Keresési találatok erre a cimkére: hajtó

A fiatalok nyitottak a természetvédelemre és a tudatos erdőgazdálkodásra

A Soproni Egyetem továbbra is az ország egyik legvonzóbb, vidéki felsőoktatási intézménye. Népszerűségét bizonyítja, hogy még a tavalyi rekord felvételi eredményt is túlszárnyalta az intézmény. A 2024 szeptemberében induló tanévre 1233-an nyertek felvételt.

Tovább >>>

Nagy István: Magyarország elkötelezett az erdei ökoszisztémák megőrzésében

Magyarország elkötelezett az érzékeny erdei ökoszisztémák megőrzésében és hosszú távú fenntartásában – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a FAO Erdészeti Bizottságának (COFO) 27. ülésszakán Rómában, hétfőn.

Tovább >>>

FAO: nő az erdőtüzek száma, terjednek a kártevők

A FAO friss kiadványa szerint az éghajlatváltozás növeli a világ erdeinek érzékenységét az olyan stresszhatásokkal szemben, mint az erdőtüzek és a kártevők. A publikációban felhívják a figyelmet az innováció fontosságára, mely segítségével hatékonyabban lehetne fenntartható erdőgazdálkodást végezni.

Tovább >>>

Az EKÁER működtetése jelentős adminisztrációt igényel, de be kell tartani a szabályokat

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER) nem újkeletű intézmény, minden bizonnyal az erdőgazdálkodók széles körében ismert, azonban hasznos lehet az erre vonatkozó ismeretek felfrissítése. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara összefoglalója.

Tovább >>>

Az ország egyik legmodernebb STIHL üzletét nyitják meg Kecskeméten - erdészeti gépbemutatókkal

Különleges akcióval, a STIHL termékek széles választékával, látványos favágó show-val és erdészeti gépbemutatóval, MultiOne rakodógép-kezelő versennyel, állatsimogatóval és meglepetés vendéggel várja az érdeklődőket a Royal Tractor kecskeméti telephelyén, ahol Magyarország legújabb és egyik legmodernebb STIHL szakkereskedését adják át 2024. június 1-jén, szombaton.

Tovább >>>

Erdészeti traktorral ütközött egy személyautó (+FOTÓK)

Egy erdészeti traktor karambolózott egy személyautóval Vas vármegyében.

Tovább >>>

Vadásztársaság is csatlakozott az illegálisan lerakott hulladék felszámolásához

Az akcióban résztvevők közösen ellenőrizték a települést, valamint a város külterületét.

Tovább >>>

Az illegális agancsgyűjtést az erdő is megszenvedi

A szarvasok április elejéig vetik le agancsukat, amelyek engedély nélküli gyűjtése – főleg kereskedelmi célú, szervezett és állatkínzással járó formájában – a teljes erdei ökoszisztémát veszélyezteti: a tavaszra legyengült kondíciójú nagyvad mellett kárt szenvednek a fiatal facsemeték és a vékonykérgű fafajok is: Emellett lopásnak minősül.

Tovább >>>

VIDEÓ: Ötletes BUSA megoldás az erdészeti csemeték ápolására

A BUSA standján a számos mezőgazdasági gép mellett egy, az erdészeti ágazatban is hasznos eszközt ismerhettünk meg.

Tovább >>>

Cserélhető akkumulátorral érkezik a STIHL legújabb sövénynyírója

A közelmúltban új termékeket mutatott be a STIHL a kertápolásban is. A HSA sövénynyíró széria akkumulátoros gépei évről évre egyre népszerűbbek, ám a kisebb kategóriában a HSA 45-öt eddig kizárólag beépített akkumulátorral lehetett elérni. Mostantól azonban a legkisebb kertek tulajdonosai számára is elérhetővé válik a rugalmas megoldás, aminek segítségével egyetlen akkumulátorral több gép is üzemeltethető lesz.

Tovább >>>

Biztos, hogy az akkumulátoros gép a drágább? Kiszámolták!

Az elmúlt években egyre szélesedett az akkumulátoros kerti eszközök kínálata, ami nem véletlen. A technológia ugyanis számos előnnyel rendelkezik az elektromos (vezetékes) vagy a benzines változatokhoz képest. A legtöbbször emlegetett pozitívum a rugalmas használat, az alacsony zajszint és a közvetlen károsanyag-kibocsátás hiánya. Hátrányként viszont rendre az akkumulátoros gépek viszonylag magas árát emelik ki a vásárlók. De vajon tényleg az akkumulátoros fűrészek, sövényvágók, lombfúvók és egyéb gépek kerülnek többe, ha az üzemeltetést is figyelembe vesszük?

Tovább >>>

Elítélték a vadászokat, akik védett madarakat lőttek le

A Kisvárdai Járásbíróság elítélte azt a két vadászt, aki két évvel ezelőtt lelőtt egy barátkeselyűt és befogott három másik védett ragadozómadarat egy szabolcsi településen - tájékoztatta a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője szerdán az MTI-t.

Tovább >>>

Küzdenek az erődtűzzel a Kanári-szigeteken, védik a nemzeti parkot

A Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén negyedik napja küzdenek az erdőtűzzel, amely veszélyezteti a La Caldera de Taburient nemzeti parkot - közölték a helyi hatóságok.

Tovább >>>

Erdőt is veszélyeztetett a tarlótűz

Tölgyerdő szomszédságában kapott lángra a tarló a napokban a Vas vármegyei Sótony külterületén – tájékoztat a Katasztrófavédelem.

Tovább >>>

1. / 41. oldal > >>