Keresési találatok erre a cimkére: hajtó

Erdészeti traktorral ütközött egy személyautó (+FOTÓK)

Egy erdészeti traktor karambolózott egy személyautóval Vas vármegyében.

Tovább >>>

Vadásztársaság is csatlakozott az illegálisan lerakott hulladék felszámolásához

Az akcióban résztvevők közösen ellenőrizték a települést, valamint a város külterületét.

Tovább >>>

Az illegális agancsgyűjtést az erdő is megszenvedi

A szarvasok április elejéig vetik le agancsukat, amelyek engedély nélküli gyűjtése – főleg kereskedelmi célú, szervezett és állatkínzással járó formájában – a teljes erdei ökoszisztémát veszélyezteti: a tavaszra legyengült kondíciójú nagyvad mellett kárt szenvednek a fiatal facsemeték és a vékonykérgű fafajok is: Emellett lopásnak minősül.

Tovább >>>

VIDEÓ: Ötletes BUSA megoldás az erdészeti csemeték ápolására

A BUSA standján a számos mezőgazdasági gép mellett egy, az erdészeti ágazatban is hasznos eszközt ismerhettünk meg.

Tovább >>>

Cserélhető akkumulátorral érkezik a STIHL legújabb sövénynyírója

A közelmúltban új termékeket mutatott be a STIHL a kertápolásban is. A HSA sövénynyíró széria akkumulátoros gépei évről évre egyre népszerűbbek, ám a kisebb kategóriában a HSA 45-öt eddig kizárólag beépített akkumulátorral lehetett elérni. Mostantól azonban a legkisebb kertek tulajdonosai számára is elérhetővé válik a rugalmas megoldás, aminek segítségével egyetlen akkumulátorral több gép is üzemeltethető lesz.

Tovább >>>

Biztos, hogy az akkumulátoros gép a drágább? Kiszámolták!

Az elmúlt években egyre szélesedett az akkumulátoros kerti eszközök kínálata, ami nem véletlen. A technológia ugyanis számos előnnyel rendelkezik az elektromos (vezetékes) vagy a benzines változatokhoz képest. A legtöbbször emlegetett pozitívum a rugalmas használat, az alacsony zajszint és a közvetlen károsanyag-kibocsátás hiánya. Hátrányként viszont rendre az akkumulátoros gépek viszonylag magas árát emelik ki a vásárlók. De vajon tényleg az akkumulátoros fűrészek, sövényvágók, lombfúvók és egyéb gépek kerülnek többe, ha az üzemeltetést is figyelembe vesszük?

Tovább >>>

Elítélték a vadászokat, akik védett madarakat lőttek le

A Kisvárdai Járásbíróság elítélte azt a két vadászt, aki két évvel ezelőtt lelőtt egy barátkeselyűt és befogott három másik védett ragadozómadarat egy szabolcsi településen - tájékoztatta a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője szerdán az MTI-t.

Tovább >>>

Küzdenek az erődtűzzel a Kanári-szigeteken, védik a nemzeti parkot

A Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén negyedik napja küzdenek az erdőtűzzel, amely veszélyezteti a La Caldera de Taburient nemzeti parkot - közölték a helyi hatóságok.

Tovább >>>

Erdőt is veszélyeztetett a tarlótűz

Tölgyerdő szomszédságában kapott lángra a tarló a napokban a Vas vármegyei Sótony külterületén – tájékoztat a Katasztrófavédelem.

Tovább >>>

Kiégett egy fakitermeléshez használt munkagép (+KÉPEK)

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy fakitermeléshez használt Doosan kotrógép Zala vármegyében – tájékoztat a katasztrófavédelem.

Tovább >>>

Adatgyűjtésbe kezdenek a poszméhfajokról

Tudtad, hogy hazánkban 26 poszméh faj él, aminek több mint a fele ritkának számít? Sok faj elterjedéséről, állománynagyságáról szinte alig van információnk. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ezért egy adatgyűjtési Poszméh Monitoring Programot indít működési területén.

Tovább >>>

A vasúti fafuvarozás fejlesztéséről egyeztettek
Sajtóközlemény

A vasúti fafuvarozás fejlesztéséről egyeztettek

Önkéntes erdei hulladékgyűjtési akció során elemezték a vasúti fafuvarozás fejlesztésének lehetőségeit nyolc erdészeti vállalat döntéshozói a Rail Cargo Hungaria (RCH) és a Rail Cargo Logistics - Hungaria (RCL-HU) menedzsmentjével. Az évente hagyományosan megrendezett erdőtisztítási esemény résztvevői értékelték a lakossági tűzifaprogram logisztikai megvalósításának eredményeit, és tájékozódtak a vasúti faexport kilátásairól is.

Tovább >>>

Tizennégy csapatból az Alba Berkenye bizonyult a legjobbnak a Parkerdő Kupán

Gödöllőn tartották meg a „legek” fakitermelő versenyét a 2023-as STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság negyedik regionális megmérettetéseként, hiszen egyértelműen a legizgalmasabb, a legtöbb induló csapattal zajló, legtöbb nézőt vonzó forduló zárult le június 3-án. A hagyományosan Parkerdő Kupaként is ismert versenyen végül a Bajna II - Vérteserdő Zrt. Alba Berkenye Kft. diadalmaskodott.

Tovább >>>

A klímaváltozás a méhek életére sincs tekintettel

Miképp támogathatja a beporzók védelmét hazánk vezető gyümölcslé gyártója?

Tovább >>>

Az erdőtüzek felszámolására specializálódnak a katasztrófavédelem új tűzoltóautói

Erdő- és vegetációs tüzek terjedésének hatékonyabb megakadályozását segítik majd azok a tűzoltó gépjárművek, amelyeket a közlejövőben szerez be a katasztrófavédelem – tájékoztat honlapján a főigazgatóság.

Tovább >>>

1. / 41. oldal > >>