Keresési találatok erre a cimkére: burgonya

Nem rozsdásodtak be a fakitermelők - Videón az országos bajnokság első fordulója

Egy rendkívül színvonalas és nagyon izgalmas regionális versennyel indult a 2024-es STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság a Komárom-Esztergom vármegyei Császáron. 

Tovább >>>

Mik azok a fémcsarnokok és miért van rájuk szükség a mezőgazdaságban?

Az elmúlt években az acélszerkezetek és fémszerkezetek egyre népszerűbbé váltak a különféle iparágakban. Az egyik legnépszerűbb acélszerkezeti lehetőség a fémkamrákban rejlik, amelyek tartósak és költséghatékonyak, különösen a mezőgazdasági ágazat számára.

Tovább >>>

A legjobb ötletek a barátokkal való szórakozáshoz

Digitális korunkban az összeköttetéshez már nem kell fizikailag is megjelenni, hiszen a barátságok ápolása és erősítése szintén modernizálódott. A barátokkal való kapcsolatteremtés számtalan módja közül a digitális világban az online fogadás kiemelkedik a szórakozás modern formájaként, amely a közös élményekhez csak hozzáad. Legyen szó kaszinózásról, vagy a sporteseményekre való baráti fogadásokról, a sportfogadás online is megtörténhet, ezért ezekre ma már sokkal könnyebb megoldások léteznek, még akkor is, ha a barátok távol élnek egymástól. A közös izgalom és a barátokkal együtt töltött virtuális idő kiválóan kitöltheti azt az időszakot, amíg nem találkoznak újra személyesen is. Nézzük, hogy milyen kiváló ötletek léteznek a szórakozáshoz a barátokkal való együtt töltött idő során.

Tovább >>>

Villámgyors internet szinte bárhol, bármikor 5G képes telefonnal

Napjainkban egy új készülék megvásárlása előtt az egyik leggyakrabban feltett kérdés, hogy vajon szükségünk van-e 5G képes telefonra. A helyes válasz jelentős mértékben függ a felhasználói szokásoktól.

Tovább >>>

Hatalmas meglepetés: Bozsó Zoltán a csúcson, Strúbel Bence harmadik (STIHL Timbersports 2023)

Nagy erőkkel készül a STIHL Timbersports magyar válogatott a stuttgarti Világbajonkságra, amit november első hétvégéjén rendeznek meg. 

Tovább >>>

Napelem rendszerrel a környezetért és a Földért? Igen!

Az egyre népszerűbb napelem rendszerek kapcsán leginkább a költséghatékonyságról hallunk. Nem csoda, hiszen a jelentősen megemelkedett energiaárak mellett a lakossági felhasználóknak és cégeknek egyaránt a spórolás a fontos. Érdemes azonban arról is szót ejteni, hogyan járul hozzá a napelem a környezetvédelemhez. Cikkünkben most ebből a szempontból vizsgáljuk meg a napelem rendszerek működését és előnyeit.

Tovább >>>

5 tipp egy fenntartható szlovéniai utazáshoz: környezetbarát útmutató

Nyaralásunk során mindannyian kényelemre, nyugalomra és kikapcsolódásra számítunk. A kényelmes hotel szoba, a fizetett reggeli és a koktélbár sokak számára alapvető igény. Azonban nyaralásunk során is oda tudunk figyelni a környezetbarát opciókra, melyek nem rontják majd utazásunk minőségét.

Tovább >>>

Dráma, feszültség, izgalom - Strúbel Bence nyerte a STIHL Timbersports emlékversenyt, de nem sokon múlt

Minden idők talán legizgalmasabb, legfordulatosabb küzdelme zajlott Mátraházán, a 2023-as STIHL Timbersports Martin Komárek Emlékversenyen, aminek komoly tétje volt. Itt derült ki ugyanis, hogy ki vehet részt a nemzetközi kvalifikációs tornán, ami akár egyéni világbajnoki szereplést is jelenthet nemzeti színekben.

Tovább >>>

Már az első fordulóban az élre állt a Bakonyi Bogvágó Banda a keszegi fakitermelő versenyen

Idén visszatért a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság egyik legrégibb helyszíne is, hiszen 12. alkalommal zúghattak fel a motorfűrészek a Nógrád megyei Keszeg településen. A versenysorozat talán legjobb hangulatú regionális fordulóján nagy meglepetés nem történt, a tavalyi döntőn első tízben végző Bakonyi Bogvágó Banda már az első fordulóban az élre állt, és a délután folyamán még javítani is tudott, míg a vetélytársak rontottak a második körben.

Tovább >>>

„Ennél többre vagyunk képesek” – A jövőre koncentrál a magyar fakitermelő válogatott

Nem úgy sikerült a fakitermelő Világbajnokság a magyar válogatottnak, ahogy arra számítottak. Csapatban csak a 16. helyre értek oda, míg egyéniben a legjobb eredmény egy 8. hely lett a lánccserélés során. Az öt évnyi kihagyás végül éreztette a hatását Észtországban, de a megszerzett tapasztalat a jövőre nézve inkább lendületet adott a Dávid Gábor, Juhász István és Rittlinger Róbert hármasnak.

Tovább >>>

Alföldi regionális fordulóval kezdődik a fakitermelő versenysorozat

Április 22-én, szombaton kezdetét veszi az Országos Fakitermelő Versenysorozat. Az alföldi regionális fordulón a csapatok ezúttal is a fakitermelés során végzett feladatok gyors, pontos és biztonságos végrehajtását modellezik.

Tovább >>>

Újra hat regionális fordulóval rajtol a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság

Csaknem 20 év után, 2020-ban a koronavírus-járvány miatt először maradt el a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság, ami a kényszerű szünetet követően 2021 őszén egy jubileumi magmérettetéssel, majd egy négy regionális fordulóval felvezetett, bábolnai országos döntővel indult újra. 2023-ban viszont minden esély megvan arra, hogy hazánk legjelentősebb fakitermelő versenysorozata újra teljes fényében térjen vissza: hat selejtezőkörrel, a szegedi Bajnokok Bajnoka kieséses küzdelemmel, egy döntővel, és minél több, szakmájára igényes favágóval. A jelentkezés elindult, az időpontok megvannak, mostantól csak a helyi szervezőkön és a versenyzőkön múlik, hogy milyen lesz a 2023-as bajnokság.

Tovább >>>

Kiemelt feladat az európai vadmacska védelme

Március 3. a vadvilág nemzetközi napja. Az idei dátum egyben kettős jubileum is: éppen ötven éve írták alá a veszélyeztetett vadállatok kereskedelméről szóló egyezményt, ennek emlékére pedig az ENSZ közgyűlése tíz éve nyilvánította kiemelt dátummá ezt a napot. A vadvilág napja minden évben egy-egy fő téma köré szerveződik: idén a „vadvédelmi együttműködések” állnak a fókuszában. A Pilisi Parkerdő, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága és a Budakeszi Vadaspark Vadmacska Fajmegőrzési Programja pontosan ilyen együttműködés.

Tovább >>>

Biomassza alapú energiaelőállításra áll át az Oroszlányi Erőmű

Az Oroszlányi Erőmű 2024 első félévében korszerű, környezetbarát biomassza alapú erőműként csatlakozik újra az országos áramszolgáltatók köréhez, illetve látja majd el távhővel Oroszlány és Bokod térségét – írja az ORIGO. A 2015 decemberében leállt Oroszlányi Erőmű a Veolia és a CHP-Erőmű érdekeltségeként az ötödik olyan erőműfejlesztés lesz Magyarországon, amelyben a korábbi szén- illetve vegyes tüzelésű technológiát felváltja a fluidágyas biomasszatüzelésű rendszer. A két korszerű kazán üzembe állításának tervezett időpontja 2024 első illetve második negyedéve - áll az erről kiadott közleményben.

Tovább >>>

Kutatás a dámszarvas állományáról és hasznosításáról Európában
Sajtóközlemény

Kutatás a dámszarvas állományáról és hasznosításáról Európában

Idén tíz éve ünnepeljük a Vadvilág Világnapját. Az ENSZ 2013-ban nyilvánította március 3-át jeles nappá, Földünk vadállat- és növényvilágának megőrzése, valamint a vadvilág fennmaradását fenyegető veszélyek csökkentése és elkerülése érdekében. A világnapot a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó Washingtoni Egyezmény (CITES) aláírásának napja – 1973. március 3. – alapján jelölték ki.

Tovább >>>

1. / 29. oldal > >>