgoznia. Videós tudósításunk a helyszínről!

Tovább >>>

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)
Támogatott tartalom

Bozsó Zoltánék csak megszorongatni tudták a győztes gemenci fakitermelő csapatot (+KÉPEK)

2023-ban 10. alkalommal rendezték meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság dél-alföldi regionális versenyét. Ásotthalmon ezúttal 12 csapat ragadott fejszét és motorfűrészt. Az április 22-i, jubileumi alkalom kifejezetten éles versenyt hozott, a dobogósok között mindössze apróbb hibák döntöttek, és nagy volt a harc a legjobb ötbe kerülésért is. Idén ugyanis hat regionális versenyről öt-öt gárda juthat be a szeptemberi országos döntőbe.

Tovább >>>

Lovaskocsival lopták el a szállításra összekészített tűzifát

Egy fakitermeléssel foglalkozó cég képviselője tett feljelentést a rendőrségen ismeretlen személy ellen, aki 2022. október 10. és 23. között Küngös külterületéről az általuk kitermelt fát eltulajdonította - olvasható a police.hu oldalon.

Tovább >>>

Helikopterrel és az erdész segítségével mentették meg a bajba jutott fakitermelőt

Kedden ismét komoly “hegyi mentésben” volt része a miskolci mentőhelikopternek. Az erdőben, fakitermelés közben ért súlyos baleset egy favágót, a helyszín autóval nem volt megközelíthető. 

Tovább >>>

Lódarázs támadta meg a túrázókat, fakitermelő segítette a mentőhelikoptert a keresésben

Lódarazsak támadtak meg egy túrázó házaspárt a Mátrában, a középkorú férfit több csípés is érte, nem sokkal később súlyos allergiás tünetek jelentkeztek nála - közölte Fcebook oldalán a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. Az eset során a mentők segítséget kaptak az erdőben éppen fakitermelőként dolgozó Kiss Ákostól, és fiától, Benjámintól is.

Tovább >>>

Új nemzeti rekord és bajnoki cím Strúbel Bence neve mellett (+KÉPEK)

Új nemzeti rekordot is beállítva, magabiztos versenyzéssel, a Mátra Kupa után első hivatalos versenyén is győzni tudott a mindössze 20 éves Strúbel Bence a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságban. Szeptember 24-én, a budakeszi Szilfa-tisztáson ráadásul édesapjával állhatott egy dobogón, ami nagy álmuk volt. Strúbel József Dedi harmadikként végzett, míg a második a hétszeres magyar bajnok, az eredményhirdetésen könnyeivel küszködő, 56 éves Juhász István lett.

Tovább >>>

Tavaly a tölgy csipkéspoloska volt a legnagyobb károsító a hazai erdőkben

Magyarország éghajlatát tekintve 2021 az egyik legszárazabb év volt 1901 óta - olvasható az Erdészeti Mérő- és Megfigyelő Rendszer legújabb kiadványában, ami a napokban jelent meg számos fontos információt tartalmazva.Tovább >>>

Elérhetővé vált az Erdészeti Mérő- és Megfigyelő Rendszer új leporellója

Az Erdészeti Mérő- és Megfigyelő Rendszer részeként már több mint 30 éve zajlik Magyarország erdeinek állapotfelmérése, a változások regisztrálása és a belső folyamatok összefüggéseinek megismerése. Az EMMRE – alrendszereinek sokrétű kutatómunkája által – fontos szerepet vállal a változások okainak feltárásában és a prognosztikai célú elemzések összeállításában.Tovább >>>

A vadállatok is megérezték a rendszerváltást

A vasfüggöny leomlását követő társadalmi-gazdasági átalakulások nemcsak a lakosság, hanem a nagyvadak életkörülményeire is hatással voltak egy Közép- és Kelet-Európa kilenc országát érintő friss tanulmány szerint, melynek egyik társszerzője dr. Csányi Sándor, a Szent István Egyetem VadVilág Megőrzési Intézetének igazgatója.Tovább >>>

SugiHara, STIHL, Husqvarna, Hecht és egyéb gépek, alkatrészek - Bemutatkozik a Péter Láncfűrész Kft.

A Péter Láncfűrész Kft. egy 2015-ben alakult családi vállalkozás. Célunk egy Magyarországon egyedülálló termékkínálattal rendelkező webáruház létrehozása, valamint az, hogy a magas minőségi igényű és a kedvező ár-érték arányú termékeket kereső ügyfelek egyaránt megtalálják azt az alkatrészt vagy gépet, amit keresnek. Ennek érdekében több árkategóriában, minőségben is kínálunk azonos típusú termékeket többféle gyártótól. Tovább >>>

1. / 3. oldal > >>